自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

地方有限, 但一直想買個焗爐.

見一個叫Recolte牌子, 請問好用嗎?

謝謝.

公爵府

請問有無人有小型焗爐推薦呢? thanks!

禁止訪問

公爵府

ninikkan 發表於 19-7-16 11:28
係咪冇度數果d?
我見佢只有一個圓形扭制, 有得較度數

禁止訪問

公爵府

明子三十 發表於 19-7-16 11:45
焗爐的主要用途是什麼 ?
想要幾大 ?
有時焗吓甜品, 細細件例如薯仔/蝦咁, 唔係大盤餸/甜品

可以係比一個keyboard少左右邊數字果邊咁大吧? 唔用果陣可以收入櫃.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

容量幾大?9-12L嗰d叫多士焗爐,焗曲奇都好難,焗蛋糕更加無可能,焗下多士薯餅ok的

公爵府

竇漪房 發表於 19-7-16 12:25
容量幾大?9-12L嗰d叫多士焗爐,焗曲奇都好難,焗蛋糕更加無可能,焗下多士薯餅ok的
...
容量無諗呀, 係有時睇煮食d食譜會用焗爐, 用鑊整又未必整到, 所以想買番部細細地唔過$1000嘅焗爐

大宅

太細又整唔到D咩

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

熱狗媽 發表於 19-7-16 12:20
有時焗吓甜品, 細細件例如薯仔/蝦咁, 唔係大盤餸/甜品

可以係比一個keyboard少左右邊數字果邊咁大吧? 唔用 ...
最好有得較時間,溫度同埋上下發熱線,如果唔係你好快就會唔用,因為發覺好多野整唔到,一係就整得唔好。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

熱狗媽 發表於 19-7-16 14:09
容量無諗呀, 係有時睇煮食d食譜會用焗爐, 用鑊整又未必整到, 所以想買番部細細地唔過$1000嘅焗爐
...
反而就無乜覺得邊個牌子特別差(但呢d我只去大型既電器鋪買)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

熱狗媽 發表於 19-7-16 14:09
...

買焗爐要睇容量,你無諗容量咁點買?有食譜都無用的,要睇個爐可以整到d乜

不如你post你想買嗰部嘅spec上黎睇下,或者考慮下氣炸鍋,可能會啱你嘅要求

公爵府

zola 發表於 19-7-16 14:53
反而就無乜覺得邊個牌子特別差(但呢d我只去大型既電器鋪買)
好的, 我諗買一台同一磅麵包咁上下大嘅焗爐啦.

謝謝意見

公爵府

竇漪房 發表於 19-7-16 14:56
買焗爐要睇容量,你無諗容量咁點買?有食譜都無用的,要睇個爐可以整到d乜

不如你post你想買嗰部嘅spec上 ...
我睇左呢個....

recolte avancé

https://www.youtube.com/watch?v=eAZIK448zoo

大宅

回覆樓主:

最緊要有得較上下火,較時間,我有1個C6好耐之前買嘅,我唔知容量有幾多,約7吋高,市面上都好常見嘅,我焗燒肉,雞翼,一字排,西米布丁,千層麵,鬆餅,小麵包都得,不過,因為無得調較溫度,啲麵包係無咁鬆軟,焗肉類要「睇火」

公爵府

schi 發表於 19-7-16 15:14
最緊要有得較上下火,較時間,我有1個C6好耐之前買嘅,我唔知容量有幾多,約7吋高,市面上都好常見嘅,我 ...
好似好正咁, 請問有無圖呢(類似也ok)?

大宅

熱狗媽 發表於 19-7-16 15:40
好似好正咁, 請問有無圖呢(類似也ok)?

我嗰個係雜嘜牌子,網上搵到類似嘅係咁:

熱狗媽    發表於 19-7-17 09:34

子爵府

hashtag影視迷勳章

我覺得佢得個外型靚, 實際用麻麻地

伯爵府

不如買氣炸煲,我見fb d 人用黎整蛋糕都得

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

flyinsky 發表於 19-7-16 16:43
不如買氣炸煲,我見fb d 人用黎整蛋糕都得

【红心空气炸锅家用多功能智能薯条机全自动大容量无油空气电炸锅】https://m.tb.cn/h.eSD4b5L?sm=3b6500 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥4pUCYhDt2gI¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji) 買咗,有幾方便。

首頁

尾頁

跳至