自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

72leelily 發表於 19-7-9 12:16
邪花搬去平價酒樓唱
酒樓又有生意做促進經濟
出D廉價一人芽菜豆腐餐
係, 佢地自己夾錢租個私人舞廳

珍珠宮

畀面勳章

batbetbct 發表於 19-7-9 10:45
明知佢地犯法都冇人理
好難唔令人覺得佢地有收black money
所以我好懷疑區內的議員係同d大媽分帳的, 為左錢連選票都可以唔理

珍珠宮

上校車 發表於 19-7-9 10:44
行得通當年海洋皇宮就唔使摺埋, 場租? 又要班呀伯花錢去夜總會消費, 去公園可以理直氣壯丫嘛
...

又係呀,同屋企人講去公園聽歌,點都好聽過話去夜總會啦!
事實都是同一樣嘢嚟 淫亂是也

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sandylaw 發表於 19-7-9 12:09
香港好多政府部門都係咁樣

呢D係港英政府留落黎既惡習 "唔做唔錯,少做少錯"
再加上刁民越來越多,連警察執法都有困難,何況其他職員

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

道理同食環拉小販一樣
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

raven 發表於 19-7-9 12:22
呢D係港英政府留落黎既惡習 "唔做唔錯,少做少錯"
再加上刁民越來越多,連警察執法都有困難,何況其他職 ...

係,香港人好鐘意投訴,有時都好蠻不講理

珍珠宮

畀面勳章

choco_soup 發表於 19-7-9 11:46
區議員廢,唔理咩政黨

我住果邊有大媽播音樂做運動,我向區議員投訴,佢地只叫我包容
我住個邊成日有人係屋村其中一個鋪入面關埋門大聲唱k, 隔離有補習社.... 我打去同民健聯區議員投訴都冇用, 重同我講話佢地只係不定期集會, 叫我包容一下.
咁平時有d小學生係平台跑又即刻有保安出來驅趕? 又唔包容下d學生.

水晶宮

starrymama 發表於 19-7-9 12:26
我住個邊成日有人係屋村其中一個鋪入面關埋門大聲唱k, 隔離有補習社.... 我打去同民健聯區議員投訴都冇用, ...

我果度仲奇, 有個(泛民) 區議員在辦公室外搵多個單位係俾街坊唱K

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

上校車 發表於 19-7-9 07:53
加埋反黑入去就事半功倍

無錯!大媽背後有後

珍珠宮

畀面勳章

上校車 發表於 19-7-9 12:35
我果度仲奇, 有個(泛民) 區議員在辦公室外搵多個單位係俾街坊唱K
我個邊個個單位應該係 under政府的, 出面貼住好多民建聯海報的, 所以我先打去民建聯的區議員投訴

侯爵府

親子王國15週年勳章

屯門區議會通過取消屯門公園自娛區了,之前10幾年,都在做什麼呢

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

artroboy 發表於 19-7-9 11:07
香港醜唔醜,有執法部門、區議會、立法會、政府,竟然要市民自己走出街自救,政府架構有如虛設。仲要躲在後 ...

香港人靠自己,自己香港自己救

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

oran04 發表於 19-7-9 12:43
屯門區議會通過取消屯門公園自娛區了,之前10幾年,都在做什麼呢

咪開心住
收利事既都唔係自娛區唱架,
好多都係自娛區外面唱架

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

支持,趕走老淫蟲,色情大媽。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

香港就系比D咸濕阿伯搞垮。
呢單真系唔爭政府!將D雞同雞蟲全部消滅。

子爵府

wing_wing912 發表於 19-7-9 12:45
香港人靠自己,自己香港自己救
廢老太多,包括政府!

大宅

週六由街坊自發大遊行後,由建制派把持嘅屯門區議會短短幾分鐘就表決一致通過取消自娛區。

噪音滋擾街坊十年,原來幾分鐘就解決到。咁請問呢十年嚟,區議會到底做緊咩?民建聯、工聯會坐擁多數議席,壟斷議會,但係就浪費咗大家十年嘅時間。係要等街坊自發上街之後,先至急急腳騎劫議題扮爭取成功。請問街坊係咪每次都要用假日時間一齊大遊行,保皇黨先肯做嘢?

請問,區議員係要嚟做咩?

侯爵府

投訴左10幾年,問題仍然持續左10幾年,甚至呢段期間越嚟越無法無天。
係要有班人沖出嚟「搞事」,康文署、警察、區議員先至認真出嚟處理。所以難怪有時令市民覺得用和平理性去反映係冇用。

子爵府

WWT1234 發表於 19-7-9 08:28
最精彩係頭嗰一分鐘,

帶太陽眼鏡嗰個人講到咁理直氣壯咁(佢話一早就有投訴㗎啦,投訴咗十幾年 ...

咪係,好誇張,咁理正氣壯

複式洋房

講真趕走啲大媽只係治標不治本
啲呀伯冇細藝先搵大媽啫
長遠政府要諗下老人家有咩娛樂
廢事佢地日日無所事事對社會都唔好

首頁
34567...8

尾頁

跳至