想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

試咗一年半左右 (不過唔算太努力, 依家有啲後悔點解咁遲先開始),終於決定試IUI。搵咗醫生check過晒,我同老公所有嘢都正常,唯一嘅問題係年紀比較大 (我就嚟38 ,老公44),醫生就叫我地先試一試IUI先,不過唔好抱大大期望,可能10%成功率。星期一放左丁丁入去,之前檢查完全冇問題,唔知點解嗰朝早係咪老公壓力大,出嚟形態唔合格,醫生話機會率又再低啲,不過可以試吓。
醫生話做完之後要當自己係大肚婆一樣,生冷野唔好食,不過我一向有跑步嘅習慣,醫生又話可以照跑(當然我就唔敢搏啦),問佢有啲咩唔可以食,佢又話除咗生冷野之外適量嘅話其他都冇問題。但係我見大家嘅post又有好多唔同嘅睇法,我都覺得有少少混亂,想小心得黎又要輕鬆。有冇最近做咗IUI嘅JM可以分享下?

而家除咗每晚要塞小白球之外,就係等多兩個禮拜自己驗完再打返去醫生度,好似冇乜嘢要做咁。我之前係睇另一個婦科醫生,做完檢查之後佢話冇問題,淨係叫我試吓食排卵藥,到我睇呢一個專科不育醫生嘅時候,佢又話其實我唔應該食,因為本身自己有排卵,加上食排卵藥會令到內膜變薄,所以今次除咗食咗五日嘅排卵藥之外,其他乜都冇做,咁樣嘅機會率係咪低啲呢?
想請問係呢一個等候嘅階段,除咗葉酸之外,有冇啲咩需要或者應該食?

別墅

MorningBBG 發表於 19-7-11 19:34
試咗一年半左右 (不過唔算太努力, 依家有啲後悔點解咁遲先開始),終於決定試IUI。搵咗醫生ch ...

介意講講全個iui大約用幾錢嗎?

複式洋房

回覆 又見雪飄過 的帖子

加加埋埋大概$13000左右

複式洋房

MorningBBG 發表於 19-7-11 23:45
回覆 又見雪飄過 的帖子

加加埋埋大概$13000左右

請問你睇邊個醫生?

複式洋房

Ivisleung 發表於 19-7-12 21:21
請問你睇邊個醫生?

藍寶梅醫生