1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

近排經常帶小朋友去康文署室內遊樂場玩,但昨日去完真係唔想再去。

我每星期去一次,每次去都有新野壞,好多工人姐姐或爸爸帶d比較大既小朋友去玩都係實行放任政策,自己喺外面坐,完全唔理小朋友。成場既小朋友周圍跑,掉野,大叫,爭野玩,拆爛晒d野,情況好失控。最後職員出現控制場面先叫好d。

唉~又少一個玩樂場地,夏天都唔知帶bb去邊度玩好?!

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

所以bb細要跟緊啲。我平時都係帶落公園玩,依家甘熱可以去玩水,沙灘又好,泳池又好。

別墅

仲有明明一個小朋友 又可以兩個家長入 因為去得多同職員熟
你嗰邊啲職員出聲咪好 我嗰邊啲職員見小朋友爭晒啲野黎玩都冇咩邊個會出聲

別墅

ZOEISMYBABY 發表於 19-7-14 13:27
仲有明明一個小朋友 又可以兩個家長入 因為去得多同職員熟
你嗰邊啲職員出聲咪好 我嗰邊啲職員見小朋友爭 ...

係因為d小朋友拆晒d裝置出黎,所以職員先出聲。仲有d大人一個人入場同小朋友爭地方用……

男爵府

ChanChanAgnes 發表於 19-7-14 10:09
近排經常帶小朋友去康文署室內遊樂場玩,但昨日去完真係唔想再去。

我每星期去一次,每次去都有新野壞,好 ...

天水圍個個都係唔洗去玩,要家長同小朋友一同坐係度等一個鐘,中途又唔可以行開,唔派飛仔入場,個坐位又窄,唔知以為自己等緊救濟金援坐,一個8-9個月BB 有咩可能清醒既狀態下同自己坐定定等

別墅

珍惜眼前 發表於 19-7-14 19:25

天水圍個個都係唔洗去玩,要家長同小朋友一同坐係度等一個 ...

夏天熱到死,都係要比錢去室內遊樂場玩。我個b一歲多d醒3個半鐘就眼訓,去唔得遠,玩個幾鐘就返屋企小睡,要等成個鐘真係好無奈。

男爵府

ChanChanAgnes 發表於 19-7-14 20:21
夏天熱到死,都係要比錢去室內遊樂場玩。我個b一歲多d醒3個半鐘就眼訓,去唔得遠,玩個幾鐘就返屋企小睡, ...

上次我等左1:15分鐘....先玩得45分鐘,好在等左半個鐘我仔9個月bb就訓左,如果唔係佢扭真係冇法企係一個咁窄既位等入去玩....咁樣等法...寧願比$70-80去室內playhouse玩算了 又有野飲又唔洗等

別墅

珍惜眼前 發表於 19-7-14 20:24
上次我等左1:15分鐘....先玩得45分鐘,好在等左半個鐘我仔9個月bb就訓左,如果唔係佢扭真係冇法企係一個咁 ...

我唸住清完屋企放滑梯千秋比bb玩,間唔中去下playhouse,我嗰邊有間2大1小玩1個鐘都差不多$150,bb太細又唔太多野啱佢玩……

別墅

ChanChanAgnes 發表於 19-7-14 20:21
夏天熱到死,都係要比錢去室內遊樂場玩。我個b一歲多d醒3個半鐘就眼訓,去唔得遠,玩個幾鐘就返屋企小睡, ...

一模一樣呀,我仔又係一歲多啲,次次都等佢訓醒晏覺即刻同佢去,滿左又要等一個鐘,真係喺度數手指,玩完一節下一節又滿左,等仲多過玩!
邊度有收費遊戲室抵玩又乾淨呀?寧願搭車出去玩冇咁嬲呀

別墅

珍惜眼前 發表於 19-7-14 20:24
上次我等左1:15分鐘....先玩得45分鐘,好在等左半個鐘我仔9個月bb就訓左,如果唔係佢扭真係冇法企係一個咁 ...

邊度有咁抵playhouse 呀?求推介

男爵府

ChanChanAgnes 發表於 19-7-14 20:29
我唸住清完屋企放滑梯千秋比bb玩,間唔中去下playhouse,我嗰邊有間2大1小玩1個鐘都差不多$150,bb太細又 ...

上次去葵涌玩都唔錯,$75/3個鐘又千揪滑梯個d 又free 飲品

男爵府

ChanChanAgnes 發表於 19-7-14 10:09

我都係1歲多D,近排多左D幼稚園小朋友來玩早場,平時早場都係得3-4個BB..
我自己會揀9:00-11:00玩2個鐘先閃,飲支奶跟住番到屋企差唔多都睡了
等暑假過後會比較好D,班小朋友要番學

男爵府

我住個區既康文署室內遊樂場係勁細同勁簡陋只得啲軟墊造成嘅瀡滑梯, 所以我都好少去玩唯一好處係有冷氣, 我每次帶bb去玩都會跟實佢,都好怕啲大b撞到佢, 好在嗰位工作嬸嬸好夠惡,d人無排好隊或者小朋友做d唔岩既野會叫停

唔落雨我會帶呀仔落公園放電,有公園係適合2歲左右小朋友,設施會矮d

子爵府

平日早上時段比較少人,都常唔使等,但假期早上多數排1個鐘,下午更加唔止,所以假期通常帶小朋友去公園、商場、玩具圖書館、屯門公園等

男爵府

珍惜眼前 發表於 19-7-14 19:25

天水圍個個都係唔洗去玩,要家長同小朋友一同坐係度等一個 ...

要排咁耐咩,天水圍呢個我去過一次佢搭正派飛,搭半入去玩,等半個小時,不是一小時?

男爵府

喊包媽媽 發表於 19-7-15 14:20
要排咁耐咩,天水圍呢個我去過一次佢搭正派飛,搭半入去玩,等半個小時,不是一小時?
...

624開始唔派飛,要一大人一小童一齊坐係度等,期間唔可以行開

男爵府

珍惜眼前 發表於 19-7-15 14:22
624開始唔派飛,要一大人一小童一齊坐係度等,期間唔可以行開

7/7去過,拎籌的

男爵府

喊包媽媽 發表於 19-7-15 14:29
7/7去過,拎籌的

即係派返? 上次624一去完,成班媽媽即打去天水圍投訴

男爵府

珍惜眼前 發表於 19-7-15 14:31
即係派返? 上次624一去完,成班媽媽即打去天水圍投訴

我住好近,應該近呢一年玩過7-8次,全部都係派籌,但係我六月就好似冇去過真係,唔知係咪中途改咗又改返
因為果次係星期日,比較多人我攞到最尾嗰一個籌,我仲有影低俾爸爸睇

男爵府

喊包媽媽 發表於 19-7-15 14:32

我住好近,應該近呢一年玩過7-8次,全部都係派籌,但係我 ...

上次6月去唔派籌之餘仲要大人同一位小朋友在場先比入去排住坐係度

首頁

尾頁

跳至