親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB防敏心得分享勳章

我見好多人問,我放包車司機資料喺度,你地有需要自己聯絡佢,如果唔放得,我就del左佢

本來應該係2大2細去既,但係老公轉左工,攞唔到假,所以馬來西亞我就一打二,咁啱有朋友想去新加坡旅行,新加坡嗰程就2打2,舒服好多

當初捷星有優惠,2大2細來回機票,去程一件30kg行李,回程一件25kg,一件20kg,加簡埋位都係4千2左右

day 1 :2點40分機,去到新加坡夜晚6點50左右,到離開機場應該係7點半左右,就包車去新山,冇塞車大概個半鐘到酒店

day 2 :喺legoland附近食野再入園過左90cm好多野小朋友都可以玩,過左120就多數可以自己玩,唔駛家長陪。玩完帶小朋友返酒店訓晏教再搭grab去億家食海鮮,然後返酒店

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 3 :今日去hellokitty小鎮玩,喺附近食完早餐,就入去,因為係室內,所以玩得好舒服,好啱我兩個囡玩,佢有3層,最高係玩機動遊戲,第二層係有d滑梯,第1層係hellokitty主題,可以影下相,整d小手工。玩完返去訓晏覺,再岀aeon行下,食下野,最高嗰層有個小朋友樂園,有波波池,彈床,玩下沙煮飯仔,唔大,但係夠晒玩,20蚊馬幣一個小朋友,可以玩到收舖,勁平。

day 4 :一早包車返新加坡,可能因為星期六,我8點半岀發,差不多10點半到新加坡酒店,因為住牛車水,去左食天天海南雞飯,再去買手信,行下街,再返酒店休息下,岀發去食胡椒蟹

Pp831    發表於 19-11-22 19:05

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 5 :晏就去左食肉骨茶,去魚尾獅影下相,再去左新加坡科學館,嗰度有個玩水既地方,我倆個囡玩到唔捨得走,不過可能我倆個囡細,科學館唔係好似玩,但係隔離有個kids stop既兒童科學館就應該啱玩好多,跟住返去麥士威熟食中心搵野食

day 6 :一早起身離開酒店,去機場。搭10點鐘機返香港

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

珍珠宮

我星期一都係搭捷星
架機ok嗎?

男爵府

回覆 happy0214 的帖子

您好, 請問你在新山用 GRAB CALL 車是否在香港開戶口先?容易操作嗎? 謝謝!

大宅

BB防敏心得分享勳章

andyan324 發表於 19-7-12 15:13
我星期一都係搭捷星
架機ok嗎?

ok既,不過有d搖

大宅

BB防敏心得分享勳章

band 發表於 19-7-12 15:28

您好, 請問你在新山用 GRAB CALL 車是否在香港開戶口先?容易操作嗎? 謝謝! ...

係呀,我係香港開左先,我覺得容易既,因為去既都係d大路既地方,例如legoland,hellokitty小鎮就打名搵到,如果d冇咁岀名既,可能要有地址先得

男爵府

好的,明白了,謝謝!

伯爵府

回覆樓主:

你係預早幾耐買機票呢?

大宅

BB防敏心得分享勳章

coldmilktea 發表於 19-7-13 21:49
你係預早幾耐買機票呢?

半年有多,見到做優惠所以買

男爵府

happy0214 發表於 19-7-11 12:55
本來應該係2大2細去既,但係老公轉左工,攞唔到假,所以馬來西亞我就一打二,咁啱有朋友想去新加坡旅行,新 ...

億家好食嗎?價錢如何?

大宅

BB防敏心得分享勳章

kittylovebb 發表於 19-7-14 08:43
億家好食嗎?價錢如何?

食物質素ok既,不過坐近門口就多烏蠅,服務質素好,我食左蜆,蟶子,田雞,炸雞,西蘭花,龍蝦伊麵,2杯野飲都係2百幾蚊馬幣。最貴係龍蝦伊麵好似105蚊。龍蝦ok,伊麵我自己唔係太鐘意

大宅

想問用邊張電話卡可以新山和新加坡兩邊都收得好?

你去legoland 係園內食午餐定出返大門隔離個mall度食?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mntabo 發表於 19-7-16 11:58

你去legoland 係園內食午餐定出返大門隔離個mall度食?

尋日兩點幾諗住喺園內食", 點知話要等45mins, 出左商場食

大宅

BB防敏心得分享勳章

mntabo 發表於 19-7-16 11:58

我用wifi蛋。

我喺園外食左野先,到我小朋友肚餓再食。
我小朋友喺園内食左個6寸pizza,薄底。馬幣35蚊,有包紙包飲品。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

感謝分享

別墅

回覆 ttjl7 的帖子

想問下你響樟怡機場包車去新山既資料?價錢??新山番新加坡都係同一包車服務?

別墅

想問你包車去新山同新山番新加坡既資料?

首頁

尾頁

跳至