想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

爬咗好多關於IVF 嘅文章同各位JM 嘅分享,但始終一知半解,本人就即管開個topic 麻煩各位幫幫手,教下我點樣做
我38 歲,希望10 月做IVF,決定去台灣做,見送子鳥及愛群較多JM選擇,所以我今次就選擇左送子鳥做初診。
以下是我一連串的問題

1.19/07 到送子鳥初診,請問去之前有什麼準備。
2已book 初診仲須要到Hk office 問資料嗎?
3初診後我是否可以當晚回香港?
4因希望10 月才做ivf 這幾個月,我應該做d乜?他們會開supplement 比我食嗎?
5我須要比乜supplement 老公食?
6抽卵是不是每一次周期才可以抽
7初診通常會做d咩,見幾耐醫C,早上大約幾點到新竹診所
8如果决定做IVF,仲洗吾洗行房博機會?

禁止訪問

大宅

hoklingpauline 發表於 19-7-14 17:59
爬咗好多關於IVF 嘅文章同各位JM 嘅分享,但始終一知半解,本人就即管開個topic 麻煩各位幫幫手,教下我點 ...

1. 如果要到台灣做IVF,需要做結婚証明書真實副本證明,您準備左未? 另外,如果有香港醫生化驗報告等,都可以帶埋過去比醫生睇下,另外,有無在經期的第2-3天時抽血驗AMH? 因為醫生會跟據您的AMH指數開針藥比您

2.如果BOOK左,就唔需要啦
3.如果您係BOOK到早上見醫生,可以當晚回港了
4.初診如果順利,佢地會比埋下個CYCLE的針藥您,帶返香港,下個CYCLE可以開始打針抽卵
5.一般男士可以食馬卡同ZINC , 對精子活動力有幫助
6.係呀,一個CYCLE 抽到一次
7.送子鳥初診會見醫生,要照子宮輸卵管X光,您同老公都要抽血,您約左幾點初診?如果9:00的話,可以早15分鐘到,因為IVF方面。佢地會有啲同意書需要您簽名
8.呢個問題,因為如果您開左針,抽卵個CYCLE就無謂行房啦,送子鳥一般會建議您做PGS同ERA,您話10 月想開始IVF,咁您呢幾個月如果未針,都可以繼續試自然...

祝好孕! 大家都努力啦.....

大宅

wheel918 發表於 19-7-15 17:10
1. 如果要到台灣做IVF,需要做結婚証明書真實副本證明,您準備左未? 另外,如果有香港醫生化驗報告等,都可 ...

感謝回覆,很詳細。
今日他們有顧問回覆我須填寫同意書
因我所有checking也未做,他們建議我先做好,明天再問問他們費用80000-90000 包什麼?因為初診見就要比咁多錢

大宅

wheel918 發表於 19-7-15 17:10
1. 如果要到台灣做IVF,需要做結婚証明書真實副本證明,您準備左未? 另外,如果有香港醫生化驗報告等,都可 ...

馬卡那一隻推介?

大宅

回覆 hoklingpauline 的帖子

佢地有個諮詢費用,係第一次要俾,一般IVF諮詢費係NWT30000, 其他的係針藥費同檢查費
馬卡GNC果隻OK 呀!

大宅

wheel918 發表於 19-7-16 13:33
回覆 hoklingpauline 的帖子

佢地有個諮詢費用,係第一次要俾,一般IVF諮詢費係NWT30000, 其他的係針藥費 ...

初診80000-90000
諮詢費30000

首頁

尾頁

跳至