自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

user0 發表於 19-7-8 22:19
回覆 laiman1002 的帖子

抱歉 影響到你。只想問網友有冇辦法申訴途徑 ...
試下報警或者報海關囉

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呢 d game唔洗太認真啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章

c.vieri 發表於 19-7-8 21:14
呢d參加有獎問答,從來都唔覺真係會送奬品出黎

都隔成個月啦,放下啦。

我都係咁諗
成日覺得d咩分享感受嗰d中獎人係內定既

珍珠宮

回覆樓主:

搵東張西望

子爵府

呢啲通常有句,主辦單位有最終決定權

琥珀宮

太平公主 發表於 19-7-9 06:20
X 2 , 我一年後先發現原來我一年前中咗支香水參加完根本唔記得咗,冇傷心,遊戲一場,何需執著, ...

其實我好"佩服"嗰D人哋公佈完邊個得獎,然後會走去CHECK下中獎人有無符合資格的嗰D人(唔止樓主,我睇過FB都唔少依D人,執著個獎品)

你講得無錯呀,人哋公佈咗獎之後,係有權隱藏返個貼文,而且就算真係內定又點?其實好多依D遊戲都係咁架啦(好似D咩姐選舉年年都有人話有黑幕架啦,上次嗰咩花選舉得獎者咪又係主辦方的親人),真係有獎咪攞囉,無獎就算,人哋就算係做得核突又點,咁佢真係有一個ACCOUNT/人出嚟,人生咁多嘢去做,無謂為咗一份獎搞咁耐自己唔開心

複式洋房

6月11號只是公佈答案。我查自己有冇可能應,整理個名單,當時發現頭2名冇做齊第2步驟。然後這幾日就等他們公佈結果。
6月17號出公佈得獎名單,大家看這結果,客服同轉意到11號審核結果 就fb客服自己一個人知道,即時如果他們兩人在未公佈名單前,不小心刪除參加留言0.38KG,fb客服同大家說11號已經發放給得獎者了,然後17號那日各位參加者 找不到兩人留言名稱,這樣是否繼續發放給他們...這根本就違反活動規則!

子爵府

支持你據理力爭!
依家唔係份獎品嘅問題 係個遊戲規則公唔公平 公唔公開!!!

男爵府

user0 發表於 19-7-9 15:08
6月11號只是公佈答案。我查自己有冇可能應,整理個名單,當時發現頭2名冇做齊第2步驟。然後這幾日就等他們 ...

放手喇,你都冇證明11 號,客服冇通知過2 位大奬得獎者,你只係得細獎,分批通知有乜出奇? 個遊戲 6 月10 截止,6 月17 只係公佈結果,咁大奬得獎者6 月11 收到通知,之後去delete post 有乜問題? 個比賽唔係17 先截喎,人地個解釋都合理啊

BTW 從來覺得呢啲係小圈子比賽,唔會浪費咁多心神係上面,如果唔係,多多腦細胞都唔夠死

瑪瑙宮

大廚勳章

user0 發表於 19-7-8 22:19
回覆 laiman1002 的帖子

抱歉 影響到你。只想問網友有冇辦法申訴途徑 ...

其實呢啲最後都應該有句最後決定權由主辦單位執行。。即係你都冇得反駁。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

複式洋房

回覆 太平公主 的帖子

跟客服對話截圖 有講到

男爵府

user0 發表於 19-7-9 17:04
回覆 太平公主 的帖子

咁咪岩囉,你有乜唔明? 11 號已經聯絡2 位大獎得獎者, 你得細獎,冇收到通知好正常, 人地分批通知,要通知你先? 得你同意先可以進行?

複式洋房

回覆 太平公主 的帖子

6月17號出公佈得獎名單,大家看這結果,客服扯到11號審核結果 就fb客服自己一個人知道,即時如果他們兩人在未公佈名單前,不小心刪除參加留言0.38KG,fb客服同大家說11號已經發放給得獎者了,然後17號那日各位參加者 找不到兩人留言名稱,這樣是否繼續發放給他們...

男爵府

user0 發表於 19-7-9 17:12
回覆 太平公主 的帖子

6月17號出公佈得獎名單,大家看這結果,客服扯到11號審核結果 就fb客服自己一個人知 ...

咁又點? 比賽10 號已韯止,你10 號有冇check 哂人地有冇like + share ? 11 號通知得獎者後,人地之後做乜野,主辦單位點控制 , 你唔去inbox 鬧爆2 位得獎者delete post 令你產生極大懷疑, 走去鬧主辦單位太早通知? 分批通知有乜出奇?

利申: 我唔識主辦單位, 冇需要幫住佢地,只係見你太執著,睇開啲喇,小圈子比賽,下次咪鬼再參加

珍珠宮

樓主意思係咪想講個比賽內定左得獎者,所以不公平?

男爵府

回覆樓主:

你真係咁恨要個AirPod?
其實淘個返黎都係幾十蚊
駛咩咁勞氣?
仲要同人講還你airpod咁緊要呀
不嬲呢有就bonus冇就預左架啦

複式洋房

Dimbuy fb同事單位部門 知道到這裡發帖文,昨日在fb廣告其中一則貼文評論區 故意留言反映,可惜好快被隱藏留言,只限本人查看。客戶查詢問題冇這麼積極處理。

複式洋房

回覆 太平公主 的帖子

10號未公佈答案,不知道答案,check來冇用。(太早通知?已發放獎品、不合理解釋、隱藏投訴評論)這都不是問題?
他們沒有仔細審核這些得獎者 就把獎品送出去,只是希望這些獎品是給真正遵守活動規則的參加人

複式洋房

回覆 張妹媽 的帖子

淘寶一百幾蚊是仿製
音質差點,用唔到ios功能

AirPods 2原價分別 HK$1,599(無線充電盒)/ HK$1,299

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

kai3028 發表於 19-7-8 20:46
印象中我都好似有睇過

我記得我都睇過呢個POST.
叫佢去東張西望又話唔想上鏡.

首頁

尾頁

跳至