自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-9 18:12
我記得我都睇過呢個POST.
叫佢去東張西望又話唔想上鏡.

上電視,比人笑足9 年

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

太平公主 發表於 19-7-9 18:14
上電視,比人笑足9 年

但佢不停求人認同.

男爵府

user0 發表於 19-7-9 18:11
回覆 張妹媽 的帖子

淘寶一百幾蚊是仿製

我當然知道個分別
真係咁想要既一係自己去買正貨
正貨覺得貴既 咪就係淘
從來呢d估答案抽獎既game一向都唔駛認真
有內定既係預左 真係比到你咪bonus囉
何必咁煩咁執著?
你好似非要不可咁樣樣
其實人地冇欠你 仲要叫人還你AirPods
確實得獎者事後del公開post 主辦單位係控制唔到
正如而家好多shop即場like fb有優惠
幾多人like完follow完 出門口就unfollow呀
唔通又追究人地唔應該有優惠咩

複式洋房

回覆 張妹媽 的帖子

真是太巧 頭兩名同時刪除, 估中答案還自己刪除分享公開、讃好或留言的,想取消資格? 很可能他們漏做,內部沒有仔細審核查清楚名單

珍珠宮

上電視,比人笑足9 年

就快變hit post
樓主仲沒完沒了講緊公平問題

到時候上報
樓主應該得償所願

伯爵府

想生BB熱投

user0 發表於 19-7-8 20:30
Dimbuy集運fb有獎活動,投訴一和二名得獎者不符合資格,"得獎者沒公開分享+讃好"怎麼可以得獎!客服既然取 ...

其實好多都係媒,何必太認真?
利申:公司媽劇婷成日整呢啲媒嘢。
I am Agent P

伯爵府

c.vieri 發表於 19-7-8 20:39
又開,之前咪已經開過啦咩?

你真係好睇唔開

印象中已睇過

伯爵府

choco_soup 發表於 19-7-9 09:23
搵東張西望

伯爵府

上電視,比人笑足9 年

咁少,起碼20年啦,為左千零蚊獎品

珍珠宮

user0 發表於 19-7-10 14:42
回覆 張妹媽 的帖子

真是太巧 頭兩名同時刪除, 估中答案還自己刪除分享公開、讃好或留言的,想取消資格? ...
諗都諗到點解頭兩名都係估0.38kg, 唔多唔少, 同埋又冇人估少過0.38, 個遊戲有幾真好明顯, 我勸你都係放下啦

水晶宮

回覆樓主:

其實你有獎叫好彩,唔中都好正常,大部份中獎都係內部自己中,唔好咁天真啦!

別墅

我以前做mkt搞過好多呢啲game,其實有返咁上下份量嘅獎品都唔會內定,我覺得樓主爭取得岩,公司只寫11/6公佈答案,條款無寫幾時公佈得獎者,17/6公佈完得獎者明明話呢2日聯絡,但私下覆樓主11/6已聯絡,非常之唔合理,我唔知dimbuy係咪細公司所以玩呢啲遊戲都亂嚟,連T&C都寫得唔清楚,玩家unshare返都正常嘅,錯係錯在啲timeline都唔make sense,唔應該11/6已聯絡囉!

別墅

hedhed 發表於 19-7-10 15:44
其實好多都係媒,何必太認真?
利申:公司媽劇婷成日整呢啲媒嘢。

我公司會叫同事做煤參加,但揀得獎者唔會囉,千幾蚊airpod我覺得都算名貴,更加唔敢叫fd參加去贏,想問下你公司都係大公司?
特別係open question要寫嘢嘅遊戲,我地搵agency 揀答案,第一轉都未必係mkt自己揀

大宅

你據理力爭啱呀,記住曰曰出一個post 喎,再出埋係Facebook ,IG ,Twitter ,再call 東張西望,call 記者,上報紙做訪問⋯⋯總之周圍發佈呀吓

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

禁止訪問

複式洋房

我有爭取。但Dimbuy主辦單位,同佢地高級主管部門電話反映兩次無用

第一次電話打黎,同我講500積分剛已輸入我集運id,叫我查收一下,因為知道我向反映消委會投訴,強塞500積分,這樣表示已發放獎品給我。我問dimbuy單位: 偷偷派獎品給頭2名,答:經過重新審核冇問題,已經按照11號審核,咁都冇問題。之後不停我同說 下次有不同的活動,多留意,語氣這麼相似客服。不想聽,一般話唔到事(我不知道是高級經理打黎)

過一陣,決定透過網頁版客服咨詢反映,想跟聯繫高級經理反映問題

第二日,怕客服忘記這件事或不理我 所以再問佢地,大概什麼時候回覆?然後這個客服不回應我,自動斷線....

再隔日又問客服,唯有等待來電。

過幾小時 同時高級經理電話打黎,聲音一樣,確定是高級經理。她第一句自我介紹她是高級主管,話已收到同事你反映。我就反映這活動不公平,問佢有冇看了這篇文章,她有看,同我講 次活動已完結,名單不能改,已定了,獎品已派 修改對1和2名不平 。 我又提出得獎者11號已發現冇做"沒公開分享+讃好", 佢地話審核結果確定11號冇問題,之后我們無權干預得獎者是否刪除。然後我又話,如果頭兩名刪除了答案0.38kg,公佈名單找不佢地留言,是否繼續派獎?。高級主管:我唔回答呢問題,之前開始已經解釋很清楚給你聽了,11號確定審核冇問題。.......完全無法鬥,還暗示他們係主辦單位,明白就好了。我還問評論區我留言被隱藏,聲音大家看不到,投訴都被屏蔽,反映這麼多,你們公告不發個。高級經理:Dimbuy市場部有權控制fb評論留言。....反映問題不正視回答,又屏蔽投訴聲音,這件事他們只想拖延下去。

別墅

原本唔篤爆第一二名就可領取第三獎?

男爵府

回覆樓主:

Aipod又唔係貴,何必執著。不嬲呢d都難中獎架啦!

複式洋房

回覆 bulledesavon 的帖子

1至2名 airpods 2
3至10名獎品500積分,派不派其實不重要。 活動要消費才可參加,主辦單位次活動應該有賺。

首頁

尾頁

跳至