想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我fb見到寶血有個叫"自然生育科技服務"
寫"以關顧生育為基礎的方法,治療不育和其他婦科問題, 以自然家庭計劃系統作為基礎,觀察和記錄的生理指標,容易和客觀地監察婦女月經周期内出現的各項荷爾蒙變化狀況,從而確定生殖系統出現問題的原因,並與月經和生育周期協調,保持身體健康和恢復生育能力;並能為多種婦女健康問題提供治療"
有冇人聽過/試過?

別墅

回覆 keep4life 的帖子

外國有但不普遍。

複式洋房

回覆 koalange 的帖子

請問知道外國成功機會高嗎? thx

複式洋房

keep4life 發表於 19-7-10 15:43
回覆 koalange 的帖子

請問知道外國成功機會高嗎? thx

知唔知價錢貴唔貴?

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆 babyjr 的帖子

佢寫 : 一年的治療大概需要港幣 20,000 至 80,000,當中包括診症、驗血和超音波的檢查,以及藥物費用,但不包括手術費用, 咁如果同IVF 比就平好多, 同埋IVF 都係3成機會成功

複式洋房

2019勳章

keep4life 發表於 19-7-11 12:23
回覆 babyjr 的帖子

佢寫 : 一年的治療大概需要港幣 20,000 至 80,000,當中包括診症、驗血和超音波的檢查 ...

謝謝你的分享

係自己walk in定要轉介?

複式洋房

回覆 Mickey-Sam 的帖子

佢寫: 自然生育科技服務 由女醫生主理 歡迎致電查詢及預約 (852) 3971 9980 , 冇寫要轉介

複式洋房

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
keep4life 發表於 19-7-11 14:34

佢寫: 自然生育科技服務 由女醫生主理 歡迎致電查詢及預約 (852) 3971 9980 , 冇 ...

頭先問過姑娘
佢好似咩都唔知咁

但問左初診要$1000,未計藥費同其他檢查
用既係最自然的方法去幫助懷孕

可打電話預約初診
今明兩日都可以見

單張就講到會做好多野
但個姑娘又話淨係幫你睇體溫同排卵紙

都唔知去唔去好

複式洋房

我search "Success rates for NaProTECHNOLOGY® in infertility is up to 80% with charting and medical or surgical restorative treatment / 通過製圖和醫療或手術修復治療,NaProTECHNOLOGY®在不孕症方面的成功率高達80%"
都唔肯定係咪咁高成功率, 但如果係又試得過

複式洋房

姑娘可能都唔知, 應該醫生先知

洋房

Mickey-Sam 發表於 19-7-12 11:58
頭先問過姑娘
佢好似咩都唔知咁

我見寶血單張寫個兩位醫生竹,當中呂煥玲醫生都曾經幫到想自然生育既教徒,好似幾掂。

可以去睇下了解下(emoji)(emoji)
http://kkp.org.hk/node/14925

同埋依兩位醫生會寶血睇症,我覺得可以見下醫生問下整個程序睇下效果。(emoji)

複式洋房

yaudemy 發表於 19-7-12 15:15
我見寶血單張寫個兩位醫生竹,當中呂煥玲醫生都曾經幫到想自然生育既教徒,好似幾掂。

可以去睇下了解下( ...

可能係太新,啲姑娘都唔係太知啲內容,不過如果80%,又好似好高機率咁wo

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
babyjr 發表於 19-7-12 19:36
可能係太新,啲姑娘都唔係太知啲內容,不過如果80%,又好似好高機率咁wo
...

如果係教徒/要用自然方法生育,都可以嘗試下依個方法~

唔知有無人有去寶血試下呢?試左既可唔可以大家分享下佢地既療程?

複式洋房

發表於 前天 14:13 |顯示全部帖子
有冇人book 左可以share下?

民房

發表於 昨天 12:32 |顯示全部帖子
我朋友好想生B但幾年都無,排政府好耐都未有期,我會叫佢試下寶血。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊