跳至

首頁
12345...7

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

Joni Siu
產假結束,開始要返回工作崗位,我以為我嘅母乳生涯亦都要隨之結束,正當想放棄之際,見到了這款產品免費試用,就抱住一試無妨的心態,結果令我喜出望外,希望就算要上班亦能夠得到這隻產品幫助下供應足夠的母乳比BB食用,所以我會繼續使用這個產品,因為十分方便只需每日三粒

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

Wong Ka Ying
BB滿月後,飲奶量漸多,本來全母乳開始考慮要不要添加奶粉給他飲用,正好得到了這個產品的試用,估不到真的有功效,用奶量比之前增加左大概2/5,可以暫時唔需要煩惱補奶粉嘅問題了,實在非常開心 :)

管理員

CK Tang
母乳是寶寶最佳的天然食物。作為一個母乳媽媽最著重母乳的「量」與「質」。我兩胎都是全母乳餵哺,細仔現時5個月,要照顧2個小朋友,休息時間的確比第一胎少好多,三餐又不能定時,有時又會食街外食物,奶水質量隨之變差,有時更出現奶水不足的情況。擔心細仔因此缺乏營養,希望能透過營養保健食品平衡身體所需,將營養,健康透過人奶帶給仔仔。
所以就試食Swisse Ultinatal產後催乳片,食咗之後奶量明顯增多之餘,發現奶水比之前更奶白色,另一樣令我覺得神奇的是身體明顯沒有以前那麼容易疲倦,倦意明顯減少。

不論係親餵或泵媽最大心願就是為孩子帶來高質高產,營養的母乳。祝各位母乳媽媽,奶源滾滾來!BB長食長有。

管理員

Miya Lau
上奶超快!好快感覺到乳漲,bb食完仲可以泵出黎儲備。比傳統上奶湯水更快更方便!依家bb飲奶仲會一路滴奶。好開心

管理員

Lam Cheng Yan Ling
相信好多餵緊人奶既在職媽媽同我一樣,感覺自從懷孕就好似坐緊過山車,每日情緒起落好大,每日首要任務係追足夠奶量餵飽BB先放心!其實每個媽咪首先經歷漫長既十月懷胎,仲有生BB既十級陣痛,然後到手忙腳亂既坐月期,直到滿月後我地先掌握照顧BB同餵人奶既技巧,但呢個同BB日見夜見既蜜月期好快過,因為好快就放完產假!重回職場開始,除左要應付大量工作之外,仲要顧及多次泵奶同儲奶問題,真係好大壓力架!

當我開始出現奶量減產時,只有在職媽咪深明唔夠奶嘅苦況,我搵左好多催乳方法都唔work,最後我試食左Swisse Ultinatal新出既「產後催乳片」,食左一排,發現奶量真係多左,奶既質地濃厚左,成個人精神好左,心情都開心左!因為Swisse Ultinatal「產後催乳片」配方天然,專為母乳媽咪而設!

佢含有胡蘆巴成份高達2000mg(以前食過1000mg咋),利用傳統西方草藥幫助增加母乳產量,提升母乳質素,BB飲完奶飽飽唔扭計,一覺訓到大天光;佢又含有B族維生素,包括活化B12,有助於支持健康既能量水平,消除媽咪們母乳餵哺既疲勞感;一粒Swisse 「產後催乳片」已蘊含多元化營養,包括維生素B3,B5,B6和B12都可以幫助支持母乳餵養期間增加既膳食營養需求,確保BB從母乳中吸收足夠既營養健康成長,真係方便快捷就幫到哺乳媽咪!如果您都遇到餵哺同奶量不足問題,都不坊一試!各大連鎖店都有售!

管理員

Vivian Cheung
bb一直埋身,不過因為就快要返工,所以開始抽時間試泵奶用樽餵bb,不過可能泵奶同埋用樽餵花多好多時間預備同處理,加上好快重返職場唔可以經常對住bb,覺得有壓力同唔開心,泵出嚟奶量越來越少,要補奶粉,試過飲多啲奶,飲花生木瓜湯,飲魚湯都冇乜幫助,乳腺仲開始有少少塞同低燒,嚇到即刻停飲增奶湯水,仲要不斷熱敷按摩先通番。

睇到親子王國招募Swisse產品試用活動,先知道原來餵母乳都有補充品,我同老公都諗住試咗都係冇幫助,就不如轉全奶粉餵bb,唔想再飽受精神加肉體壓力折磨。一開個樽就傳來一陣草藥味,size同形狀同鈣片好似,我本身怕吞大粒藥丸,所以我切開兩粒吞,都可以接受到。

試咗一日後,結果估唔到出奇地好,開始有番生完個幾星期後個種上奶嘅感覺,泵奶時奶柱比之前多,而且奶陣都長密咗,奶量由之前60-80ml左右,升到100ml,食咗差唔多5日已經可以去到140ml。

睇番成份trigonella foenum-graecum seed葫蘆巴種子,原來有催乳效用,喺外國被稱為神奇的種子,估唔到咁有效!雖然未去到最初泵奶量,但可以增奶量已經令我覺得好鼓舞,令我有番信心可以復工後繼續泵奶畀bb。在此好多謝親子王國同Swisse畀到呢個機會我同bb,有咗呢次經驗,我會推介Swisse保健產品畀其他親友!

管理員

Eva Leung
作為一個在職媽媽, 坐完月之後就要開始返工, 坐月期間仲可以每2小時埋身餵囡囡, 但返工之後就只可以利用LUNCH 時間泵奶, 但慢慢奶量開始少, 放工返屋企又冇人煲到催奶嘅湯水俾我飲,但身為媽媽又好想俾最天然嘅野俾囡囡食, 但孩子1日1日長大, 對奶嘅需求越來越大, 冇辦法之下都諗住俾奶粉囡囡食,

喺呢個時侯, 俾我見到Swisse Ultinatal產後催乳片可以試用, 所以就諗住試下啦, 因為Swisse 都係大BRAND, 有信心保証, 同埋見佢主要成份係葫蘆巴 (因為為餵母乳作準備, 所以都搜尋過關於催乳嘅資料) 對催乳有好大幫助, 本身我係一個好懶去食保健品嘅人, 但今次為左囡囡, 我跟足哂服用指示, 每日食3粒, 開始頭幾日都冇太大分別, 5日之後就慢慢由每次40ML 倍增至80ML , 每次泵奶都有驚喜, 最高記錄有120ML , 我真係好開心, 感恩俾我留意到 Swisse Ultinatal產後催乳片, 令囡囡可以持續食到母乳, 嚟緊我都一直食, 我相信我可以餵到囡囡斷奶為止

管理員

KM Yuen
本身奶量都好好嘅, 埋身加泵奶都餵得飽個仔, 仲越泵越有, 但去左旅行後, 因為冇帶個仔去,冇得埋身, 加上出街唔方便泵奶, 每日夜晚先返去泵出嚟, 由第1日叫做正常到最後1日返香港已經得返2/5 奶泵出嚟, 因為一直都夠奶, 所以都冇睇過催乳方法, 所以一返香港即刻惡補返D奶啦~~ 飲水, 飲湯, 飲茶, 泵返密D , 做左好多方法都冇進展, 仍然係有限公司, 直到最近試左Swisse Ultinatal產後催乳片, 奶量開始上升返, 即使冇配合其他催奶方法都顯著多左, 奶柱由1-2條開通返4-5條, 雖然試左1星期, 感覺好似初初奶量夠時一樣, 而家泵出嚟嘅奶開始有存貨, 真係好多謝澳洲No.1保健食品品牌*Swisse 出左一隻咁好產後催乳片

管理員

Cherry Poon
我本身奶水唔係好夠, 所以BB 出院無耐就要入返醫院照燈, 老公奶奶都話加奶粉俾BB 食, 雖然好唔願意, 但為左BB 快D 去黃, 唯有加奶粉俾BB 食, 但我仍然唔放棄, 一見到催乳嘅食療或方法我都會去試, 但其實都唔係有好好嘅效果, BB 都係只可以1日食到1餐母乳, 最近我試左Swisse Ultinatal產後催乳片, 佢係我試咁多方法中最方便嘅, 每日食3粒, 我通常揀早餐後食, 最易吸收嘅時間, 因為試過太多方法, 所以今次都唔抱有太大希望, 開頭都冇為意, 但3,4日到, 泵奶時發現個奶袋竟然脹起左, BB 由每1日1餐母乳, 可以食到1日2餐, 真係好神奇, 估唔到Swisse Ultinatal產後催乳片 真係幫到手, 我會繼續食, 希望BB 可以每一餐都係食母乳

管理員

Pinky To Wing Sze
我一直認為母乳是嬰兒最天然最珍貴既食物。因此孖女出世之後我堅持母乳餵哺。但女女s一日一日咁大加上同時間要餵哺2個BB母乳需求量真的很大,加上我是「泵媽」,BBs無埋身奶量一日一日咁小,面對這情況如果話無壓力都唔會有人信啦。
就係我打算放棄餵人奶既時候,好好彩我認識左澳洲No.1 保健食品及維他命品牌Swisse 既產後催乳片。當中成份包含了葫蘆巴和維他命B 。每日服食3粒除左可增加母乳量外仲可以有助補充哺乳期所需的額外營養。
服用左一星期左右,奶量竟然多左差不多一倍。直情係由「無乳」媽變左成「母乳」媽。
Swisse絕對係安全、可靠、值得推薦既品牌。

管理員

Sami Liu
小朋友出世到而家6個月大都一直飲緊人奶, 餵人奶嘅路真係一點都唔簡單, 塞奶, 石頭胸, 估唔到嘅事都會發生 好彩識到班媽媽一路互相扶持, 大家不時交換情報, 有咩上奶嘅野大家都會第一時間開心SHARE , 最近試左澳洲No.1維他命及保健食品品牌*Swisse Ultinatal產後催乳片, 佢改善左我呢幾個月嚟乳腺阻塞嘅問題, 奶量仲比之前多左好多, 呢D 咁好嘅產品, 我當然都第1時間開心SHARE 俾其他媽媽啦, 都會繼續用落去

管理員

Tiffany
Swiss Ultinatal產後催乳片的成份天然,服用後沒有任何不適,能使乳汁更易擠出,減少塞奶的情況。推薦餵人奶的媽媽們服用。

管理員

Leung Siu Ching
對於一直都想餵全人奶嘅貧乳媽黎講,無奶比BB真係好自責!好彩多得Swisse產後催奶片幫手,BB終於可以有返多啲奶飲!

管理員

Debbie Li
生完第二胎之後可能係壓力太大既關係,出極都出唔到奶,多謝Swisse提供試用機會,食左催奶片,D奶真係易出左,奶量都有增加,個人返都鬆D

管理員

Kelly Lo
Swisse Ultinatal產後催乳片主要成份葫蘆巴(Fenugreek),呢種植物有催乳等作用,研究話可以幫助提升母乳量;而呢隻產後催乳片同其他催乳片唔同, 加入埋維他命B群,可以幫助減少哺乳時帶來的疲勞,同時補充因為餵母乳而導致的營養流失。我每次餵完奶都覺得又餓又攰,好需要額外補充返消耗左的體力。 所以呢隻產品可以同時催乳同埋減少疲勞感真的很有幫助 , 我會介紹俾有需要嘅朋友

管理員

Tiffany Cheung
做咗媽咪之後咩都想俾小朋友最好~所以喂奶都想喂人奶,好彩朋友介紹尼隻SWISSE催奶乳片,令本身奶量少嘅我,每日食1次,每次3粒,奶量有增加,自己食得放心BB又飲得安心。

管理員

Sinyee Chan
餵母乳的確唔容易,返工之後,都因為工作壓力同泵奶時間不穩定影響左奶量,有一段時期bb要補奶粉,點知bb對奶粉敏感,個一刻真係好沮喪。好彩我可以試到Swisse ultimately 產後催乳片,入面包含左維他命b群,食左之後,個人仲冇咁攰,精神好左再加埋入面有催乳作用的葫蘆巴,奶量就慢慢多返同KEEP到個量,好開心Swisse幫到我,依家我可以繼續做全人奶媽媽,俾bb最好嘅!

管理員

Juliana Chan
之前都有試過唔同催乳supplement, 成效都唔係太顯著, 今次試swisse依隻, 成效顯著好多, bb終於可以有多D奶奶食喇!

管理員

Kinki Yip
近年興起餵哺母乳,為寶寶成長健康與自身身體回復問題,我也踏上全母乳之路,但這條路確實不易走;產假結束後,面對工作壓力奶量明顯減少,而且還會因為經期與誤食退奶食物,令奶量直線下降,未能為寶寶提供足夠母乳,實在內疚!

幸好遇到Swisse的孕婦保健品,大大改善奶量問題,壓力亦隨之減退,服用產後催乳片後,更能減輕餵哺母乳引起的疲勞!試用後會繼續使用!

管理員

Claudia Shum
市面上好少見到幫媽媽催乳既產品,今次試呢個product覺得好驚喜!食左一反市面上好少見到幫媽媽催乳既產品,今次試呢個product覺得好驚喜!食左一段時間,feel到奶量真係提升左,唔怕BB冇奶飲~

首頁
12345...7

尾頁

跳至