自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Fine day 16L, thank you ar

伯爵府

maynjune 發表於 19-7-16 16:14

細左少少!

裝唔到書,最少26L!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

要26L, 先夠。。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

個色好細路

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

16太細,起碼要26L或以上

同埋顏色麻麻地

我見nike33L都係二百幾三百,你呢個幾錢?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩....我太out了, 咩依家中學生要揹個甘大既書包嗎?

男爵府

容量小

伯爵府

中學生自己去買啦!我女照用小學書包一段時間,睇下情況同參加咩活動先再買啱心水的。

16L包仔,連一個 A4 size 硬快勞都可能放不下喎!

wcpcelia    發表於 19-7-17 11:03

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

中學起碼要26L

兩側有冇袋放水樽同雨傘?
得兩條拉練我就唔夠用。

書簿,冷衫,食物/學校的環保餐具,鎖匙,最好分別擺唔同格。

象牙宮

16L好細個小學生都唔夠用。

子爵府

2018復活節勳章

16L呢隻,應該係d童裝款.

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

26l

翡翠宮

牛年勳章

小一已經開始用22L

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

要 26L
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

牛年勳章

細左少少

珍珠宮

太細喇,呢個size小學都未必夠用,更何況中學嘅科目更多~平時唔係正式上堂嘅應該都得嘅,不過都要留意裝唔裝到A4 size file,我自己就買咗個26L俾阿仔升中用
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

大宅

應該OK 太大會好"浪"

侯爵府

華華子 發表於 19-7-16 16:34
嘩....我太out了, 咩依家中學生要揹個甘大既書包嗎?

16L 好細咋喎,我有個輕便行山袋15L, 好細架咋
返學邊夠用?

象牙宮

26 L才夠用!中一用到升中四仲用緊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

平時出街揹水樽,外套就ok。 放一天課堂的書 + files 真係唔夠。

首頁

尾頁

跳至