心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

已經OT左成個月,返一至五的工變左返一至六
做極都唔完,未做晒手頭上的又加task
因為大家都一樣,所以同上司講都係無用
唯有係自己走?

大宅

水君 發表於 19-7-12 20:04
因為大家都一樣,所以同上 ...

遞信啦,遞左hea做1個月,88

大宅

吾好衝動補錢,點解要蝕比間無當你地係人的公司
你自己太上心啦
你返工工時甘長計番條數,會有幾錢一個小時
嚴重影響生活,辭職啦

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

補錢就唔好啦
遞信
再搵工

月光很美麗☺

別墅

唔影響生活->即遞信, 怕影響生活->搵到工先遞信
依家個市唔好, 又有一班大學生畢業....
另外, 我會慢慢做, 反正都做唔完
我以前都好緊張工作好盡責, 依家睇化晒...
辛苦就上BK玩接龍減下壓啦^_^

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆 水君 的帖子

唔好做囉~ 但唔洗補錢走, 一遞信就自由了, 準時收工話之佢~

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chineseengineer 發表於 19-7-13 12:11
另外, 我會慢慢做, ...

辛苦曬
積極推廣接龍
吸納新血
月光很美麗☺

別墅

crystal媽咪 發表於 19-7-14 08:35
辛苦曬
積極推廣接龍
吸納新血

多人先好玩

crystal媽咪    發表於 19-7-14 15:33

男爵府

2019新春慶豚圓

正常一遞信resign個人就會relax。
搵工除佐大圍環境 仲有講際遇。
Send cv去睇下feedback囉
一定唔會補銭自走,番工都係為錢,點會倒貼

大宅

2019勳章

chineseengineer 發表於 19-7-13 12:11

在那個版面玩介紹吓

別墅

回覆 yuenmeimei 的帖子

識貨之人在 吹水玩樂>興趣嗜好›遊戲人間

大宅

lam0903 發表於 19-7-12 21:25
遞信啦,遞左hea做1個月,88
而家先有時間抖抖氣,一陣又要繼續做
早幾個月有同事遞信後都仲繼續ot到last day...

大宅

MoonT 發表於 19-7-12 23:50
吾好衝動補錢,點解要蝕比間無當你地係人的公司
你自己太上心啦
你返工工時甘長計番條數,會有幾錢一個小時 ...
咁樣返法完全無真正休息

大宅

crystal媽咪 發表於 19-7-13 08:52
補錢就唔好啦
遞信
再搵工
會開始搵下工先

大宅

我就係好緊張工作果類人,成日凝住如果我做唔好,做唔晒會俾人覺得我好無用

大宅

Siuchoi 發表於 19-7-13 18:36
回覆 水君 的帖子

唔好做囉~ 但唔洗補錢走, 一遞信就自由了, 準時收工話之佢~ ...
之前有同事走,佢ot到lastday

大宅

Kanyin 發表於 19-7-15 18:45
正常一遞信resign個人就會relax。
搵工除佐大圍環境 仲有講際遇。
Send cv去睇下feedback囉
做到好辛苦,好想一走了之

珊瑚宮

水君 發表於 19-7-17 19:59
會開始搵下工先

加油努力
月光很美麗☺

大宅

水君 發表於 19-7-17 19:49
而家先有時間抖抖氣,一陣又要繼續做
早幾個月有同事遞信後都仲繼續ot到last day...
...

唔駛理佢,遞左信跟足合約寫明做到夠鐘收工,佢吹妳唔帳。

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

工作是那里可做完???。永遠未清又加。

同家中家務一樣, 湊小朋友。 一年365
冇休。 工作有人工, 有休息。 你就準時返工放工。看公司如何?
有机會叫你走。

九成同上司講都係無用,
唔OT。就準時返工放工。你有權。不過要先看工作編次序。 urgent 先做。
其它就待 urgent 做了才做。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊