自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

osprey pogo

大宅

回覆 oceandeepsea 的帖子

我都覺得行山背包最好,夠輕。果d,成公斤重d人都話輕

子爵府

Leung424 發表於 19-7-14 19:11
回覆 oceandeepsea 的帖子

我都覺得行山背包最好,夠輕。果d,成公斤重d人都話輕 ...

請問知唔知有冇小一適合的牌子?
thanks

大宅

回覆 cameo 的帖子

同意樓上提議Osprey, 另外deuter都有細size合小朋友用。重點是要去試,如有扣或拉繩的要比小朋友試下開唔開到。

男爵府

oceandeepsea 發表於 19-7-14 19:02
osprey pogo

系邊到有呀 貴嗎

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

當年阿女用呢款,最簡單嘅款,6年後仍然好新淨,每年放洗衣機洗2次。
升中後送左俾人,估計應該可以用多三幾年。
阿女用野好粗的。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

伯爵府

luvubabemiu 發表於 19-7-14 13:50
系網上見到呢個媽媽分享推薦lego同beckmann,有冇人親身用過呢兩個牌子呀?煩緊買咩牌子比小朋友好:thinkin ...

見外傭揹多過小朋友
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

大宅

Supertalkative 發表於 19-7-14 21:04
見外傭揹多過小朋友

小朋友主要揹上落班房

男爵府

我同囡最鐘意Beckmann
早2個禮拜同呀囡四岀試書包,全部款式試過晒
其實咩都無擺時,各書包重量差不多
但擺左書之後,Beckmann 用手拎係最重,但好神奇既係,呀囡一試上身,扣好晒d扣之後,就話: 媽咪,個書包好輕喎,我跳都得呀😊
其他書包佢無呢個反應,試完Beckmann 之後,都有試Moonrock, 但最後都係返轉頭買Beckmann

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LEGO輕+襟

複式洋房

gigi19810326 發表於 19-7-14 14:32
唔好買kags, 垃圾,我上年開學買左比呀女用,兩個月唔夠,背帶變薄,4個月左右,兩條拉練先後斷同拉唔埋 : ...

Me too , 阿囡用嘢也唔算粗,用在 1-2 個月就話壞 , 成$700 買個書包 ,打去CS 嗰女仔仲 E E 哦哦話我小朋友用嘢有問題,算啦,豪比佢,買另一個算

複式洋房

luvubabemiu 發表於 19-7-14 16:18
Lego可以系邊到買到呀?

我個 friend 嗰妹在 Lego 書包間公司做,佢話 Lego 書包賣埋今年的貨就唔做,所以賣好平,但日後唔知有冇保養,不過咁平,冇保養也 Ok 的

大宅

回覆 babyaabb 的帖子

舊年我大仔又係用唔夠一個月,斷哂兩條主要O既拉鏈,FB 影哂相俾佢話質素有問題,結果速遞留一個新O既俾我...
不過,細仔就一定唔會再幫襯 咁易斷拉鏈

水晶宮

回覆樓主:

我女小學用lego,好襟用,用咗5年仲好新。不過個書包本身唔算輕。

水晶宮

2018復活節勳章

babyaabb 發表於 19-8-19 15:59
我個 friend 嗰妹在 Lego 書包間公司做,佢話 Lego 書包賣埋今年的貨就唔做,所以賣好平,但日後唔知有冇 ...

下!

首頁

尾頁

跳至