時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

習個女係美國,林鄭個仔英國留學,當然要效法下

男爵府

sandylaw 發表於 19-7-19 11:16
因為以前大陸未改革開放,香港係自由經濟體系,所以吸引左好多人進駐香港,果時香港係中國出入口既主要地 ...

珍珠宮

superme42 發表於 19-7-19 11:37
政府諗出黎既政策禍民既唔應該反對?
民主派無支持過?雙非停左都係政府做好好既事啦
單程證制度係 ...

咁莊豐源邊個同佢做辯護?發起成立公民黨的核心成員張健利、李志喜、吳靄儀等,分別主理1999年的吳嘉玲案、2001年的莊豐源案,導致近年雙非湧港,困擾香港社會民生多年

當年中央比释法又吾比

150人單程證你揾千古罪人彭定康佢應承人

珍珠宮

english1221 發表於 19-7-19 16:26

咁香港有冇希臘哲學?
人地有錢有學歷去有乜問题
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/311885/%E6%94%BF%E5%A3%87%E8%AB%B8%E4%BA%8B%E7%94%BA-%E6%9E%97%E9%84%AD%E9%95%B7%E5%AD%90%E7%A2%BA%E8%AA%8D%E9%9B%A2%E9%96%8B%E5%B0%8F%E7%B1%B3-9%E6%9C%88%E8%B5%B4%E5%BE%B7%E8%AE%80%E5%B8%8C%E8%87%98%E5%93%B2%E5%AD%B8

子爵府

gohomehk2003 發表於 19-7-19 15:49
我係建議返大陸一流大學升學仲好過去外國留學, 去外國好易被洗腦

係呀!乜你認為內地一流大學易入?
你係咪連return home card 都無果種呀?
咁你實乜都唔知道! 毒果記者又被禁足,報道靠作文及想像力

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

gohomehk2003 發表於 19-7-19 16:38
我知呀,邊個話用錢買,梗係要用實力考,但考得入就前途無限

好多人都知既事,咁你又引用人地講北大清華既帖又叫人去外國讀書,咁係咪好矛盾呀

禁止訪問

男爵府

babyf 發表於 19-7-19 14:41
點企係黄絲果邊呀?最多咪你哋啲黄瘋自己飛過去乞求支持。從未受到禮賓級別邀請囉
...

乞求 叫777撤回反送中係支持緊藍絲

歐洲議會通過議案 促撤回修訂逃犯條例
香港《逃犯條例》修訂引發巨大爭議後,歐洲議會周四(18日)辯論有關香港的情況並通過決議案,內容包括促請港府撤回修例等,並會呼籲歐盟會員國及國際社會施加出口限制,阻止中國尤其是香港取得可侵犯基本權利的科技技術
這個由多名歐洲議會議員發起的決議案,提出對香港《逃犯條例》的修訂表達深切關注,以及對和平示威反修例、支持民主與人權的香港人傳遞聲援訊息。議案將促請港府對警方過度使用武力的爭議展開獨立調查,並促請港府釋放和平示威者及不起訴他們等

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

九暈畏 發表於 19-7-19 14:14
依家連歐盟,英,美等政府都企係黃絲果邊,啲藍絲梗係要送返大陸讀啦,唔好得個講字唔做就好
...

d蝗蟲一向口裡說不,但身體很誠實。話要送走仔女,你估佢地真係會揀大6咩?要走返大6今日走都走到,使係度嘈黎嘈去咩 ?

伯爵府

有冇睇youtube,華記茶餐廳??

講朋友賣樓供2個仔去英國讀書....
衝擊立法會,拉左....
過好,每一天!

男爵府

鴨鴨比 發表於 19-7-19 16:32
咁香港有冇希臘哲學?
人地有錢有學歷去有乜問题
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/31 ...

冇問題呀,學下姐

大宅

Mm233 發表於 19-7-19 14:00
美加都有一地兩檢所以中國有都無問題係廢話

即係話美加都有人權點解中國無

個concept本身係OK嘅!我唔明點解啲人要講話係廢話囉~完完全全知道點解唔可以有Facebook同埋YouTube囉!你諗下Facebook洗腦嘅能力係幾咁犀利就知啦!大陸人1%俾你洗到腦反政府都唔得點啦!完全係OK喎,你係咪睇唔通呀?
人權唔係冇,但你話反政府就緊係唔得啦!你試吓去外國辱警丶打警察丶唱國歌時boo, 又或者對國旗不敬而又唔俾人拉,先再同我講中國有冇人權啦

大宅

九暈畏 發表於 19-7-19 16:51

乞求 叫777撤回反送中係支持緊藍絲

其實香港內政真係關D歐盟乜事?香港又有冇資格對美國丶歐洲等地指手劃腳吖?話香港警方過份武力我真係反眼反到去北半球!佢哋自己點對示威者呀?有口話人冇口話自己!五十步笑百步!貽笑大方!

珍珠宮

english1221 發表於 19-7-19 16:26

男爵府

回覆樓主:

考慮緊,希望高中搵到前搵到150萬送佢走,好怕香港黃絲老師

公爵府

fishwawa 發表於 19-7-19 17:36
有冇睇youtube,華記茶餐廳??

講朋友賣樓供2個仔去英國讀書....

咁又唔好咁睇,身邊亦有不少外國留學回流人士,希望仔女將來一樣去外國讀書

各人心中都有自己一盤棋

公爵府

asd456 發表於 19-7-19 18:35
考慮緊,希望高中搵到前搵到150萬送佢走,好怕香港黃絲老師

其實150萬夠用多少年?
真心想知

公爵府

yuyueng 發表於 19-7-19 14:19
呢個帖只系比大家講下自己有無打算比小朋友留學同點解者,甘多黃人要勸退人地唔好去既?真心覺得果班人小 ...

其實都唔明有乜好爭抝,總之每人有自己信念,跟自己需要丶能力而為,做好自己本分,唔好影響到別人咪得囉

唔好個個都共產黨上身先得㗎,一味要說服他人,唔容許其他意見

yuyueng    發表於 19-7-19 20:19
yuyueng    發表於 19-7-19 20:19

首頁

尾頁

跳至