懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
岩岩32週,覆診時醫生照完話bb頭仔入左盤,好擔心會早產呀大家係幾多週入盤架?

大宅

2019勳章

回覆樓主:

32週如果bb唔太大隻。應該都會游上游落架
落盤唔等於就生得

複式洋房

2019勳章

dreamboy_man 發表於 19-7-11 19:12
32週如果bb唔太大隻。應該都會游上游落架
落盤唔等於就生得

我都覺得係,其實係咪會上返去,我bb本身size係細左一週

別墅

我都係差不多33週落盤,然後上星期38週5生左啦!主要33-37週唔好運動/行太多,37週起行多d就ok :)

複式洋房

jjjj7 發表於 19-7-11 20:10
我都係差不多33週落盤,然後上星期38週5生左啦!主要33-37週唔好運動/行太多,37週起行多d就ok :)
...

謝謝提醒

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Nickybb121 發表於 19-7-11 18:19
岩岩32週,覆診時醫生照完話bb頭仔入左盤,好擔心會早產呀大家係幾多週入盤架?
...

我又係咁上下週被醫生話頭仔落左一半盤,最後39w1先陣痛。

大宅

2019勳章

...

咁早就入左盤?醫生點講?我33週,頭位,還味入盤

複式洋房

2019勳章

jjjj7 發表於 19-7-11 20:10
...

如果有時洗碗煮飯、落街買野係咪都唔好呀?盡量訓床好d呀?

複式洋房

2019勳章

Sharonto1020 發表於 19-7-11 20:59
咁早就入左盤?醫生點講?我33週,頭位,還味入盤

我問佢會不會早產,佢話唔一定會。咁即係有機會掛

複式洋房

2019勳章

ipcs 發表於 19-7-11 20:58
我又係咁上下週被醫生話頭仔落左一半盤,最後39w1先陣痛。

會落一半架?咁即係咪有機會上返去?

男爵府

Nickybb121 發表於 19-7-11 23:21
會落一半架?咁即係咪有機會上返去?

醫生話落左盤即是頭仔卡住左,唔會再調頭喇

大宅

2019勳章

Nickybb121 發表於 19-7-11 23:20
我問佢會不會早產,佢話唔一定會。咁即係有機會掛

暫時唔好行太多

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

係調咗頭定落咗盤? 我39週今日照都話未落盤

複式洋房

2019勳章

貓宅 發表於 19-7-12 00:16
係調咗頭定落咗盤? 我39週今日照都話未落盤

岩岩32週落左盤啦

洋房

我30週時都落咗盤,而家39週4都未生得...

大宅

我37周落左盤 不過宜家38周都未生

複式洋房

2019勳章

Kimig 發表於 19-7-12 07:49
我30週時都落咗盤,而家39週4都未生得...

咁你落左盤有冇訓床休息呀?

洋房

Nickybb121 發表於 19-7-12 10:44
咁你落左盤有冇訓床休息呀?

冇啊..個個都叫我行多啲...可能係因為bb size大

洋房

Nickybb121 發表於 19-7-12 07:46
岩岩32週落左盤啦

落左盤係咩感覺架?通常幾週落盤

別墅

...

唔洗擔心呀
醫生話落盤係等於bb已經ready出黎
姐係隨時可以出黎
我35週產檢話落左1/3盤,
36週落曬盤,而且醫生話頭仔仲落得好低添
結果去到而家39週都未出黎呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊