影視娛樂

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

菲比108 發表於 19-7-17 20:18
千尋睇直播。好正呀

今晚應該好睇

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

菲比108 發表於 19-7-17 21:24
我今日嘗試睇河神。但我唔鍾意果個年代。你知唔知係咪真係好睇架?如果好睇。我就繼續。如果唔係我就棄喇
...
河神我無睇過

法醫秦明有幾輯,只有第一輯先有李現,同埋我覺得得第一輯好睇

法醫秦明》改編自秦明創作的同名系列小說《法醫秦明》之第十一根手指和清道夫。2016年4月11日開機拍攝[2]。拍攝地在遼寧省大連市[1]。10月13日起,以每周四播出兩集的方式在搜狐網播出[3]

此劇以法醫屍檢、刑偵破案為題材,出現各類屍體的「重品味」畫面,因此有「減肥利器」、「影響食慾」的評價,小說原作者秦明則回應:「其實當看慣了噁心的東西,任何可以吃的都是美食了。這就是我發胖的原因。」[4]

截止至2016年12月,該劇網絡播放量已破12億,成為2016年度熱播現象級網劇[5]

張若昀秦 明龍番市公安局法醫科長
焦俊艷李大寶龍番市公安局法醫科員,由痕檢科轉至法醫科。小說中為男性
李 現林 濤龍番市公安局刑警隊長。秦明多年好友。有一個經常通話,但從未出場的女朋友寶寶。
屈菁菁池 子餐廳老闆娘
錢 波譚永明[3]龍番市公安局長
程皓楓伍力學地產商人
陳 彪吸毒者

子爵府

2019勳章

Iris-Lo 發表於 19-7-17 21:43
男主角係咁足原著做,書中男主角係一個無耐性、脾氣差的人,所以成日黑口黑面,到佢爺爺出場就會睇到男主 ...

秦沛做得好好呀

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

演員d樣好似撞晒樣咁

男一個樣好似林更新
艾情個樣開頭仲以為係安以軒
同男一相親個女仔(表姐)個樣有d似劉詩詩

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

helenchanz 發表於 19-7-17 14:02
開咗第一集睇咗半個鐘,已經棄咗,個男主黑口黑面咁,節奏好慢,你地睇到邊度覺得好睇?
微微一笑果陣好睇 ...

角色脾氣臭,扮晒cool, 但其實心地好又錫d細路,去到再後面爺爺出場,再誤會下見咗佟年父母會有唔同嘅樣。表弟小白同男一有d似,又係cool爆,反而d細嘅差不多樣,難認到。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

2019新春慶豚圓

睇左幾集,成日講回憶,劇情有D拖。不過我好鐘意楊紫

大宅

2019新春慶豚圓

QY08040408 發表於 19-7-18 08:49
...

唯一同原著唔同就係回憶,減少回憶會令呢套劇更加好睇。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男主角係咁足原著做,書中男主角係一個無耐性、脾氣差的人,所以成日黑口黑面,到佢爺爺出場就會睇到男主 ...

咁爺爺幾時出場 我睇到第6集了

子爵府

2019新春慶豚圓

Iris-Lo 發表於 19-7-18 08:52

係呀,鐘意睇男女主,好甜啊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Iris-Lo 發表於 19-7-18 08:52

同意

子爵府

2019勳章

我好白痴呀...我IG MESSAGE比李現...叫佢POST多D野上IG...話韓商言呢個角色而家好火..

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

菲比108 發表於 19-7-18 11:23
我好白痴呀...我IG MESSAGE比李現...叫佢POST多D野上IG...話韓商言呢個角色而家好火.. ...
應該微博佢麻,我估大陸演員好少更新IG

前幾日FBB更IG,俾人舉報佢添

子爵府

2019勳章

tansyneko 發表於 19-7-18 13:13
應該微博佢麻,我估大陸演員好少更新IG

前幾日FBB更IG,俾人舉報佢添

唔係嘛。
不過我頭先都見到佢更新微博。
我唔再message佢喇

珍珠宮

QY08040408 發表於 19-7-18 08:49
...

第7集好睇了

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得做艾情個女配個樣大左d, 同DT唔襯

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章

近期我都愛上李現

韓商言的高冷好鬼正

只係略嫌回憶多左少少, 減咁D仲好睇!!

大宅

2019新春慶豚圓

gracelam 發表於 19-7-18 21:53

近期我都愛上李現

我都越睇越鍾意李現

子爵府

2019勳章

回覆樓主:

過埋今晚就會虐喇。慘喇

大宅

2019新春慶豚圓

菲比108 發表於 19-7-19 14:44
過埋今晚就會虐喇。慘喇

我啱啱都睇咗21、22預告,星期一應該就會甜番啦!我考慮緊使啱使跳過呢2集唔睇。

子爵府

2019勳章

Iris-Lo 發表於 19-7-19 14:46
我啱啱都睇咗21、22預告,星期一應該就會甜番啦!我考慮緊使啱使跳過呢2集唔睇。
...

咁又唔好。睇下佢地點演譯痛苦嘛

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊