懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 MissFan 的帖子

可能我之前飲熱檸水冇落糖,覺得太酸又唔係好舒服其實就係覺得飲有味ge 野先舒服d

複式洋房

回覆 Momo0330 的帖子

口淡淡真係好辛苦架!我7-9週個時日日嘔,餐餐嘔,嘔到個嘴好似食咗一個月抗生素咁⋯⋯
我本身係好鍾意飲水,一日2-2.5升咁飲,但7-9週飲水又頂肚,嘔完個口又寡⋯⋯唯有飲麥精~同檸茶!
因為叫有啲味,放縱咗3週,之後胃口好啲,無咩點嘔,就飲返水,宜家一日2升已好盡⋯⋯
加油,飲少少吾怕,吾好飲到上癮就ok啦

別墅

有飲,乜都唔比食會抑鬱,呢個唔係高危,照飲適量

洋房

回覆 Momo0330 的帖子

我由8w開始嘔,成日都話好想飲維他檸檬茶,開頭老公唔比,但我嘔得好勁,一嘔就喊,其實我都有試過熱檸水(有落糖),但都係嘔返出黎,仲有感覺好肚餓但又無胃口食野,一諗食野又想喊,最後老公屈服買低糖維他檸檬茶比我,飲無雪過既,每次飲半包,就舒服返D,依家16w,雖然仲有嘔,但唔係日日嘔已經好好喇,我飲維他檸檬茶真係好D舒服D。

大宅

頭先飯後偷飲左1包,平日飽飽漲漲的感覺全消
如果怕太多茶,可以揀d成份中紅茶排得後d嗰d,例如維他西柚茶,都好醒胃又冇咁茶又冇咁甜。
買樽柚子蜜沖暖水都ok啦,飲奶飲到個胃投訴
不過要留意住bb太大隻就唔好飲太甜

首頁

尾頁

跳至