時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

cheese08 發表於 19-7-17 00:01
我係沙田友呢兩日直頭唔敢去新城市,唔知爛成咁!今日撞正8點在新城市,見到圍服務中心的瘋狗在叫囂:tempe ...

我都去過,好太平。一樣咁多大陸人。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

maomaofafa 發表於 19-7-16 12:58

依!乜d香港媽媽,同200萬+1幻人
吾係話班年青人執垃圾好有質素格!
JM你P圖咋

男爵府

PatrickKong_FB 發表於 19-7-17 00:11
我都去過,好太平。一樣咁多大陸人。

太平警察付出沉重代價黎換取你所講嘅太平!

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唉瘋 發表於 19-7-16 13:08
市民好支持㗎,睇吓幾時去佢地屋企門口

係呀!沙田友好十卜佢地格
去多d沙田好呀!

伯爵府

回覆樓主:

如果我住果區比人搞到咁一定心痛死
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

伯爵府

願望石 發表於 19-7-17 00:25
如果我住果區比人搞到咁一定心痛死

完全唔明點解有D沙田人可以覺得冇問題,果D肯定係除左口罩扮街坊既暴徒
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

唔係話佢地行完自己執番嫁咩

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

點解佢地咁易就拆咗啲鐵欄既

大宅

taktakjar 發表於 19-7-17 00:20
太平警察付出沉重代價黎換取你所講嘅太平!

我只見到每一處佈防的警察都比街坊鬧。而且係未到指定遊行結束時間就封晒所有出口開始推進。為什麽?就是制造混亂。係個商埸入面會發生什麽事,係人都估到,警察都一樣估計到。警察唔入商埸就太平喇。

侯爵府

Sumyeema1 發表於 19-7-16 23:51
呢D相,沙田之友 Facebook 唔會登出嚟。

黃人製造假象最叻, 呢度都有個, 話咩好太平, d街坊好大怨氣。 當人失明兼白痴。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

唉瘋 發表於 19-7-16 13:08
市民好支持㗎,睇吓幾時去佢地屋企門口

我唔支持架...... 下星期到我果區喇....

大宅

沙田大把人支持佢地,最好日日去沙田,支持bb 繼續要求開冷氣。

男爵府

PatrickKong_FB 發表於 19-7-17 06:45
我只見到每一處佈防的警察都比街坊鬧。而且係未到指定遊行結束時間就封晒所有出口開始推進。為什麽?就是 ...

警察比街坊鬧定係比暴徒鬧兼圍打呀 ? 如果警察有心制造混亂就派多D 人及裝備喺商場啦, 我只見到暴徒用兇殘手法圍打警察,想攞人命咁, 咁叫太平遊行? 你咪再喺度為暴力合法化, 唔好再為暴行套上光環, 香港就係多得你地呢D 支持者, 搞到每一區都立立亂!

看清楚BK 上真實的圖片及影片吧, 邊個係人邊個係鬼,自有公論!

***勸你睇下油塘,元朗的片, 暴徒係咪咁受歡迎啦...

男爵府

願望石 發表於 19-7-17 00:27
完全唔明點解有D沙田人可以覺得冇問題,果D肯定係除左口罩扮街坊既暴徒
...

沉默唔代表無問題,係沙田街坊無咁敢言啫...但如果沙田街坊咁支持暴力,暴徒可以去果區帶光環,唔好再搞其他區啦..

伯爵府

taktakjar 發表於 19-7-16 13:21
唉,但已經造成大部分人攬炒,陪佢地執手尾! 更嚴重係經濟衰退,面對裁員,工都無得做何來民生:laugh2cry ...
可能好多都係學牲,有慈父慈母養過世,攞综援廢柴又有,食阿公就反阿公,怕乜裁員啫

男爵府

賀賀 發表於 19-7-16 15:14
人地沙田居民話唔介意,叫警察走呀,話沙田之光,好感動喎!咁以後真係唔好去沙田囉,佢地興有事自己攪,唔 ...

咪係,沙田人自己受返,唔好同佢哋清垃圾

男爵府

juniormiu 發表於 19-7-17 08:49
可能好多都係學牲,有慈父慈母養過世,攞综援廢柴又有,食阿公就反阿公,怕乜裁員啫
...

佢地咩職業我唔知,但好肯定佢地無同理心, 無良心, 可以唔理香港民生,到處破壞!

大宅

回覆樓主:

沙田居民不滿示威者https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1415423978605677&id=156468627834558

男爵府

我係响沙田長大,我爸爸媽媽仍然住响沙田, 連我哋嘅鄰居都係好討厭暴徒架!
不過係怕咗佢哋, 佢哋班暴徒咩都做得出, 星期日嗰日我爸爸係要行去對面河行成40分鐘先可以坐巴士返工, 我仲叫我媽媽唔好出街, 佢話啲鄰居都唔敢出街! 其實只有一小部分沙田居民支持佢哋

大宅

juniormiu 發表於 19-7-17 08:49
...

除左學生
仲有一堆公務員,黃醫黃護,黃師
鐵飯碗
社會死佢地都唔會死
先至會咁自私,肆無忌憚咁去破壞香港

首頁

尾頁

跳至