6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
係呀又要照顧BB自己休息唔好瞓又唔好,我啲白頭髮都多咗好多啊

複式洋房

Kumihsy 發表於 19-8-14 03:59
我都係90後,仔仔11月岀世的,喂人奶,到依家仲喂緊 營養品係係需要架!我由大肚開始食,食到依家 ...

我冇食開營養品 陀緊個陣都只係食健康院個隻就算生完之後因爲自己一腳踢都冇乜點補到 個女都就1歲 希望依家先食唔會太遲

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-8-14 11:09
係呀又要照顧BB自己休息唔好瞓又唔好,我啲白頭髮都多咗好多啊

我個女岩岩正式戒左夜奶 依家我起碼有得一覺瞓天光先我冇白頭髮阿 但皮膚差左好多

複式洋房

kingking0427 發表於 19-8-14 12:42
我冇食開營養品 陀緊個陣都只係食健康院個隻就算生完之後因爲自己一腳踢都冇乜點補到 個女都就 ...

咁依家補都好過無補既,我食果隻平常人都可以食,唔一定孕婦先食得,最好係喂人奶都食得,bb吸收仲好有營養,因為我個仔屬於大粒b,我坐月都無乜補到,但一直都keep住食supplement,打算食到喂完奶為止

大宅

2019新春慶豚圓

kingking0427 發表於 19-7-16 09:16
如題 有冇媽媽都係咁?
90後 第一胎 2018年9月生
同老公搬左出黎

應該係坐月坐得唔好,要補補佢,我自己就生完無耐果段時間都會飲supplement ,飲老協珍滴雞精,對補氣有用

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 前天 01:21 |顯示全部帖子
kingking0427 發表於 19-7-16 09:16
如題 有冇媽媽都係咁?
90後 第一胎 2018年9月生
同老公搬左出黎

食返d補品會好好多!
買d花膠,冬蟲草,鮑魚,燉湯飲。
可以補氣,養陰。

再食鈣片,因為生仔時,
流失左好多鈣。

複式洋房

發表於 昨天 11:12 |顯示全部帖子
同感,成日好似無電 / 差唔夠電咁。餵奶又係一個食兩個用,所以繼續食prenatal嘅多種維他命、魚油、鈣片,間中食雞精、煲湯、紅棗水。最近睇中醫配左有高麗蔘嘅藥,飲左好似有改善,但人人體質不同,你睇返中醫睇下點講。

如果有神隊友就盡量休息多啲,無都要自己爭取。

不過我都係覺得身體差左,始終餵奶凑仔返工全部都唔輕鬆,做咁多都係叫做暫時頂住咋…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊