自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

請教一下。。如果下年三月去京都。。應該幾時訂酒店?有推介酒店嗎?
頭先睇三月個價錢同而家都差兩三佰一晚。。
另想問下京都站大和王家好住?9xx一晚正常價嗎?
兩大一b兩歲去。。其中兩晚係星期5同6。。

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

請教一下。。如果下年三月去京都。。應該幾時訂酒店?3月淡季,早2個月訂oK!

有推介酒店嗎? 各人要求不同,啱我未必啱妳,不做推介!

頭先睇三月個價錢同而家都差兩三佰一晚。。 ?依加係暑期,房價一定貴,旺季同淡季可以相2倍!

另想問下京都站大和王家好住?9xx一晚正常價嗎?何謂正常不正常,接受到就OK!

兩大一b兩歲去。。其中兩晚係星期5同6。。?enjoy your trip
天祐香港

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

現在訂可退的酒店,日後睇啱再轉

男爵府

熱血勳章

油麥麥 發表於 19-7-16 12:13
請教一下。。如果下年三月去京都。。應該幾時訂酒店?3月淡季,早2個月訂oK!

有推介酒店嗎? 各人要求不 ...

頭先睇三月個價錢同而家都差兩三佰一晚。。 ?依加係暑期,房價一定貴,旺季同淡季可以相2倍!

其實係而家平過三月幾百一晚。。

伯爵府

2019新春慶豚圓

KATELYY 發表於 19-7-16 12:18

其實係而 ...

既然咁就訂咗先啦
天祐香港

大宅

冇話幾時訂,睇啱就訂

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都係下年3月去大阪,不過我已經book左住難波,比左錢,因為得返1間4晚$5330,我地帶住2個小朋友,所以想搵間大啲比佢地有地方玩下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

熱血勳章

Ng_Taitai 發表於 19-7-16 13:08
我都係下年3月去大阪,不過我已經book左住難波,比左錢,因為得返1間4晚$5330,我地帶住2個小朋友, ...

我中午機去。。到京都都差不多晚飯時間。。所以想搵近京都車站既酒店。。
你住呢間好大啊。。

子爵府

KATELYY 發表於 19-7-16 11:51
請教一下。。如果下年三月去京都。。應該幾時訂酒店?有推介酒店嗎?
頭先睇三月個價錢同而家都差兩三佰一 ...

重有半年有多,可以得閒就上d apps睇價,間中都會有少少折,有d星期五、六會貴d(不分咩季),早book最好揀免費取消,但要留意最後取消日子,有d都會先過左數,取消時才退款。
如果book溫泉酒店嗰類就盡早book,因為溫泉酒店較少房,會早full(可能係其他人免費hold左房)。
如果自己有特別要求都盡量早book,例如某d酒店12歲以下free、6歲以下free,或想3床等等都會較少選擇。
我係無聊就會睇apps睇吓酒店,真係啱就即時book(可免費取消),又有時會好遲先book,因為反正睇唔啱,有機會最貼近日子d免費hold房嘅人會放番間房。
我暑假會兩次日本,酒店又唔覺貴太多(係機票貴啫),只係冇特別平。

男爵府

熱血勳章

cameo 發表於 19-7-16 14:19
重有半年有多,可以得閒就上d apps睇價,間中都會有少少折,有d星期五、六會貴d(不分咩季),早book最好 ...

謝謝你噤長細回復。我地無咩特別要求。。但求地點方便。。衛生企理。。因為小朋友兩歲。。都吳會去溫泉。。而行程都早出晚歸。。
上次都係三月去名古屋酒店都係四百幾一晚。。而家見京都要9百幾。。所以想問下係京都本身都貴定係我太早睇個價未係最靚?
上次我係出發前兩個月左右訂。。

大宅

回覆樓主:

我都plan左出年3月去京阪
因為我都係帶住2歲bb去
我揀酒店一定要交通方便、旺區、大床、大房、最少三星
所以已經book晒心水酒店(可免費退款)
認真,如果想住熱門地區要開始book定
而且我keep住留意住價錢
見到京都果邊越黎越貴同越黎越少房型

子爵府

2019新春慶豚圓

KATELYY 發表於 19-7-16 15:10
謝謝你噤長細回復。我地無咩特別要求。。但求地點方便。。衛生企理。。因為小朋友兩歲。。都吳會去溫泉。 ...

京都一般貴過名古屋,其實睇啱可以訂左先,亞高打,酒店.com嗰啲,揀啲可取消嘅訂,訂左繼續留意,有減價或其他更好就取消再訂。

wcpcelia    發表於 19-7-17 14:45

用戶要求終止服務

2019新春慶豚圓

我通常Google search 2019新酒店 京都/東京......,你試吓用呢個方法搵吓有冇啱你心水

用戶要求終止服務

2019新春慶豚圓

我通常Google search 2019新酒店 京都/東京......,你試吓用呢個方法搵吓有冇啱你心水

大宅

2019勳章 冬日勳章

回覆樓主:

我上個月去完, 京都住四條烏丸, 大阪住難波,

四條烏丸唔係一個大站, 如果你要去其他地方通常就要先搭車去京都車站再轉, 如果你有小朋友或者需要不停噉轉酒店我就建議你可以,住喺大站附近

但係京都車站夜晚就冇嘢行嘅, 烏丸嗰邊就可以行去祗園四條, 上次我行到差唔多11點都仲熱鬧

揀酒店其中一樣嘢睇下評價, 之後再睇附近有冇7-11 or fam-mart, 有一間便利店好重要 日本除咗,某啲地區會比較開得夜大部分都好早就收 ,

子爵府

KATELYY 發表於 19-7-16 15:10
謝謝你噤長細回復。我地無咩特別要求。。但求地點方便。。衛生企理。。因為小朋友兩歲。。都吳會去溫泉。 ...

你可以search blogger寫d集中推薦睇吓,多數嚟嚟去去某幾間,集中揀左幾間,再睇apps格價比較,例如hotel.com可以儲優惠(十送一),不過我有時覺得佢選擇比人少,trip.com評價就有實景圖片,所以我多數幾個apps都睇吓。

男爵府

熱血勳章

angieyu 發表於 19-7-16 15:39
我上個月去完, 京都住四條烏丸, 大阪住難波,

四條烏丸唔係一個大站, 如果你要去其他地方通常就要先搭車去 ...

了解。。感謝。。我都有唸過住烏丸mystays個見要9百幾。。三星級。上次住過名古居分店好好。。所以今次都第一心水呢間。。
但又見八條大和皇家四星又係9百幾。。又近車站。。所以都係未簡定到住邊間。。
我應該5晚都住一間吳會轉酒店。。

男爵府

熱血勳章

cameo 發表於 19-7-16 16:02
你可以search blogger寫d集中推薦睇吓,多數嚟嚟去去某幾間,集中揀左幾間,再睇apps格價比較,例如hotel. ...

而家間中都keep住睇。。但又決定吳到。。所以上來請教一下。。謝謝

男爵府

熱血勳章

SuperChanB 發表於 19-7-16 15:30
...

有啊。。有時間就會研究下。

男爵府

熱血勳章

littledot 發表於 19-7-16 15:22
京都一般貴過名古屋,其實睇啱可以訂左先,亞高打,酒店.com嗰啲,揀啲可取消嘅訂,訂左繼續留意,有減價 ...

我心目中有兩間未簡到。。所以都仲研究緊。。( ̄▽ ̄)

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊