3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

話說我一家四口都係起我娘家度住的,我屋企人好錫我2個女成日都會買野比佢地,大女就黎4yrs, 細女1yrs我有時都會買野同衫裙比佢,我家姐會比頸鏈佢帶,但當带呀女番去6299度食飯時,99總會問我女d野,例如條裙咁靚既,邊個買呀,其實係我媽買比呀女的,就今日問呀女條頸鍊邊個買,其實係我家姐送比呀女的,但呀女總是吾答,但我99有次買對鞋比我女,佢番到屋企就主動同我屋企人講話係嫲嫲買,請問小朋友有咩想法呢

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要問佢先知WOR, 係咪怕羞唔敢講?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

物以罕為貴,就好似日日去公園,去到無感覺,突然有日去海洋公園咪會有感覺囉。

男爵府

回覆樓主:

大家熟就主動講嘢
唔熟就唔想答問題

我小朋友都係咁

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
lucky1220 發表於 19-7-8 03:01
話說我一家四口都係起我娘家度住的,我屋企人好錫我2個女成日都會買野比佢地,大女就黎4yrs, 細女1yrs我有 ...

佢同嫲嫲唔friend所以唔答嫲嫲,同婆婆、姨媽friend所以乜都會主動同佢地講,我女3歲半都係咁。

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
EudyptulaMinor 發表於 19-7-12 20:36
佢同嫲嫲唔friend所以唔答嫲嫲,同婆婆、姨媽friend所以乜都會主動同佢地講,我女3歲半都係咁。
...

我覺得都係咁,加上其實小朋友都開始大,唔鍾意人成日問咩咩咩,邊個買囉,我99都係咁問我女,但我阿媽唔會問呢啲囉……

男爵府

2019新春慶豚圓

sumpo 發表於 19-7-13 00:18

我覺得都係咁,加上其實小朋友都開始大,唔鍾意人成日問咩咩 ...

其實我都唔係好鍾意聽人問邊個買,我唔想個女覺得買得越多野俾佢就等於越錫佢。

子爵府

回覆樓主:

可能同嫲嫲唔熟

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊