心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

水君 發表於 19-7-17 20:04
做到好辛苦,好想一走了之

既然咁辛苦,補$即走,你一定會鬆哂,加油

別墅

水君 發表於 19-7-17 20:01
我就係好緊張工作果類人,成日凝住如果我做唔好,做唔晒會俾人覺得我好無用
...

其實你做得好, 人地點都會話唔好,所以唔好太緊張, 會攪到身體差, 放鬆一下, 人生係減數,但工作就係加數.......

我以前試過晚晚OT, 星期六日都幫手, 但得個吉, 見你快手快腳, 會再比多D野你做, 愈做愈大壓力, 最後我喊爆同老公講, 話好辛苦, 老公叫我即遞信, 唔做野先休息一下, 遞信後成個人真係輕鬆晒...

侯爵府

chineseengineer 發表於 19-7-14 15:20
多人先好玩

請問係咩apps?

侯爵府

水君 發表於 19-7-17 20:02
之前有同事走,佢ot到lastday

同所謂既上司講完無改善,妳心裡就要明白甘落去根本無用! 好似要妳賣身甘做,痴線。

所以,如果妳俾左信就唔好同佢OT啦,要抽離。

男爵府

MommyPanel勳章

ying_mail 發表於 19-7-19 12:16
同所謂既上司講完無改善,妳心裡就要明白甘落去根本無用! 好似要妳賣身甘做,痴線。

所以,如果妳俾左信 ...

我公司有同事resign 左, 大粒竟然問你們做唔做得哂, 心諗: 要我做埋無問題, 咁resign 同事份人工係咪分比我同同事...
最後要求請人, 做唔到, 亦唔會OT, 一次半次我無所謂, 如果EVERYDAY, 咁係你老闆諗仆街野, 請一個人做2分工作量, 一係你叫埋同事一齊入去要求加人, 唔加人就集體RESIGN, 同一天LAST DAY
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

別墅

ying_mail 發表於 19-7-19 12:10
請問係咩apps?
唔係apps, 係親子王國> 吹水玩樂> 興趣嗜好> 遊戲人間

ying_mail    發表於 19-7-19 15:56

侯爵府

happymap2013 發表於 19-7-19 14:01
我公司有同事resign 左, 大粒竟然問你們做唔做得哂, 心諗: 要我做埋無問題, 咁resign 同事份人工係咪分比 ...

傻傻地,根本係1個同事工作,仲問妳做唔做得哂?!甘佢揾1個人做3個人野都得添,但有無傻仔願意1個人工做2-3人野,賣身俾公司?
唔好講加人,人工都唔加俾妳就知,甘揾佢由自己做啦。

侯爵府

水君 發表於 19-7-17 20:01
我就係好緊張工作果類人,成日凝住如果我做唔好,做唔晒會俾人覺得我好無用
...

唔係妳個人能力問題,如果佢叫限妳1個人即日做起枝太炮出黎,又係妳1個問題嗎?
每一part 係由唔同同事部門合作而成,非妳1個人能力能完成呀。

大宅

親子王國15週年勳章

chineseengineer 發表於 19-7-18 15:51
其實你做得好, 人地點都會話唔好,所以唔好太緊張, 會攪到身體差, 放鬆一下, 人生係減數,但工作就係加數... ...
而家已經好大壓力了
好似再努力都係被上司挑剔

大宅

親子王國15週年勳章

ying_mail 發表於 19-7-19 16:01
唔係妳個人能力問題,如果佢叫限妳1個人即日做起枝太炮出黎,又係妳1個問題嗎?
每一part 係由唔同同事部門 ...
同事其實大家都好幫手,但大家都各自有各自的工作,
我覺得我做唔好就麻煩到大家...

侯爵府

水君 發表於 19-7-19 21:26
...

我之前跟妳是一樣想法,但當遇到無良老闆,
自己所做的他也會視為妳做多是理所當然。
做唔哂妳問題。所以,無需/無必要自債。
只因為佢pk!

翡翠宮

水君 發表於 19-7-19 21:26
...

樓主,,

有冇遞信呀?身心健康最緊要呀.

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

水君 發表於 19-7-17 20:02
之前有同事走,佢ot到lastday
咁你就唔好學佢,如果間公司咁衰,遞咗信就話知佢,準時返工準時收工,做唔晒留聽日,佢冇得話你,改變心態,你同佢博佢都唔會多謝你

大宅

親子王國15週年勳章

ngwong2 發表於 19-7-24 07:48
樓主,,
始終有點經濟負擔未可以不顧一切辭職..

呢幾日做到收工都要入廁所偷偷喊..

翡翠宮

水君 發表於 19-7-26 00:17

我都有$压力。今日是last day.大家加油!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水君 發表於 19-7-26 00:17

繼續揾
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

親子王國15週年勳章

唉 成個project爛左尾
呢幾個月做嘅野都變白廢

侯爵府

水君 發表於 19-7-29 11:56
唉 成個project爛左尾
呢幾個月做嘅野都變白廢

哎,一陣賴左落你到,你自己唔走,佢都可能用言語/手段令你走架。
保重!

首頁

尾頁

跳至