自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

alisongray 發表於 19-7-16 09:17
好在我枕邊人同我想法,思想亦一致,無因為政見唔同而影響感情
...

只有哩個係想法一致的

伯爵府

我老公都算同我同立場,但佢自己都係紀律部隊

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

TinyTomato 發表於 19-7-16 09:34
政治是世上最污穢最可怕的東西,一旦被捲入 (或被傳染,被洗腦) 隨時萬劫不復。

政棍、政黨口中可以講到好 ...

認同
我同阿仔都咁講:政治唔係我哋玩嘅,亦玩唔起

珍珠宮

JoslynPeonies 發表於 19-7-16 09:47
同老公,女家都一致。至於男家果位對社會,父母冇貢獻嘅姑仔講起去遊行示威,冇人理佢。
...

Me too

感恩同老公及女家一致,而且可以傾多D有深度的問題,例如中美貿易戰,2047如何,顏色革命

男家都正常,除了一個一事無成的年青人,不過冇人理她了

伯爵府

之前果套 "去女朋友屋企食飯" 被伯母問住咩樓的片,可能要改成 "你對2019年6/7月遊行咩睇法"。

一致的觀念比樓更重要

珍珠宮

...

政見對我地唔係重點,返而生活做人品格價值觀相同更重要。

一齊去“株死人方心息”嘅同志伴侶,時移境轉互相糾葛時也手下無情的,見得太多。

子爵府

koey_0611 發表於 19-7-16 09:51
我老公都算同我同立場,但佢自己都係紀律部隊

其實好多香港人係反條條列,本來就唔係反警察既,我相信都有好多紀律部隊甚至警察都係反條列

伯爵府

...

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係的

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都很慶幸,沿途有他 ❤️

水晶宮

回覆樓主:

這刻覺得很重要,否則如何教導仔女面對這大是大非的問題。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

超級特務 發表於 19-7-16 09:20
好慶幸身邊人都理性。
就算政見不同,都可以互相尊重。

最好是和而不同
呢個先係香港

侯爵府

miffyumiffy 發表於 19-7-16 09:20
政府係你邊個

為咗自己唔識嘅人,同自己身邊親人朋友嘈, 有冇咁無聊 ...

好多家庭都係咁 好彩我無

子爵府

...

me 2

男爵府

好彩我都是

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

好好彩,我都係。
為咗政見不同而影響關係好似唔值,但當大是大非下,竟然價值觀各走極端,又會覺得以後好難溝通

伯爵府

shanhaha 發表於 19-7-16 10:14
其實好多香港人係反條條列,本來就唔係反警察既,我相信都有好多紀律部隊甚至警察都係反條列
...

唔係反送中咁簡單,係同我一樣覺得警察做得唔岩

beetle910    發表於 19-7-16 16:29
beetle910    發表於 19-7-16 16:29

珍珠宮

2024年龍年勳章

JoslynPeonies 發表於 19-7-16 09:47
同老公,女家都一致。至於男家果位對社會,父母冇貢獻嘅姑仔講起去遊行示威,冇人理佢。
...

好彩我哋屋企至親嘅都一致,只見fb見我姑奶個仔成日post鬧警 我哋都無理佢,同埋好少人like佢

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔知同老公想法係咪一樣,因為我哋大家都唔會傾政治

首頁
12345...6

尾頁

跳至