自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

good_pig 發表於 19-7-15 13:06
安心呢?我估冇人撐偷食卦

咁當然無撐啦,當笑話講一餐,政治無人關心,只覺香港好亂,成日播好煩好悶! 同我我食飯都係2邊唔幫,2邊都有錯,唔搞到自己生活係唔會理既人

珍珠宮

good_pig 發表於 19-7-15 08:31
最好去冇電視嘅酒樓,免傷和氣

ps 請不要表達個人立場,不在此po討論

係,早排同學聚會,正反兩面,大家互數,煩

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

good_pig 發表於 19-7-15 08:49
有時親戚十幾人,總有人唔識趣,再加埋隔離桌嘅高談闊論...

希望呢單嘢7月內會完

我個個星期返6299屋企都焗聽,

珍珠宮

good_pig 發表於 19-7-15 08:31
最好去冇電視嘅酒樓,免傷和氣

ps 請不要表達個人立場,不在此po討論

煩。
呢排去食西餐多

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

事實係……每人都只係睇到事件嘅一部份,唉……悟好再判官上身勒,轉話題喇
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

MKma 發表於 19-7-15 08:47
自己朋友親戚食飯都識做,只談風花雪月。最怕遇到隔離枱高談闊論,左一句×狗,右一句黑x,難聽過粗口,又 ...
但.......邊度食得落

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

catfitfit 發表於 19-7-15 13:48
事實係……每人都只係睇到事件嘅一部份,唉……悟好再判官上身勒,轉話題喇
...

就係咁囉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小星星1 發表於 19-7-15 13:20
係,早排同學聚會,正反兩面,大家互數,煩

好攰呀

寶石宮

無話可說 發表於 19-7-15 13:14
咁當然無撐啦,當笑話講一餐,政治無人關心,只覺香港好亂,成日播好煩好悶! 同我我食飯都係2邊唔幫,2邊 ...

我都係同路,互數不是又如何

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 BorntobeFree 的帖子

我就好冇品,成個月例會飲茶,去到見到多左個男人,係我個拍檔帶來架,我一坐低,佢就巴啦巴啦,句句林鄭點死,又橫屍街頭,D狗又絕子絕孫,我問佢點解要咁黑心,咁惡毒,叫佢食野就唔好講呢D,影響胃口,佢停左一陣又開始講,我拍檔已經窒住佢,我拍枱起身行人....

<br><br>

珍珠宮

good_pig 發表於 19-7-15 13:54
好攰呀

係!不想聽

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

同意
原本上兩星期,我男朋友約班朋友食飯,佢地約每次我都會去,因為都熟,次次都有傾有講。但係佢有兩個朋友係黃色人,我話作地去既話咁我唔去啦,佢初時話唔怕,我話大家都有唔同立場睇法,費時到時佢地講我唔出聲啦。

珍珠宮

chinatea 發表於 19-7-15 13:55

我就好冇品,成個月例會飲茶,去到見到多左個男人,係我個拍檔帶來架,我一坐低,佢 ...

我身邊好多男人都係咁喎,八婆一樣

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我就好冇品,成個月例會飲茶,去到見到多左個男人,係我個拍檔帶來架,我一坐低,佢 ...

做人點可以咁黑心架

珍珠宮

2018復活節勳章

cbeyond 發表於 19-7-15 09:14
唔好話朋友, 家人親戚都唔好討論, 否則最後都係鬧交收場 , 見得太多
...

唉,老公嗰邊家族群組中有幾個日日喺
WhatsApp講政治,後生嘅左一句廢老,右一句廢柴,前一句奶共,後一句藍c 後生嘅口沒遮攔鬧人,老嘅又自以為長篇大論,總之咩都是政府錯哂,係都要人哋認同佢哋,WhatsApp 日日俾佢哋疲勞轟炸

男爵府

象牙宮

good_pig 發表於 19-7-15 13:54
我都係同路,互數不是又如何

係,打一餐鬧人餐又點,我地可以改變到政府咩?所以唔出聲算數,唔講咁多癈話! 豬肉貴到嚇死人,呢d影響到我生活,我先會考慮遊行既

公爵府

2018復活節勳章

good_pig 發表於 19-7-15 09:00
有電視,大家就會focus去電視....

同朋友食餐飯基本上掛住傾偈無人睇電視

寶石宮

nainaitze 發表於 19-7-15 13:56
唉,老公嗰邊家族群組中有幾個日日喺
WhatsApp講政治,後生嘅左一句廢老,右一句廢柴,前一句奶共,後一句 ...

老果d都係一樣講相反嘅嘢,仲幾乎嬲到爆血管咁樣,有需要嗎?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 小fen 的帖子

特首邊個做都比人咒架啦,同樣警察都係打份工,咁巴閉圍到北京啦,上頭命令林鄭真係可以唔聽咩,D反對派鬧得咁理直氣壯,咪去做下特首個位,睇下有冇人反佢地啦.
而家係攪到人民生活亂哂,連港鐵都玩唔比開車,好好玩咩?玩到香港死城咁,係咪要攪到飯都冇得開呀?攪到人人情緒病,要死幾多人先收手?
<br><br>

首頁

尾頁

跳至