時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓

sandylaw 發表於 19-7-19 03:18
廢青其實係咩解釋?呢度開始傾既時候係講暴徒,唔想仔女變暴徒喎。

在你立青暴徒等於廢青嗎? ...

在你地立場咪一樣 何需咬文嚼字 執死雞

水晶宮

BBgaga 發表於 19-7-19 03:20
點樣?你要我將人地各大黨派政剛喺度寫出來?自己去睇啦

我想睇下你既角度嘛

政黨果d政綱就算吧啦,隨口噏當秘笈,有幾多係會推會做架

水晶宮

BBgaga 發表於 19-7-19 03:22
在你地立場咪一樣 何需咬文嚼字 執死雞

我唔知大家理解既角度同唔同嘛,同一個詞彙可以有不同既解釋架嘛。

大家好好討論分咩立場姐。

無啦啦又執咩死雞呀

水晶宮

2019新春慶豚圓

sandylaw 發表於 19-7-19 03:23
我想睇下你既角度嘛

政黨果d政綱就算吧啦,隨口噏當秘笈,有幾多係會推會做架

佢做唔到你想要嘅嘢 下次咪唔選佢囉 有的是希望呀。

水晶宮

BBgaga 發表於 19-7-19 03:28
佢做唔到你想要嘅嘢 下次咪唔選佢囉 有的是希望呀。

咁你到仲覺得有希望,即係而家班年輕人都唔洗咁絕望去抗爭去革命啦。
你心存希望真係好,咁你有機會遇到班年輕人要多多教化佢地希望在明天喔

水晶宮

2019新春慶豚圓

sandylaw 發表於 19-7-19 03:34
咁你到仲覺得有希望,即係而家班年輕人都唔洗咁絕望去抗爭去革命啦。
你心存希望真係好,咁你有機會遇到班 ...

唔抗爭就真係絕望,你睇屯門公園 市民自救了。

水晶宮

BBgaga 發表於 19-7-19 03:45

係咪而家就無唒大媽啦?

你頭先先話可以等投票等希望,咁點解係都要抗爭呀?

複式洋房

mamasprits 發表於 19-7-15 17:46
去外國讀書唔難呀!要有居留權先難!

我有朋友去左澳洲成十年八年, 讀完大學再讀master都未必留得低, 移民政策度度都收緊, 下一代更加無可能有資格入籍...
所以唯有呢一代就辛苦啲去移民

珍珠宮

2019新春慶豚圓

ppinkylll 發表於 19-7-18 22:06
班黑警真係令我對警察改觀,我第時都唔知點教小朋友

教仔女唔好做暴徒,唔好橫行霸道,唔好人云亦云,要有獨立思考能力!

做個好市民

大宅

有網上教人殺警

子爵府

Solarflare 發表於 19-7-18 22:16
jm啲三毛每個po賺錢架唔好再回啦。 其實一開始呢個po既目的已經唔係討論送唔送個仔出國。而係想 ...

吓?請問怎樣為之叫"三毛"?有定義嗎?
另外,乜每個po 有錢賺㗎?我唔知喎,賺得多唔多㗎,咁你每個月可以賺幾多㗎?
這個post 一開始唔係討論送唔送仔女出國而係乜呀? 只是有些人一聽送出國,就立即"跳制",不停反問點解唔返大陸咋

唔好又存在神的邏輯啦

ps:麻煩知道開post 賺幾多錢的話,記得通知我,我就可以密密開(咁多年只開過幾個post,笨了)隨時唔使日日晨早流流去返工啦

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

狐朦 發表於 19-7-19 01:26
咪係,我係第三種,我憎政府憎大6 又憎暴徒黃屍。only 撐警

人人有思想自由,你有咩理念丶意見係冇問題,大家互相尊重,呢D叫民主。但有D人就獨栽,一唔滿意唔啱聽就圍人、閙人,暴力搞事同犯法就不知所謂!社會,從來就唔應該得一種聲音,有不同先會進步。但大前提係,喺法理同情理下表達。但現時嘅香港,好多人都將暴力合理化同乜都歸咎於他人而自己唔肯負責。

SIRIABABY    發表於 19-7-19 15:18

子爵府

Myy4.myy4 發表於 19-7-19 06:52
人人有思想自由,你有咩理念丶意見係冇問題,大家互相尊重,呢D叫民主。但有D人就獨栽,一唔滿意唔啱聽就 ...

我撐你

男爵府

好媽媽勳章

人人有思想自由,你有咩理念丶意見係冇問題,大家互相尊重,呢D叫民主。但有D人就獨栽,一唔滿意唔啱聽就 ...

絕對認同

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

BBgaga 發表於 19-7-19 03:45

我都睇到元朗自救成功咗,幾咁開心丶愉快同賞心悅目嘅事!

子爵府

BBgaga 發表於 19-7-19 03:04
咁D人仲送仔女去 呢D咪矛盾囉。例如當天梁振英沒送呀女去外國 佢就未必夠膽蘭桂芳當眾星巴呀媽喇
...

講還講,有D道義好喎,人地可能有情緒問題先會咁,雖則對梁氏一家冇乜好感,但都唔應該拎人地問題來講

大宅

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

好啱

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

starry_night 發表於 19-7-18 18:10
但係董伯伯同建制議員都話年青人受外國勢力影響
而且歐美國家好多都支持年青人抗爭

甘我信外國有教公民抗命既理念,不過我就吾信佢地會教人去圍人,人多蝦人少,起人底,再將暴力不停合法法,再無限自嗨,跟著覚得自己好叻,其實就係懦夫,犯法個D如果佢地肯自首為左自己既理想肯光明正大不帶口罩,甘我就欣賞佢地拉,而加只係要威又要戴頭虧,簡單黎講就係懦夫,冇能。除左想撹死香港我真係吾知他們仲有咩其他目的

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

Szesze813813 發表於 19-7-15 01:04
係呀!如果大家想冇遊行冇暴徒就去內地,一定冇人夠膽就出嚟發聲!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊