單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

K.H.Mok_FB 發表於 20-10-5 07:52
睇返件事已經過左兩年,分享少少心底話,時間係可以沖淡一切,但不可治癒,心情收拾好不過仍然感慨,每次交 ...

明白你的心情,被背叛的係時間沖洗不去,腦海仲停留被背叛戈一刻。

大宅

K.H.Mok_FB 發表於 19-7-16 00:32
事件發生初期我會成日諗:自己咁多年專心為頭家又無玩女人又無暴力事件點解會有咁下場,日子耐左淡左我已經 ...

你講得好啱!加油~

複式洋房

回覆樓主:

樓主我想咨詢下你,我都係离左婚收到暫准令都要上庭,我地系和平离婚,个女跟前妻,每月比返5000,但你有冇要交个份經濟狀況陳述書,係咪一定要交?

大宅

睇返件事已經過左兩年,分享少少心底話,時間係可以沖淡一切,但不可治癒,心情收拾好不過仍然感慨,每次交 ...

謝分享!希望你依家同小朋友生活得好好。(emoji)(emoji)
我都終於等到下月上庭,我嘅經歷有啲煩,唔知仲要糾纏幾耐先可以重新出發。

大宅

好媽媽勳章

yungkinleung 發表於 20-10-19 12:04
樓主我想咨詢下你,我都係离左婚收到暫准令都要上庭,我地系和平离婚,个女跟前妻,每月比返5000,但你有冇 ...

我都好想知,PM

大宅

回覆 K.H.Mok_FB 的帖子

好有同感,我也是被前夫背判而離婚,事隔三年了,我對前夫的那種仇恨感從沒有一點減退,只是我現在已經不再傷心,已經收拾好心情好好照顧九歲的女兒,加油吖!

民房

師兄,識過個女人可以改變你所有嘅思想

複式洋房

回覆樓主:

多謝你嘅心聲分享!我而家仲係行緊暫準令,場官司有排搞...我開始恐懼星期六日因為每次同個女分離要交畀佢手上,我就好唔開心好擔心,個女仲未適應同我分離又喊曬,嗰刻個場面真係令做阿媽好難受...每個月仲要有兩日過夜,今日就係要過夜探視了,阿女十萬個唔願意過夜根本就唔適應...我送個女上車嗰一刻都唔敢同佢講今晚要喺爸爸度瞓...樓主你嗰個係仔都冇咁擔心,我嗰個係女會特別擔心

大宅

每次好攰..每次好憎佢...每次心入面拿左一陣空虛感,就會同自己講一次呢番說話,佢不是佢。

大宅

仲有三個星期就上庭....

複式洋房

回覆樓主:

你真係好好,個ex有外遇搞到離婚你都仲比2000蚊贍養費佢。

大宅

cedarcone 發表於 19-9-26 01:41
樓主真係好大量,要返撫養權仲要俾贍養費? 畢竟對方不忠,無做好太太本份。
坦白講,養兩個小孩開支好大,
...

咪就係囉!當年我前夫仲厚面皮到問我攞返佢本人加小朋友贍養費!佢話佢自己失業,但佢大學畢業四肢健全都可以咁厚面皮
我無自由, 我失自由

公爵府

回覆 tammaggieqq 的帖子

你女女同爸爸關係唔好? 點解佢咁抗拒係爸爸度過夜?都未正式判絕對離婚令, 就已經要實施探視?
仲有資產未傾掂, 所以有排搞? 已經搞左幾耐?

複式洋房

小圓圓 發表於 21-6-21 19:52

你女女同爸爸關係唔好? 點解佢咁抗拒係爸爸度過夜?都未正式判絕對離婚令, 就已經 ...

係呀上完第一庭已經要行探視令啦!而家阿女過去見爸爸都ok囉,不過下個月有一半暑假要喺佢度過有啲擔心...今個月24号上第三次庭

公爵府

係咪你地之前已經傾好左, 撫養權歸你, 所以咁快實行探視?暑假期間, 女女爸爸嗰边有無親人或工人照顧女女?

複式洋房

小圓圓 發表於 21-6-22 14:57

係咪你地之前已經傾好左, 撫養權歸你, 所以咁快實行探視?暑假期間, 女女爸爸嗰边 ...

未傾好但個官就要行暫準探視令...有對方個阿媽囉!不過唔係錫個孫嗰D

大宅

feng1001 發表於 20-11-27 07:46

好有同感,我也是被前夫背判而離婚,事隔三年了,我對前夫的那種仇恨感從沒有一點 ...

祝福你

洋房

yungkinleung 發表於 20-10-19 12:04
樓主我想咨詢下你,我都係离左婚收到暫准令都要上庭,我地系和平离婚,个女跟前妻,每月比返5000,但你有冇 ...

唔好意思師兄,咁遲先覆,我果陣唔洗交,前妻同個官都無質疑我既收入

洋房

Jan.Jan 發表於 20-10-20 08:10
謝分享!希望你依家同小朋友生活得好好。(emoji)(emoji)
我都終於等到下月上庭,我嘅經歷有啲煩,唔知仲要 ...

咁耐先睇到你留言,唔好意思,事件解決未?

洋房

kigaonleung 發表於 20-11-28 01:25
師兄,識過個女人可以改變你所有嘅思想

我都有試過,可能我無乜女人緣,2年幾都家陣都係一支公。。。多謝你提意

首頁

尾頁

跳至