時政擂台

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

慳啲啦,跪求叫香港媽媽跪班所謂細路求佢哋返歸啦班警察家人就真係就嚟要跪求班所謂細路唔好招招攞命呀!
開心每一天

大宅

魚兒小寶貝 發表於 19-7-14 08:01
正常遊行既人係唔會被警察打,我有屋企人都遊行左兩次,冇比警察打

我諗警察d 屋企人都想跪地求饒,叫班暴 ...

每次發生衝突,班「和平」人士就會同「不良份子」割席,話自己係和平既

而家已經比d勢力,利用呢d所謂和平遊行黎做掩護,每次都搞事,呢d所謂和平遊行,「和平人士」可唔可以唔好再參加住呢?

真係睇親d新聞都火滾,睇住班暴徒掟鐵枝、掟磚、掟粉末、掟強水蛋,都重可以有班人行出黎護航,話「我地係和平遊行既」係「滲入咗不良份子啫」

真係要捂住良心講說話,無野好講,成日大義凜然話為下一代,灌輸埋d咁既洗腦式思想,唔啱聽就破壞佢、唔啱聽就起佢底,咁既下一代會好?
~~MAG~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

bbyou 發表於 19-7-14 07:26
我凈係睇到有暴民不断用傘插、打警察!
x2

侯爵府

20190713 警方於上水施放胡椒噴霧驅散示威者
https://www.youtube.com/watch?v=MkOEw4TLuDU

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢個乜嘢網站嚟㗎? 唔好喺度扮now新聞喎!

黑衣太暴力,剪唔到片就擺啲劣質看圖作文, 樓主點解成日貼埋呢啲低質連結?

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

wantyoutodie 發表於 19-7-14 07:06
「光復上水」遊行,下午遊行結束時爆發警民衝突,一名香港媽媽跪倒在地,哀求警察不要動手打群眾。但警方卻 ...

由媽媽,bk最多媽媽喎,唔黎bk嘅?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Ben2003 發表於 19-7-14 09:31
20190713 警方於上水施放胡椒噴霧驅散示威者
https://www.youtube.com/watch?v=MkOEw4TLuDU
幾十個示威者圍打4個警察,仲話唔係暴徒?

大宅

回覆 wantyoutodie 的帖子

支持警察嚴正執法

男爵府

wantyoutodie 發表於 19-7-14 07:06
「光復上水」遊行,下午遊行結束時爆發警民衝突,一名香港媽媽跪倒在地,哀求警察不要動手打群眾。但警方卻 ...

你已經唔係我哋認識嘅香港人啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pkmama 發表於 19-7-14 09:20
每次發生衝突,班「和平」人士就會同「不良份子」割席,話自己係和平既

而家已經比d勢力,利用呢d ...

割咩蓆啫, 次次成班傻仔一齊著晒黑衫眼罩幫人掩護, 你唔係信呀?
扮可憐咋
天朗氣清

男爵府

我都跪求還我寧靜既香港

已刪除用户

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fong2005 發表於 19-7-14 07:39
有良知嘅人都要咁做,好多人都覺得2047唔關中年人嘅事,佢哋只想平靜過埋喱二十幾年,之後都老啦!
但佢地 ...
你地去爭取,咁關市民咩事? 點解到圍打市民?
成班暴民,唔好當睇唔到喎

https://www.facebook.com/lam.win.758/videos/131454421404793/

大宅

暴徒媽媽!

伯爵府

點解已完,母親無跪下求黑衣人唔好打四個警察
警察傷左都要繼續做,暴徒傷咗都要,記者傷咗又要理

伯爵府

暴徒媽媽下次會唔會拖埋小朋友出動

男爵府

如果葉繼歡、張子強個亞媽,出去跪地就可以打家劫舍,犯法變合法?哩d亞媽第一個要拉啦。。。阻頭阻勢、阻差辦工、教壞細路、不知所謂

公爵府

香港就係有你呢種人,是非不分,先攪到香港咁亂

大宅

tinlong22 發表於 19-7-14 09:52
割咩蓆啫, 次次成班傻仔一齊著晒黑衫眼罩幫人掩護, 你唔係信呀?
扮可憐咋
...

我身邊,真係有朋友話自己係純遊行,表達完就走,咁「個班」人要搞事都控制唔到喎⋯⋯

總知佢無話班人啱,但警察打市民係事實

無野講
~~MAG~~

首頁
34567...9

尾頁

跳至