1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
大家分享下平日帶BB去邊磨時間?

大宅

kaman0617 發表於 19-7-12 13:34

前兩日自己孭住個背囊就拖住個仔去咗MegaBox
係屋企真係發霉
二人世界行下食下野就一日 六點幾返到屋企 老公都煮好飯等我地一齊食 餵完個仔就幫佢沖涼 之後佢就昏睡咗我個晚都好早訓 太攰
宜家都計劃緊星期一去邊~

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

多數去公園,體育館室內兒童遊樂場,playgroup, 街市買餸,超級市場坐車車,去大型商場有好多主題:

1)屯門市廣場~ LEGO
7月15日- 9月1日

2)奧海城~ 穿越事業所 (角色扮演古人工作)
7月29日- 9月1日

3)黃金海岸商場~ PJ Masks 睡衣小英雄
即日- 9月1日

4)Megabox~ Peppa Pig
即日- 9月5日

5)太古城中心~ Line Friends (有好大隻Sally)
即日- 7月21日

6)海港城 ~ Toy Story 反斗奇兵 (打卡之餘仲有玩具收集處)
6月29日- 8月4日

7)Moko ~迪士尼公主
7月19日- 9月1日

8)置富商場~ Sanrio馬騮仔
7月11日- 8月30日

9)Mikiki ~ Running Man
7月1日- 8月25日

10)朗豪坊~ Kakao Friends
7月12日- 9月1日

大宅

janede1314 發表於 19-7-12 14:34
多數去公園,體育館室內兒童遊樂場,playgroup, 街市買餸,超級市場坐車車,去大型商場有好多主題:

1)屯 ...

大宅

2019新春慶豚圓

買左迪迪尼年票,真係諗唔到去邊

大宅

邱優 發表於 19-7-12 17:37
買左迪迪尼年票,真係諗唔到去邊

夏天咁熱...唔會想去主題公園

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

去游水都唔錯

大宅

2019新春慶豚圓

kaman0617 發表於 19-7-12 17:39
夏天咁熱...唔會想去主題公園

一個禮拜去一次如果唔係諗唔到去邊好,對住四面牆

複式洋房

kaman0617 發表於 19-7-12 13:34

我係ftm ,仔仔就嚟18m
基本上由3m開始都會每日或隔日落街市買餸,行下附近商場,有時都會搭下地鐵去其他區行。
到識行就每日去唔同公園,去下草地行,去下唔同餐廳食嘢~去唔同大型超市坐下車仔睇嘢~
有時誇區去康文署遊戲室。
星期六日假期都會一家人週圍去~就算只係搭下車行下公園商場都已經好開心。

大宅

ophe_ofee 發表於 19-7-12 22:03
我係ftm ,仔仔就嚟18m
基本上由3m開始都會每日或隔日落街市買餸,行下附近商場,有時都會搭下地鐵去其他 ...

我近排都開始帶囡囡出去康文署D playroom玩,等爸爸放假就會一齊去游泳池玩,有時會帶佢去公園行下,附近超市就唔會點去,逼到嘔。
有時諗每日帶佢去邊磨時間都覺好煩惱 ,發現大家既活動都差唔多。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊