婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

拍拖10年,結婚前派帖比c6親戚,第一個阿姨以為自己好風趣,話 ”嘩,我唔收阿,收左要負責比人情,你叫你姨丈收“,我同c6都唔知講咩, 搞完一輪佢收左。到派第二個姨又係咁講... ok算啦... 食完飯叫佢地可以拎過大禮d生果&嫁女餅返屋企,又嫌呢樣重,果樣唔鍾意食....... 果晚都已經好嬲覺得佢地好冇禮貌!之後又同佢地飲茶,我一坐低諗住睇下大家需唔需要加茶,望下坐我隔離既叔叔個杯,佢勁冇禮貌咁講“你望咩阿”...
之後阿姨問c6新屋住得慣唔慣, 叫c6小心風濕關節痛(因為我地屋企潮濕), 跟住有個老表又加句“係呀住呢d有錢人既地方小心會有d有錢人病阿!”
之後我同自己講唔好再見c6親戚,以後生左小朋友都盡量唔好見佢地廢事比佢地教到冇禮貌!
究竟係我問題,佢地既風趣幽默我get唔到,定係我唔應該小器?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Ydna2018 發表於 19-7-8 16:24
拍拖10年,結婚前派帖比c6親戚,第一個阿姨以為自己好風趣,話 ”嘩,我唔收阿,收左要負責比人情,你叫你 ...

佢地個啲叫冇禮貌,依啲笑話一啲都唔好笑

男爵府

回覆 Ydna2018 的帖子

好明顯都係嗰種憎人富貴厭人窮嗰啲人種,唔使理佢,我一定唔會再join佢哋的聯誼活動

別墅

2019勳章

拍拖10年,結婚前派帖比c6親戚,第一個阿姨以為自己好風趣,話 ”嘩,我唔收阿,收左要負責比人情,你叫你 ...

要睇下佢地當時既語氣,表情,至感受到
就咁睇你講⋯佢地幾無禮貌!

就算係本意想講笑!算係唔識講!

大宅

係超無禮貌,比著我都唔想見佢哋。

複式洋房

回覆樓主:

晤係樓主你小氣,俾我都超嬲,講嘢晤理人感受,真係晤好見咁多,只會令自己晤開心

大宅

成個家族都好mean呀,講嘢咁冇禮貌真係少見為妙

民房

唔想c6難做,但係我亦唔想每次去親都唔開心... 好彩c6明白我... 冇迫我出席 而家佢會自己去d親戚既聚會

別墅

開心吸收勳章

Ydna2018 發表於 19-7-9 10:34
唔想c6難做,但係我亦唔想每次去親都唔開心... 好彩c6明白我... 冇迫我出席 而家佢會自己去d親戚既聚 ...

佢地同你c6 都係咁講野? 點解你c6 頂得住...

禁止訪問

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

你老公自己去咪得囉

子爵府

既然自己唔鐘意, 就唔好去了, 無需要勉強自己.

大宅

比帖應該係佢阿媽比。你未到結婚果日都無需要見佢地。不過你講得岩,呢d咁的人唔好見,好過見。

大宅

少見呢批人啦!見得多自己不開心。

大宅

完全明白, 身同感受!!
我99個邊D親戚都係咁上下, 好冇禮貌!!! 結婚個時C6 D阿姨表妹係新娘房自出自入, 係入面化妝... 完全冇話問下我同C6 2個主角... 好嬲!!!

男爵府

Ydna2018 發表於 19-7-9 10:34
唔想c6難做,但係我亦唔想每次去親都唔開心... 好彩c6明白我... 冇迫我出席 而家佢會自己去d親戚既聚 ...

咁咪好
老公咁體諒你~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊