懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家好,我琴晚0130果陣去廁所突然發現條底褲仔有啡色分泌物,我覺得都幾大達,跟住就去有a&e, 醫生同我照就話我得個胎囊,未有胎心睇到,比左個政府醫院快期比我睇,快極都要7月26號先去睇,咁我而家好唔好去私家照一次先呢?咁樣流啡會係d咩原因?

複式洋房

回覆 Circleenergy201 的帖子

正常6-8w可以照到胎心架喇,我建議你搵私家照左先,我兩邊都有去,覺得私家醫生真係細心好多架,同埋會分析得仔細d

複式洋房

我6-7 週都有流啡 流左一星期 。一發現我就打去私家睇喇 同診所姑娘講你流啡!佢應該會sip個位比你睇!我去到doctor已經可以肚照到心跳...不過要我肚唔可以肴 因為胎心好細 (當時7週岩岩好)我醫生話有流啡好普遍 因為懷孕初期好易作小產 ...照到心跳就問題不大 ,之後佢開左一星期假比我叫我訓多d !仲有一星期黃體酮 ,而家touchwood已經冇流!休息好重要!唔好彎低身!慢慢行 放鬆心情!應該冇事!不要太擔心

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

需要安胎藥嗎

洋房

Sunshinemamabb 發表於 19-7-12 16:38
我6-7 週都有流啡 流左一星期 。一發現我就打去私家睇喇 同診所姑娘講你流啡!佢應該會sip個位比你睇!我去 ...

黃體酮係咪賀爾蒙呀?佢淨係比左賀爾蒙藥比我

複式洋房

去私家醫院照啦,私家診所或者醫院嘅器材係照得比政府清楚嘅。

如果你同私家醫生講你有流啡或者流血嘅情形,通常會俾你立即睇唔駛等嘅。
我都有流血同流啡嘅情形,同樣係未照到心跳,醫生開咗安胎藥即係黃體酮俾我食。

醫生話其實安胎藥只係營造一個比較好嘅環境比胎兒成長,唔使太擔心,盡量臥床,要比時間胎兒成長後觀察到有心跳就可以放心啲啦。

你快啲去私家睇左,攞咗安胎藥食住先啦。一齊加油!要有信心啊!

洋房

BossLadyS 發表於 19-7-18 19:05
去私家醫院照啦,私家診所或者醫院嘅器材係照得比政府清楚嘅。

如果你同私家醫生講你有流啡或者流血嘅情形 ...

我已經食左4日,係琴日無流之外,其他日日都有,八想問你卧床,係食飯都唔落床,淨係去洗手間先落床?我就係食飯都落床食

洋房

流啡好普遍呀!唔洗太擔心!我頭三個月都有keep住流啡,依家33週喇!休息多D!私家醫生要睇!公立醫院無幾多次超聲波可以照 最緊要照到BB心跳就定D!

複式洋房

Circleenergy201 發表於 19-7-18 21:55
我已經食左4日,係琴日無流之外,其他日日都有,八想問你卧床,係食飯都唔落床,淨係去洗手間先落床?我就 ...

點為之流啡呢?我自己都係郁動少少都有,成日見到護墊灰灰啡啡咁,係污糟定流緊啡呢?呢樣野都好困擾我好耐,我第10 週了,仲係咁

複式洋房

回覆 Circleenergy201 的帖子

係呀

複式洋房

chiubshan 發表於 19-7-18 22:26
流啡好普遍呀!唔洗太擔心!我頭三個月都有keep住流啡,依家33週喇!休息多D!私家醫生要睇!公立醫院無幾 ...

請問你係咪過左三個月就無再流?
我都係久不久就流啡,有時流血。但其實我都己經食左安胎藥同打左安胎針都係咁,真係灰(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我都有流過啡,不過次數唔多,應該同胎兒未穩同我食左涼性食物有關。

複式洋房

Sunshinemamabb 發表於 19-7-12 16:38
我6-7 週都有流啡 流左一星期 。一發現我就打去私家睇喇 同診所姑娘講你流啡!佢應該會sip個位比你睇!我去 ...

我岩岩廁所都係有啡 好驚 我都即走私家

洋房

Circleenergy201 發表於 19-7-12 15:45
大家好,我琴晚0130果陣去廁所突然發現條底褲仔有啡色分泌物,我覺得都幾大達,跟住就去有a&e, 醫生同我照 ...

我前日系診所照完7週1bb有心跳1.07cm,結果琴日早上訓醒流啡有D血絲甘,嚇到我即係返診所,同医生讲完,医生幫我照多次话BB仲系度有心跳1.04cm,唔使擔心,跟著叫我返屋企休息,醫生话無流血無肚痛就唔使怕,如果流血就要即刻入院,叫我二星期后再返診所去照下,無開药果D,我自己见到今日仲比琴日細粒DD个胚胎,我自己擔心就去左以前睇开中醫果度同佢讲左情況,之前就开左D中藥比我,飲左一日半藥今日已經见到D啡色無甘深,好浅了,中醫醫師叫我哩幾日臥床多休息,平時可以行唔做劇烈運動就可以了,唉唔擔心就假噶,不過都要盡量放鬆心情!

大宅

2019新春慶豚圓

想問下大家如果流啡,卧床休息係真係會訓教定在麼做什麼?

洋房

OnnaLam_FB 發表於 19-7-23 17:59
我前日系診所照完7週1bb有心跳1.07cm,結果琴日早上訓醒流啡有D血絲甘,嚇到我即係返診所,同医生讲完,医 ...

前2日照左有胎心啦(emoji),醫生話我子宮有血塊,可能係果d血塊排出黎,又係叫我休息同開左安胎藥比我食,即刻放心哂

洋房

mekoyo 發表於 19-7-23 23:13

睇電視,同睇書(emoji)

洋房

mekoyo 發表於 19-7-23 23:13

我自己就玩电話,听小说,或者睇小說,买定D生果野食,放系附近,盡量中午唔訓,夜晚先早D訓

洋房

回覆 chowchowafan 的帖子

3個月左右開始冇再流,但都要好小心,唔好操勞,因為有試過4個月左右,又做家務又煮飯又煲湯之後,係有鮮血!所以要多休息呀!

複式洋房

chiubshan 發表於 19-7-18 22:26
流啡好普遍呀!唔洗太擔心!我頭三個月都有keep住流啡,依家33週喇!休息多D!私家醫生要睇!公立醫院無幾 ...

想問下甘其實醫生有冇話點解會流啡,因為我都有小小,好擔心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊