婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

bobocheung1234 發表於 19-7-10 11:23
回覆 stella^^ 的帖子

因我囡囡出世冇幾耐發現先天性既問題...做左個手術....係手術當日我全家俾99一家走 ...

佢地做咩事罵你地?小朋友做手術心情已經唔好啦

伯爵府

bobocheung1234 發表於 19-7-11 11:07
回覆 Sweetbabymom 的帖子

點解99趕你同BB走?

話大家生活吾夾

別墅

回覆 做個靚太 的帖子

Thanks...我都覺得等囡囡大d睇情況再諗....有時會覺得有d內疚...除左佢有d唔健康之外...感覺好似俾唔到個完整既family tree 佢咁

珍珠宮

bobocheung1234 發表於 19-7-11 13:46
回覆 做個靚太 的帖子

Thanks...我都覺得等囡囡大d睇情況再諗....有時會覺得有d內疚...除左佢有d唔健康之 ...

又唔好咁諗,完整唔係指齊人,係指一份愛!一個家庭核心,係夫妻二人,如果你兩公婆都愛女兒,愛你地自己嘅家庭,一樣係完整~
原諒到,大家都肯讓步,能放下當然好,但試旦一方執著,對小朋友都唔係好事,尤其最怕小朋友長大,男家會教佢講壞話,或者利用小朋友攻擊媽媽,咁我覺得唔見好過見~
來日方長,暫時先唔好諗住,俾時間自己冷靜下先~囡囡同先生最重要!

大宅

為左一個完整family tree, 但佢地心地咁唔好, 咁對你囡囡喎.

寧願family tree缺了一塊, 都好過呢一塊對囡囡有咩唔好既影響啦.

大宅

DHA勳章

我仔由八個月左右開始無見過c6個媽,大家無聯絡。依家佢幾歲,佢從來唔會問或提起依個人,所以我無需解釋,可能佢仲細唔會問我掛,但佢記憶中無依個人。

大宅

bobocheung1234 發表於 19-7-10 11:51
回覆 tantanmama 的帖子

係解釋唔到...結完婚之後一直覺得我搶左佢個仔...有少少事就會搵位入鬧你GA啦... ...

我明
我老公之前盲腸炎入e院我已經同佢講你千其吾好話比你個班野知 因為佢地實衝去e院大吵大鬧咁樣我照顧吾到你 當時我差不多24小時都喺e院成個幾星期
點知個c6 出院就同佢老母講 點知真係衝上屋企仲爆門想入黎嘈喧巴閉 之前關係已經好差 呢件事之後直頭變陌路人
我而家有左3個幾月 冇打算同個班野講有左 生左亦吾會講 將來亦吾會同我個女提及有個班賎人存在 問起咪話一早死曬 軽軽帶過 完

公爵府

bobocheung1234 發表於 19-7-10 15:43
回覆 niel 的帖子

囡囡而家兩歲我都有諗過同佢講爺爺嫲嫲係外國生活.....不過一直冇聯絡可能個囡會覺得好 ...

幼稚園時會教family tree,你要諗下點同佢講,對一個人的恨可以大到連父母都唔比見,呢世都唔原諒。老死不相往來,帶著仇恨,絶不寛恕的心活下去。小朋友們可能要介紹自己家庭比其他同學知。你亦要詳細教佢點同其他小朋友講。

大宅

bobocheung1234 發表於 19-7-10 11:23
回覆 stella^^ 的帖子

因我囡囡出世冇幾耐發現先天性既問題...做左個手術....係手術當日我全家俾99一家走 ...

我老爺講我囡囡一句半句 已經著哂
如果夠膽係醫院大鬧 我一定仲癲過佢
是旦話佢地住好遠就算
細個唔明 大左都會明
有d人唔珍惜你地 夾硬聯絡都無意思

別墅

答佢死左咪得

複式洋房

Wongbbbbbbbb 發表於 19-7-12 13:40
答佢死左咪得

首頁

尾頁

跳至