6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

食左呢隻奶粉之後就長期有痰,99話食猴棗散有用,猴棗散真係化到痰??,7個月可唔可以食猴棗散架??

禁止訪問

男爵府

其實呢啲中成藥都好苦,好難餵BB食,後早散我個仔食又好似冇乜效

男爵府

既然樓主媽媽咁明確話食咗呢隻奶粉有痰,點解唔直接轉奶粉

大宅

六個月大已經可以食得, 但最好搵到有痰既原因囉, 如果長期都有就有可能同1奶粉有關

禁止訪問

大宅

2024年龍年勳章

猴棗散係成藥,我覺得bb都仲細,就唔好食啦, 我個b之前都係成日有啖痰,
發現食開個隻奶粉太甜,後來轉食illuma organic,d痰就慢慢開始少喇!

禁止訪問

大宅

長期有痰唔通長期食猴棗散咩? 有d BB係會對太甜嘅奶粉有反應架! 你可以轉奶粉喇

大宅

2024年龍年勳章

通常都係因為食過既野會令到BB有痰呀,你睇下餵既奶粉同埋加固個方面係唔係太甜?
如果知道邊隻甜就試下轉左佢,睇下BB會唔會有好轉

複式洋房

chamcharm 發表於 19-7-15 12:09
食左呢隻奶粉之後就長期有痰,99話食猴棗散有用,猴棗散真係化到痰??,7個月可唔可以食猴棗散架?? ...

我個仔食奶有痰食猴棗未化唔到,但試過感冒咳後有痰,食猴棗散化到

複式洋房

hehelalala 發表於 19-7-19 20:00
我個仔食奶有痰食猴棗未化唔到,但試過感冒咳後有痰,食猴棗散化到
...

我個女兩星期前感冒食哂西藥都仲有痰,仲有好多鼻水; 連食3日啲痰清哂,鼻水都無埋!

因為我女有蠶豆症,唔可以亂食藥,上網睇過呢個化痰ok,又唔想阿女成日食西藥,就把心一橫比佢試,化痰沒問題!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至