懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛19週~~急找醫生做唐氏T21,第一胎, 睇既醫生計錯預產期,搞到錯過政府12WK既唐氏

複式洋房

邊個醫生咁大頭蝦

複式洋房

T21 好多地方都有... 應該唔難book反而結構要點快點book了

大宅

計錯預產期都得?其實自己都識計
政府有無比結構期妳?如無,快book私家照結構,順便找這個醫生做埋T21

大宅

又會差咁遠都有既
試下婦健?聽人講容易BOOK不過要等耐少少

複式洋房

回覆 jasontaku 的帖子

第一胎, 乜都唔識, 走左去九龍城睇楊醫生, 診金又貴, 到我去政府醫院照時, 相差2週, 已經過左2週無得抽血驗了T_T

複式洋房

回覆 RachelHKH 的帖子

政府無結構比我照呀~~好彩其他媽媽提供了一系列照結構既醫生比我打去, 好好彩7月尾王紹宏醫生有個期約到。本身我自己覺得唔驗唐氏都OK既, 但老公擔心, 又見個個媽媽都有做, 所以急問。依家19週喇~所以好緊張

男爵府

jvmiki 發表於 19-7-8 16:00
剛剛19週~~急找醫生做唐氏T21,第一胎, 睇既醫生計錯預產期,搞到錯過政府12WK既唐氏 ...

個醫生真係要打pat pat, 就算計錯都無可能6-7 wks difference.
卓越、婦健、家計會應該易book有位

別墅

jvmiki 發表於 19-7-8 16:00
剛剛19週~~急找醫生做唐氏T21,第一胎, 睇既醫生計錯預產期,搞到錯過政府12WK既唐氏 ...

去st paul做t21啦,我都係19週老公唔放心去做左,他已search是最平的

複式洋房

回覆 angelwcy 的帖子

請問ST PAUL幾錢呀?

別墅

jvmiki 發表於 19-7-8 17:44

請問ST PAUL幾錢呀?

我9/4/2019做$4400

複式洋房

快唔快有結果呀? $4400 包晒報告同診金?

別墅

jvmiki 發表於 19-7-8 17:51

快唔快有結果呀? $4400 包晒報告同診金?

佢就話兩星期到有結果,有問題會打俾你。化驗費$4400 (好似包報告, 因為佢無額外收我報告費)其他好平, 醫生費$180

別墅

jvmiki 發表於 19-7-8 17:29
回覆 RachelHKH 的帖子

政府無結構比我照呀~~好彩其他媽媽提供了一系列照結構既醫生比我打去, 好好彩7月尾 ...

我今日岩岩打去shell wong度放番7月19號3點45分既照結構,如果你想改早d.照可以打去問下

複式洋房

回覆 arsi_1002 的帖子

照結構要個BB幾多週照最好架? 我月尾照剛好22週

男爵府

私家醫院比較另book

複式洋房

今日打左去ST PAUL BOOK到星期五做T21, 希望BB無事啦~~好擔心

別墅

jvmiki 發表於 19-7-9 11:42

今日打左去ST PAUL BOOK到星期五做T21, 希望BB無事啦~~好擔心 ...

加油呀~

複式洋房

真係好多謝你

別墅

jvmiki 發表於 19-7-9 09:43
回覆 arsi_1002 的帖子

照結構要個BB幾多週照最好架? 我月尾照剛好22週

上網睇話18至22週

首頁

尾頁

跳至