懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

本身已經細, 上胎餵左一年自然離乳冇理個胸, 縮到仲細過未生; 今胎應該唔會餵咁耐, 有冇jm有經驗點先可以收奶唔收胸?而家起碼有D, 我唔想變AA呀

複式洋房

我都想知

男爵府

BK Milk勳章

debbiebu 發表於 19-7-8 12:20
本身已經細, 上胎餵左一年自然離乳冇理個胸, 縮到仲細過未生; 今胎應該唔會餵咁耐, 有冇jm有經驗點先可以收 ...

下!我果時餵人奶一年之後無餵,但都無唔會細左好多!我有朋友試過像收奶茶個胸由34A變30就真反而我想縮細d,今胎停餵人奶之後我就試下收奶茶!因為太大真係好煩!著衫又難睇!
我本就38C,生完之後變41D,生完就變番38C!所以我想縮到變34就夠了

伯爵府

bobo830513 發表於 19-7-23 00:49
下!我果時餵人奶一年之後無餵,但都無唔會細左好多!我有朋友試過像收奶茶個胸由34A變30就真反而我想縮細 ...

你本身有緊係咁講啦

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我喂左就快18個月,我係減泵後自然慢慢愈來愈少奶,而家每日只得番1安多d奶,只係每晚手擠奶,我預呢1個月內會唔會再擠停喂人奶,我個胸無再漲過好耐,但同未有bb一樣咁大,不過無以前咁挺就真 自然收奶應該係最好

別墅

下!我果時餵人奶一年之後無餵,但都無唔會細左好多!我有朋友試過像收奶茶個胸由34A變30就真反而我想縮細 ...

咁你係背肌厚左好多,並唔係級數升左好多呀。生完唔減肥收奶只會縮胸縮cup數,但仍然會38背肌超厚。

子爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我2胎都係餵母乳,A變差唔多平胸,收奶後年幾先A返,都係食肥返同按摩,不過無恆心。
果啲BCDE根本唔明
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

BK Milk勳章

FlorenceCara 發表於 19-7-23 02:51

咁你係背肌厚左好多,並唔係級數升左好多呀。生完唔減 ...

係背肌都好丫!都可以操到減到背肌!但係我點減都係減唔到!個胸好似湯碗咁成日比人笑我著衫唔好睇!

男爵府

BK Milk勳章

口水包包 發表於 19-7-23 01:04
你本身有緊係咁講啦

有咩咁好呀!我都唔知幾想平胸呀!大胸幾多衫著唔到,著得唔好睇!一字膊呀樽領衫都著得勁肉酸!又難買胸圍!

別墅

bobo830513 發表於 19-7-27 01:24
有咩咁好呀!我都唔知幾想平胸呀!大胸幾多衫著唔到,著得唔好睇!一字膊呀樽領衫都著得勁肉酸!又難買胸 ...

暫時到懷孕5個月我都變左34c,原本33B,又無咩野,好多衫同裙仲著到。
到呢2個星期才比人發現我懷孕,個BB size中碼

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

本身已經細, 上胎餵左一年自然離乳冇理個胸, 縮到仲細過未生; 今胎應該唔會餵咁耐, 有冇jm有經驗點先可以收 ...

問過好多人,餵人奶超過2個月都一定唔多唔少縮細。就算唔縮都只係變返未生之前的SIZE+鬆左少少。因為令到你胸大係發脹左的乳線,餵完會自動委縮+上脂肪俾餵人奶果時消好左。做運動可能好少少,可能再平D,我無做運動 哈哈 (而家第2胎仲有一個月生,上胎餵左一個月(個人理由),同未生差唔多,軟林林左少少。

民房

哇 我又試下你呢個方法先
我本身已經e-f 而家先懷孕3個幾月咋
已經大左好多 大到我吾敢出街
生完就試

複式洋房

我都想知呀,上胎餵左1年有多,飲淡豆豉收奶後仲平過未生嗰時

複式洋房

吓,我以為餵完最多係會鬆咗,無諗過會縮水喎,我打算餵半年就慢慢收奶,而家好驚,我有keep住每晚搽油按摩,希望有幫助

大宅

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
一直以來好多人都話餵人奶點好點好,但冇講話餵完後個胸會萎縮到一個點。
我本身係係冇乜料,但收奶後直頭平到想喊,仲細過未懷孕前添
所以如果我有下胎,可能都係餵返奶粉好過

大宅

我本身D,餵完人奶後變C
個人認為唔好用太激進方法收奶
我都冇飲過收奶茶或者用任何食物收奶
同埋聽講餵人奶姿勢/手法都有影響
依家陀住第二個我已經開始搽bust firming cream同按摩
希望之後餵完人奶唔會變太墮

別墅

係CUP數唔變就好啦,但通常兩個SIZE一齊大

大宅

gunpowder 發表於 19-8-14 10:53
我本身D,餵完人奶後變C
個人認為唔好用太激進方法收奶
我都冇飲過收奶茶或者用任何食物收奶

請問,你係冇特別做乜嘢,都細到一個cup?
我都縮細啲啊,想知可以點做會細啲!

大宅

Hapi_Baby 發表於 19-8-14 14:27
請問,你係冇特別做乜嘢,都細到一個cup?
我都縮細啲啊,想知可以點做會細啲!
...

係呀,我係冇做任何野去收奶
因為我本身都唔多奶,所以由得佢自然收
不過我又唔係好想縮細
或者就算細左但keep住挺都ok

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
無乜餵過人奶 個胸都扁左

點解啲人話生仔會升cup架喎 但我一啲都無 好失望谷都無谷過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊