懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我雖然覺得方醫生好好,好細心,但每次去尖沙咀做產檢,唔知係因為星期六的關係(emoji)每次都等好耐。今日上午9:45去到,結果我都現在終於見完醫生但還要等良久也未叫我付款(emoji)診所像街市一樣,很多人,特別是很多來打針的大陸人(emoji)你們有同感嗎?

有點想去睇另一個產檢醫生,大家有介紹嗎?

複式洋房

回覆樓主:

我都係卓越睇方醫生,每次都最少等個半鐘,但好嘅私家產檢到到都多人,大陸大周圍都有,聽其他jm講等1至2個鐘都屬正常,所以我唔轉啦

大宅

回覆樓主:

我睇卓越劉醫生的,我平日去,通常等30-40分鐘就到我,但等付款真係好好好好耐
所以我多數一見完醫生就同姑娘講我落去食野,食完返去俾錢拎相就剛剛好

別墅

lsfamily0910 發表於 19-7-13 11:52
我雖然覺得方醫生好好,好細心,但每次去尖沙咀做產檢,唔知係因為星期六的關係(emoji)每次都等好耐。今日 ...

我上星期一朝早睇劉醫生,以為閒日冇咁多人啦,都等左兩個鐘先睇到,反而俾錢就好快。

大宅

lsfamily0910 發表於 19-7-13 11:52
我雖然覺得方醫生好好,好細心,但每次去尖沙咀做產檢,唔知係因為星期六的關係(emoji)每次都等好耐。今日 ...

我都係今日去搵楊醫生檢查,第一次星期六去,真係好多人,一去到門口見到咁多人已經想走人,好多人去打針,真係好似街市&好嘈。12點去到等到1點幾

別墅

我都係卓越 原本係楊醫生產檢 之後高醫生照結構 發現高醫生細心好多 所以轉左高醫生產檢 一般要等1-2小時 我覺得平日會好啲 少人啲 仲要係早上10左右既時間
而大陸人我覺得每個婦產科醫生疹所都有 最緊要係你覺得個醫生好唔好

大宅

回覆樓主:

我睇開孫醫生,而家陀緊第三胎都係睇佢。確實係等得耐既(由登記到俾錢走得兩個半鐘),尤其而家係醫務中心唔再得孫醫生一個,成間診所都坐滿人,仲越嚟越多國內人士

不過我諗間間都差唔多咖喇,加上姑娘好好,可以登記完後俾我落去行街食嘢,差唔多到我時call返我上去,唔使要我喺診所乾等,咁我又覺得okay喎

最緊要係係咪個醫生同你夾,俾到你信心

別墅

我之前都係睇孫醫生產檢,係等得耐既,差不多要2個鐘先睇完。。。。。不過感覺孫醫生都係吾錯,可惜我無耐就小x左,我下次都會搵返孫醫生

大宅

choiyyt 發表於 19-7-13 19:07
我都係今日去搵楊醫生檢查,第一次星期六去,真係好多人,一去到門口見到咁多人已經想走人,好多人去打針 ...

真心覺得楊x穎唔得,快得黎又求其,仲要冇耐性聽人講野,又趕時間咁,打發完你就算

klsabb    發表於 19-7-18 10:45

複式洋房

我都係卓越搵楊醫生做產檢啊。但係石門個間!不過都有去過兩次尖沙咀。兩次都係平日時間去尖沙咀。但同石門分別真係有啲大!尖沙咀真係好多人同埋好嘈。

大宅

上胎跟過高醫生,今胎揀返佢,感覺係睇症嘅人多左,但診所都大左好多,比以前係12樓舒服。
今胎睇左2次,閒日都係等個半至2個鐘多d,閒日早上好d,下個月產檢bk返上午,我自己一個人去算,費事就老公時間又要等得耐

大宅

係咪沙田石門同尖沙咀有診所个間?

大宅

陶淵明 發表於 19-7-14 08:43
係咪沙田石門同尖沙咀有診所个間?

係呀。

大宅

我係睇劉醫生,上個月尾搵高醫生照結構(石門)等左2.5小時,最慘壞冷氣(emoji)

別墅

本身我都睇楊醫生 都覺得有啲hea
睇黎要轉醫生...
請問高醫生係咪$1000次產檢?

大宅

我去石門睇佢,次次約最早,好少等超過半個鐘。

同埋姑娘都唔建議星期六產檢,因為佢地真係太多人,平日正常好多。但要同老公一齊去又唔想拎假就唯有預早book 最早既時間。我係方醫生接生,佢真係好好。

複式洋房

回覆樓主:

請問Dr Lau or Dr Fong 產檢幾錢?
我本來睇 Dr Yeung ,而家想轉。

大宅

siuyee0111 發表於 19-7-14 09:17
我係睇劉醫生,上個月尾搵高醫生照結構(石門)等左2.5小時,最慘壞冷氣(emoji)
...

高醫生好呀, 等一個至個半鐘好正常, 所以每次都係約最早嗰個

大宅

gnimingng 發表於 19-7-14 09:27
本身我都睇楊醫生 都覺得有啲hea
睇黎要轉醫生...
請問高醫生係咪$1000次產檢? ...

上年就$980,今年應該$1200左右。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至