時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

arkilok 發表於 19-7-16 07:45
但係你要知道商場啲CCTV,有一定嘅距離,點夠近距離影嗰啲記者影出嚟夠出色㗎!

啲暴徒慣性去到任何地方 ...

我明。

“記者們” 係唔會交出相片/影片比警方, “記者們”只會係報紙看圖解說。所以暴民係唔怕“記者們”。只怕TVB記者及直播。

但個CCTV 距離遠及高, 幅蓋範圍大, 影到整個商場, 亦可以隨時翻看。佢地當時第1時間要噴黑鏡頭啦!
天空之城, 快樂之地

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

喊賊捉賊, 笑鬼死人咩

大宅

唔明d 所謂環保人士唔出聲?

大宅

畀面勳章

PCCW2319 發表於 19-7-16 07:54
我明。

“記者們” 係唔會交出相片/影片比警方, “記者們”只會係報紙看圖解說。所以暴民係唔怕“記者們 ...

其實佢哋咁多既定動作要做,會唔會其實好容易捉到佢哋㗎,只要沿途睇吓有冇啲CCTV俾人噴黑或者俾人整爛,分分鐘成為提佢哋嘅指引!

大宅

以其人之道 還治其人之身

珍珠宮

Ben2003 發表於 19-7-16 06:26
油掃
膠水
紅色桶
半百男女?
50X1000元
每人每次搞事出糧1000蚊,
金主入數-廢柴費50000元

公爵府

PCCW2319 發表於 19-7-16 07:54
我明。

“記者們” 係唔會交出相片/影片比警方, “記者們”只會係報紙看圖解說。所以暴民係唔怕“記者們 ...

先唔講政府,其實大商場、大機構有好多cctv放喺暗位,仲有自己請黎嘅便衣保安,佢地會有鏡頭、收音藏喺衫上,自佔中後保安已加強左,係好多市民都唔知。
有時啲片係佢地拍返黎㗎,明影暴徒嗰啲根本就係普通市民,佢地以為圍人整爛人手機就無事,實質企喺度圍觀、扮舖頭職員、扮路過嘅先至係影左佢都唔知嗰隻。

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

半百男女
戴口罩
有工具
夜晚
真心覺係佢地自己所為
不過黃那邊一定大做文章,製造怨恨

水晶宮

小華子 發表於 19-7-16 08:47
先唔講政府,其實大商場、大機構有好多cctv放喺暗位,仲有自己請黎嘅便衣保安,佢地會有鏡頭、收音藏喺衫 ...

都係架。所以犯法係走唔甩, 犯網難逃。

所以佢地一路遊行(遊行為名, 暴力衝擊為實), 但一路叫撤銷/特赦佢地既暴力行為。

班人真係思覺失調。但又唔肯食藥。
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

agee 發表於 19-7-16 07:17
流膿隧道好靈異
喪屍守夜勝地

搞到好似靈堂

男爵府

係大埔group睇到呀,仲比人話方向貼錯曬,有D國旗都用錯添!

男爵府

回覆樓主:

咁多人做嘢都冇人阻止,假到呢

伯爵府

回覆樓主:

做乜報警?調查啲乜? 連儂牆係俾人貼嘢咖嗎?啲黃人想差人查乜呢

hungng    發表於 19-7-16 09:45

侯爵府

agnesbee 發表於 19-7-16 09:21
做乜報警?調查啲乜? 連儂牆係俾人貼嘢咖嗎?啲黃人想差人查乜呢
...

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1042631-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E3%80%90%E7%B6%AD%E6%B8%AF%E6%9C%83%E3%80%91%E5%B8%83%E6%8B%89%E6%A0%BC%E7%9C%9F%E9%80%A3%E5%84%82%E7%89%86%E8%A2%AB%E5%99%B4%E4%B8%8A%E3%80%8C%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%8A%A0%E6%B2%B9%E3%80%8D+%E5%90%8CJohn+Lennon%E6%9C%89%E5%92%A9%E9%97%9C%E4%BF%82%3F

【維港會】布拉格真連儂牆被噴上「香港加油」John Lennon有咩關係?

《逃犯條例》爭議持續,各區陸續出現連儂牆,讓市民表達意見。位於捷克布拉格的真連儂牆,近日被噴上「香港加油」的字句,旁邊是一名黃衣人的塗鴉,引起討論。

連儂牆原址位於捷克布拉格,因1988年群眾不滿胡薩克共產主義政權,在布拉格修道院大廣場的一面牆寫上反抗標語,當中包括傳奇樂隊Beatles的靈魂人物John Lennon的肖像及歌詞,因為John Lennon80年代起,被視為反戰、追求和平的重要文化象徵符號。

值得一提的,是John Lennon1980128日於紐約公寓遭瘋狂歌迷槍殺,故他沒有到過連儂牆,但群眾將他的精神以塗鴉、文字,甚至街頭演唱的形式延續下去。

連儂牆有一個不明文規定,就是有顏料在手,就可以不必管前者的塗鴉畫上創作,所以連儂牆的模樣不停在轉變,唯一不變的就是和平、反戰的信息一直都在。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

伯爵府

阿婆跑得快,一定有古怪

琥珀宮

Ben2003 發表於 19-7-16 05:18
無間道 ? 嘩!呢招好毒。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190716/bkn-20190716024810640-0716_00822 ...

好無聊囉

男爵府

點解要報警
又要打警察又要報警,好嘔心。呢d比老鼠更下賤之物

水晶宮

回覆樓主:

攪到咁!

男爵府

回覆樓主:

証明有好多唔同人意見不同,你貼得,咁人都貼得啫。

侯爵府

平時有人看守,又無發生衝突,一定有古怪

首頁

尾頁

跳至