自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

黎緊同小朋友去馬來西亞玩, 呢幾日有啲擔心住酒店問題, 始終得我同小朋友2個訓1間房, 成日都自己嚇自己又諗起好多話東南亞酒店啲怪事, 有咩方法可以買個安心? 例如戴黑耀石 聖經呢啲有幫助嗎? 但我不是任何宗教信徒

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

fishfish121 發表於 19-7-16 15:38
黎緊同小朋友去馬來西亞玩, 呢幾日有啲擔心住酒店問題, 始終得我同小朋友2個訓1間房, 成日都自己嚇自己又諗 ...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

crystal媽咪 發表於 19-7-16 15:40
間間都有
睇自己遇唔遇到
我去星馬冇遇過

認同

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

黎緊同小朋友去馬來西亞玩, 呢幾日有啲擔心住酒店問題, 始終得我同小朋友2個訓1間房, 成日都自己嚇自己又諗 ...

聖經,臨急抱佛腳都冇用。
飄係睇...時運高低

象牙宮

唔好諗咁多,愈諗就愈驚,
有時去日本酒店,見本聖經放係檯面 ,即時唔諗咁多野,會安心好多。

大宅

冬日勳章

mercurycc 發表於 19-7-16 17:27
唔好諗咁多,愈諗就愈驚,
有時去日本酒店,見本聖經放係檯面 ,即時唔諗咁多野,會安心好多。 ...

認同啊, 真係唔好諗, 真係會越諗越驚,,
入房敲門, 拖鞋唔好正常放係床側邊, 做足呢啲, 求心安

大宅

馬來西亞ok啦, 又唔係泰國

子爵府

angieyu 發表於 19-7-16 17:33
...

咁我唯有每晚都禮貌啲啦, 希望唔好比我遇到

象牙宮

...
其實一向去旅行都無做呢d野,次次都係走左先記得,可能唔諗好好多。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

拖鞋唔好正常放係床側邊
...

WHY? 咁要點放?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

水晶宮

個心形住咪仲衰, 入房前knock 門, 唔該借借做足D, 唔好郁D 床, 櫃仔位置

公爵府

牛年勳章

crystal媽咪 發表於 19-7-16 15:40
間間都有
睇自己遇唔遇到
我去星馬冇遇過
‘間間都有 睇自己遇唔遇到’ 好同意

大宅

冬日勳章

199707100304 發表於 19-7-16 17:53
WHY? 咁要點放?

好似話如果兩隻拖鞋正常噉擺喺床邊, 嗰啲嘢就會沿住對拖鞋上床

所以一係唔好放喺床邊,一係一隻正面一隻反面

雖然我通常都冇照做

珍珠宮

2024年龍年勳章

泰國先有,馬來西亞少好多,但雲頂好似話有。你Google 下,就知。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

angieyu 發表於 19-7-16 18:06
好似話如果兩隻拖鞋正常噉擺喺床邊, 嗰啲嘢就會沿住對拖鞋上床

所以一係唔好放喺床邊,一係一隻 ...

原來會咁架,我真係未聽過呢!thanks
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

我係雲頂住過两晚,第一晚后起身,手臂有個瘀印,我朋友訓隔離床,係馬拉華人,死咁話係阿飄搣過我隻手,又話半夜衣櫃門有聲,係阿飄,我話我哋無關窗訓,山上大風吹入來咪有聲,隻手瘀左可能係我坐幾個鍾機,手壓扶手太耐先瘀。
總之我朋友不斷暗示係阿飄,講真,自己個心唔諗呢啲,根本唔洗驚,驚只不過心理暗示大,明明科學解釋到都唔信。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我覺得唔係,我唯一一次係歐洲!

侯爵府

東南亞唔覺,反而歐洲有歷史酒店有啲古怪感覺

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

panda361 發表於 19-7-16 18:08
泰國先有,馬來西亞少好多,但雲頂好似話有。你Google 下,就知。

雲頂超猛,據聞d導遊都唔會住個度,佢地寧願辛苦d即日來回接送旅客。

Btw,我同屋企人跟團去馬來西亞有撞過,唔係雲頂,第一晚第一間酒店就遇到,我咩酒店禮儀都做均哂(敲門、拖鞋反轉、關廁所門等),但係個晚都撞野。我係feel到,我阿媽直情見到,好彩只住一晚就轉酒店,第二日問返導遊先知原來間酒店有少少猛,之前都有人入住撞野(唔知係咪同一隻)。不過之後幾日住咗幾間唔同酒店都冇野,所以樓主都唔駛太擔心

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至