3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
見其他約3歲既小朋友都有12~14公斤
但我仔仔就約11公斤 比起同年齡小朋友都輕左幾磅
雖然都算健康但驚佢瘦過人 唔生肉 第時生唔高就弊...

男爵府

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
佢飲食點, 食野OK嗎? 我自己覺得健康就OK, 高唔高遺傳基因重要D, 青春期做多D運動

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

14公斤係3歲中位數
如果再低過80%先係過輕
11公斤仲算OK

大宅

小朋友幾高?
我仔三歲一個月大, 12公斤多d, 睇落去好瘦, 還可以單手抱起佢追巴士。11公斤還可以吧。三歲小朋友健健康康, 精神很玩就好了。

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
katychan221 發表於 19-7-12 12:51
14公斤係3歲中位數
如果再低過80%先係過輕
11公斤仲算OK
係 但都擔心咁落去會過瘦
明明佢都鍾意飲奶 食魚 又無咩偏食 但都食唔肥

大宅

2019勳章

發表於 前天 11:38 |顯示全部帖子
chanicychan 發表於 19-7-15 12:01
係 但都擔心咁落去會過瘦
明明佢都鍾意飲奶 食魚 又無咩偏食 但都食唔肥
都睇基因既, 如果你同c6偏瘦既話, 佢瘦都好正常, 我同c6係肥肥地但反而個仔3-4歲果陣就過瘦, 咁先驚, 之後餵左一排兒童佳膳就好返好多

伯爵府

發表於 前天 16:59 |顯示全部帖子

回覆樓主:

主要睇父母,哈比人唔會生到巨人嫁 如果佢本來骨架唔大,輕d都無咩問題。

我係哈比人媽媽,但有巨人爸爸,暫時中位數

大宅

發表於 昨天 11:54 |顯示全部帖子
布藍Da 發表於 19-7-16 11:38
都睇基因既, 如果你同c6偏瘦既話, 佢瘦都好正常, 我同c6係肥肥地但反而個仔3-4歲果陣就過瘦, 咁先驚, 之後 ...
佳膳我都有餵過B仔 肥快好多
做完運動再飲會吸收再好D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊