自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

回覆樓主:

唔知由幾時開始(可能由地鐵有關愛座開始 ),搭紅 van就開始有老人家企隊頭打尖,有時都唔知讓唔讓佢好,其實諗諗吓個關愛座可能就係兩代予盾爆發起點,蝴蝶效應 !

子爵府

回覆樓主:

你真慘, 鬧返佢地都冇辦法, 呢啲人唔識規矩仲想人專重佢? 冇問題, 比仔仔上一課, 比人蝦到上心口係要識自衛還擊既

子爵府

我記得曾經有JM話自己鬧交好叻,咁真是想請教佢地係呢個時候應該點樣回佢地又不先霸氣呢!

水晶宮

回覆樓主:

你下次要駡得文d咁後生就唔會覺得你蝦老人家

我都唔會忍,朋友唔明點解我咁憎人打我尖,我話打人尖係好唔老嚟,咒人死的惡行!我大人大姐咁大隻,打尖嗰個當我死,透明唔存在般企我前面,多恐怖

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

missshasha 發表於 19-7-16 15:35
我記得曾經有JM話自己鬧交好叻,咁真是想請教佢地係呢個時候應該點樣回佢地又不先霸氣呢!
...

我估真係要好勁先頂得住個6個老女人

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

真係火都黎 50幾歲邊係老人 中年炸

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

依個情形我試過,重要係巴士,我一定唔會讓佢地上先,當時我同未夠3歲呀仔企係露天地方囇左2,3個字,離遠有車就行我前面,又係乜一早排緊拍囇,我直接答我係屋企已經排緊,你話係就係呀,排隊啦,班人咪死死地氣排後面,我一定好惡鬧㗎

大宅

我覺得你唔使介意响仔面前講左粗口。

遇到唔公平事,在環境安全情況下係要有適當反擊,唔係佢看在眼裡,媽媽只會忍讓,大個可能都唔敢反抗不公平事。

過左去就算,別介懷了。

男爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:54
唉,我就係衰講粗口,重要鬧死廢老,因為我聽到個句生仔無屎忽,我即刻癲左,我仔咪企係到囉,點會無屎忽
...

睇到都好嬲! 俾我會回佢,我個仔大大個屎忽響度,你啲仔個屎忽我就唔知響邊啦!
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

鄧你慘 明明個幾個人唔啱

wcpcelia    發表於 19-7-17 11:29

別墅

彤彤希希 發表於 19-7-16 15:40
我估真係要好勁先頂得住個6個老女人

響仔仔面前講左粗口唔緊要,我覺得你可以解釋番頭先媽媽太嬲,一時之間衝口而出,咁講係唔岩,媽媽唔應該再講,所以媽媽都唔岩(我覺得可以教到小朋友,媽媽做錯都會主動解釋同認錯)

同時亦可以教仔仔咁樣等同打尖,呢種行為唔可以做

你唔好嬲,咁樣比人激親,唔抵呀!錫番

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

5X幾歲都恃老賣老

去到80歲咪橫行無道?

子爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:29
排隊撘紅van,我同仔排第一,前後唔駛5分鐘巳大約有十多人排我後面,係依個時候,有6個大約五十多歲的人企係 ...

我都試過,d老人家又係企唔到咁來,成日走左車頭位坐住等!!!持老賣老,如果我遇到你咁比人小,,,,我都一定忍唔住話返佢地

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

痴媽跟,佢幾個就生仔無屎忽呀!
仲要無仔送終呀。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:36
係,我真係忍住,因為我同仔一齊,直到有個老女人鬧我,你依種臭x生仔無屎忽架,我即刻着左火,重要係仔面 ...

我明白你,我都試過帶住小朋友比2個似50幾既廢老挑機圍攻,初初又係因為小朋友所以忍住,到個廢老撞我時都係忍唔住爆佢。我個小朋友冇嚇親,佢淨係想快d攞我電話睇YouTube 。唔好嬲啦…依家好多呢d野蠻人,特別蝦我地呢d一個女人帶小朋友既人。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

Ronman 發表於 19-7-16 15:59
我覺得你唔使介意响仔面前講左粗口。

遇到唔公平事,在環境安全情況下係要有適當反擊,唔係佢看在眼裡,媽 ...
同意,要教佢面對惡人唔好怕事。

翡翠宮

牛年勳章

missshasha 發表於 19-7-16 13:57
Agree
教仔女真的不可事事忍,如果不還囗,D人會越走越悪同埋自己都會氣難下
...

係,教仔女俾人蝦時要出聲,俾人無理取鬧要還口,樓主我撐你!

大宅

回覆樓主:

成件事真係好無辜, 無啦啦俾人鬧

男爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:30
排隊係社會秩序,唔係老就唔駛排隊,我講完後,竟然其中一個女人講粗口鬧我,你依種人小心生仔無屎忽,我 ...

好彩你識鬧番佢!
太可怕

男爵府

而家好興呢種所謂「目視排隊」我都預過一次,但係一個師奶應該係接放學,拖住兩個小朋友,我去到嗰時前面只係得三個人,有車到佢就即刻衝出嚟,排第一嗰個男人問佢做乜打尖,佢話小朋友友怕曬,所以企埋一邊嗰間7–11門口排隊,佢強調左幾次,佢嚟到嗰時一個人都冇㗎

首頁
45678...10

尾頁

跳至