6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家 有冇邊款bb果蓉牌子推介?thanks

大宅

回覆 fionachan1014 的帖子

我BB食開little freddie都OK,日日有便便。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

WWWChun 發表於 19-7-8 15:37
回覆 fionachan1014 的帖子

我BB食開little freddie都OK,日日有便便。

我bb都係食little freddie 好鐘意食 不過我間中先比

大事化小, 小事化毛.........

別墅

Little Freddie同Hipp都有食開
Little Freddie我覺得多款d
有單一口味又有2-3種溝埋
菜蓉肉蓉我都有買tim

大宅

回覆 kmbb519 的帖子

生果蓉唔驚,可以日日都俾BB食~不過就唔好成包食晒,少少咁食~

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

WWWChun 發表於 19-7-9 16:13
回覆 kmbb519 的帖子

生果蓉唔驚,可以日日都俾BB食~不過就唔好成包食晒,少少咁食~ ...

我老公話有防腐劑,又話有好多添加野.... 所以我都唔敢成日比

大宅

自己弄果蓉

大宅

出街就食包裝果蓉
响屋企就用新鮮生果整

別墅

阿仔啱啱開始加固,畀佢食咗2日ella's kitchen 既蘋果蓉同桃蓉佢試,好似都食得幾好。

別墅

kmbb519 發表於 19-7-9 16:24
我老公話有防腐劑,又話有好多添加野.... 所以我都唔敢成日比
...

買有機就唔洗驚,有機既產品經過好多驗證,無人工防腐劑同添加劑,所以都放心俾Bb食

禁止訪問

男爵府

其實果蓉多數係梨同埋蘋果,匙羹刮刮磨下好方便。我自己淨係俾個一次喜寶

民房

回覆樓主:

我覺得自己整款式好少,整黎整去都係嗰幾款,但日日食買嗰啲又好似唔係幾好,有咩水果又易整又有營養

珍珠宮

moksamuel 發表於 19-7-12 11:32
其實果蓉多數係梨同埋蘋果,匙羹刮刮磨下好方便。我自己淨係俾個一次喜寶
...

我99教我用刨薑蓉果個刨,好方便!你可以試下 當然係用新嘅

洋房

https://www.facebook.com/testingmama/posts/1058736057655120

我睇左呢個 都買左HiPP 個款 有機果蓉

別墅

回覆樓主:

我有時自己整,有時食little freddie, 自己冇咁多款式

男爵府

回覆樓主:

我自己整蘋果蓉~香蕉就咁比佢啜~
準備試番薯蓉~

首頁

尾頁

跳至