自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-16 12:16
其實我一路都好想買, 好多人仲話去日本旅行時買最抵, 只係又貴, 同埋聽講好重, 仲要好多型號搞到我頭都大, ...

正負0係邊買?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sasa@uk 發表於 19-7-20 05:58
我覺得dyson 有線好用,用左 15 年依然strong, 好愛佢

無線dyson 我覺得無用,又嘈又快無電

我表妹係knowhow 度做,接唔少投訴dyson 無線,主要係舊電叉完last得唔耐,好多人要求refund,如果地方唔大,會唔覺,我個人覺得呢個價錢唔值,我有個朋友買咗都話後悔我用細dyson ball,都OK呀!抽住嚟吸樓梯位都好輕鬆

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我部大神v8無線max模式用左冇半年,已宣布結束生命,一轉max mode開手20秒斷氣...

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

jackiemei 發表於 19-7-29 21:40
正負0係邊買?

我喺友和買,其實電器舖都有

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bowling2004 發表於 19-7-16 10:54
其實呢個牌子吸塵機唔好用,唔明點解個個都吹捧?!! 我覺得我之前部Samsung爛鬼嘢仲好用啲。 不過用咗幾 ...

1.我有養貓,唔覺成日kick毛
2.我屋企細,電夠用
3.各人可接受情況唔同
最後想講touchwood我部v6就黎4年,性能依舊良好

子爵府

其實呢個牌子吸塵機唔好用,唔明點解個個都吹捧?!! 我覺得我之前部Samsung爛鬼嘢仲好用啲。 不過用咗幾 ...

同意,一般家庭用都仲可以,但養貓養狗既家庭就真係唔好買。一開機,吹起晒啲毛,根本就清潔唔到。

伯爵府

我之前决心想買大神淨化風扇,老公提醒我上網睇用家評語,點知彈多過讚,係得個靚仔,當堂心涼了一截

禁止發言

大宅

我而家用梗v10, 又覺得好用喎!

1. 我之前用開佢dc系列, 一直都感到佢個吸頭成日卷住啲頭髮清潔時好麻煩,後來換v10時再睇清楚嗰目錄先發現之前部機的吸頭是用來吸地氊的,用了正確的吸頭後便很好用了
2. 之前用時都試過壞電池,後來拎去換電池時師傅教每次差電前要等電池攤涷後才放回义座,那麼舊電便會㩒用好多
3. 而部機嘈就同意的
總括來說, 大臣是好用的,雖然我屋企有一貓一兔也不會太多毛毛飛揚, 用它吸床單也很好用。反而用過其他品牌的無線吸塵機就真係覺得不好用了
對自己的心誠實!

珍珠宮

回覆樓主:

V10用咗一年多好好用呀,屋企好多貓狗毛,吸得好乾淨

侯爵府

我用左6年覺得好好用喎,我係鑽落牆所以係長期叉住電既。我覺得唔駛開max都夠用,所以未試過唔夠電。

男爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-16 12:16
其實我一路都好想買, 好多人仲話去日本旅行時買最抵, 只係又貴, 同埋聽講好重, 仲要好多型號搞到我頭都大, ...

我都用緊正負零......
輕,我屋企細,慳位,吸力都ok.
义一次电用好耐,吾曹,我用最平果隻,好似10xx.

子爵府

HamoBaby 發表於 19-7-29 23:40
我而家用梗v10, 又覺得好用喎!

1. 我之前用開佢dc系列, 一直都感到佢個吸頭成日卷住啲頭髮清潔時好麻 ...

x 2,我係幾貓1兔,尤其兔毛最勁,用V10好好用。
個地氊頭最啱用嚟吸個幾層貓樹。一般吸地下中間度數就夠,max係吸冷氣隔塵網,10秒內吸完一部冷氣網。

男爵府

dssb 發表於 19-7-19 23:56
回覆 bowling2004 的帖子

我都用緊v6,家中有小動物,一天吸幾轉,勁乾淨。其實我仲有一部另一牌子,真的只 ...

V6唔重, 最新果部V12好重, 我兩部都有, 雖然V12重d, 但吸力真係勁d

男爵府

回覆樓主:

開頭諗住買大神, 但有好多人話售後差又易壞, 3-4千蚊就唔係好值, 最終有人介紹淘咗地貝, 我養咗6隻貓so far夠用, 而且幾舊水就算年年換都唔會肉赤, 反正買大神都預舊電兩年度就打柴, 咁我寧願每年換部新機無咁嬲
而家部地貝都用咗大半年, 暫時無乜問題

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

咁差

男爵府

stkyo 發表於 19-7-29 21:44
我表妹係knowhow 度做,接唔少投訴dyson 無線,主要係舊電叉完last得唔耐,好多人要求refund,如果地方唔 ...

請問邊度有得買Dyson ball?

珍珠宮

jj213 發表於 19-7-29 21:25
同感我用緊v8 +
以前用部伊萊克斯有得按cut頭髮,現在dyson要用人手用較剪挑走d頭髮,如果唔係推唔郁
...

我由Electrolux轉dyson轉返Electrolux。
Dyson嘈,重,又無cut頭髮功能。

男爵府

我有養貓同屋企用carpet, 用左Dyson 有線8年覺得好正同咁多年d吸力都保持到。我仲記得第一次用我間房吸左半個機身咁多貓毛,嚇死我。我仲想平平地買部無線v6 or v7平日用添,但好似評論麻麻咁,而家心大心細。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

anteater 發表於 19-7-30 06:30
請問邊度有得買Dyson ball?

唔知香港興唔興Dyson ball multi floor,有正立式,有舊式,有啲好輕巧,因為我住外國,地方大,無線實在唔夠吸,所以我用有線,我用咗好幾年,仲好好用呀

首頁

尾頁

跳至