懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依家32週,額頭同背脊生好多瘡,仲未開始清胎毒,之前又曾經作早產,搞到唔敢清住,最穩陣幾時清好呀?

複式洋房

回覆 Nickybb121 的帖子

我而家33W, bb 偏大一週,上星期去睇西醫,佢就建議我34週開始先好開始慢慢清胎毒,因為有人試過太早清胎毒流血吾舒服。我係唸住到34週時再睇多次中醫把脈睇下點清,因為有d 人體質係吾需要特別去清胎毒...

複式洋房

TYTC9 發表於 19-7-9 13:00

我而家33W, bb 偏大一週,上星期去睇西醫,佢就建議我34週開始先好開始慢慢清胎毒 ...

咁你係咪都會睇中醫食中藥去清呀?
你有冇爆瘡呀?
我bb細係左一週,唔知幾時清好

複式洋房

我又冇爆倉,可能因為我都食得偏清淡...我吾會食中藥去清胎毒,因為始終都係藥,怕吾係咁好。見中醫最主要係睇我有冇需要清同點樣清,因為我媽俾左d 白蓮蘇叫我飲(都係清胎毒既野),但我上bk 見有jm 話飲完白蓮蘇吾夠氣順產,所以唸住搵返睇開果位中醫問下意見。
Btw,之前聽講腐竹雞蛋糖水係相對溫和既清胎毒方法,唸住一齊問埋中醫。

複式洋房

你bb 偏細一週,我聽人講食雞蛋可以長胎,我差不多日日都食一粒烚蛋,你不妨試試。同埋要多d 飲奶喔,加油

複式洋房

TYTC9 發表於 19-7-9 15:55

你bb 偏細一週,我聽人講食雞蛋可以長胎,我差不多日日都食一粒烚蛋,你不妨試試 ...

多謝你呀等我都試下每日食隻蛋先。奶飲媽媽奶嗎?

大宅

Nickybb121 發表於 19-7-9 12:45
依家32週,額頭同背脊生好多瘡,仲未開始清胎毒,之前又曾經作早產,搞到唔敢清住,最穩陣幾時清好呀?
...

我打算36-37週足月先去清,太早清我怕會早產

別墅

TYTC9 發表於 19-7-9 15:48

我又冇爆倉,可能因為我都食得偏清淡...我吾會食中藥去清胎毒,因為始終都係藥, ...

白蓮鬚 唔係都係中藥嗎?

別墅

Nickybb121 發表於 19-7-9 12:45
...

起碼37。唔好心急

首頁

尾頁

跳至