時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

貓咪達人 發表於 19-7-16 17:53
係,水蛇春咁長,冇心機睇
了解咩呀?出親post .都咁長,你答晒先啦。

男爵府

Charitymami 發表於 19-7-16 17:50
俾D錢鐘停妖做民調啦!

答案一定令你滿意

珍珠宮

tibetlee13 發表於 19-7-16 17:59
新形式文宣
得個煩字

侯爵府

回覆樓主:

暴徒就係暴徒,你點樣美化都唔會改變。
因為你地班暴徒,大家更了解64點解會去到流血收場。
暴徒領袖柴珍嘅目標同你地係一致架,犧牲其他人,跟住自己成功走去美國囉。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

lakgarden 發表於 19-7-16 18:07
先完成三大訴求,否則拒絕作答

嚴懲作惡暴徒

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

我答完你, 到你答我問題!

穿黑衫,戴口罩 ,搭港鐵係咪唔使錢

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

renewdanny 發表於 19-7-16 17:40
哥仔, 好似你甘得閑唔洗煮飯咩, 甘長, 見到都唔想答啦. 真係弱能發電. ...

水晶宮

火狼cool 發表於 19-7-16 17:37
想問幾個問題, 1. 首先各位JM 是否覺得8964 是沒有死人?
2. 非法集會爭取民主的學生是否受美國操縱及洗腦.. ...

1. 不覺得,沒有死人的地方只是天安門廣場。其他地方有二百多人死亡,包括學生、軍警、平民。
2.並不是所有爭取民主的學生都被操控,但有美國CIA人員出現多個示威地點,同埋大量不明來歷資金購買物資,從來就無交代過,不禁令人存疑。呢個有無外國勢力參與的問題,大長篇不能盡錄。
3. 民主社會是成功的話,台灣也不會大倒退吧。
4. 香港而家係有班假民主派為反而反,佢地根本唔係監控政府施政,係一直阻撓香港發展。
5. 本人就近幾年既觀察所得,中國法治一直在進步改善,反而香港的法治一直在倒退,法官已令好多香港人失望了。
6. 呢個無去深究答你唔到。

男爵府

想問幾個問題, 1. 首先各位JM 是否覺得8964 是沒有死人?
2. 非法集會爭取民主的學生是否受美國操縱及洗腦.. ...

1. 非法霸佔馬路,向警察投擲硬物,阻礙警察清理路面,是否犯法?

建議答案: 很可能犯法,觸犯非法集結、襲警、阻差辦公罪

2. 懷疑有人觸犯法例,警察追捕疑犯,作出拘捕,是否合理?

建議答案:合理

3. 民建聯支持者襲警,或民主派支持者襲警,警察是否都應該作出拘捕?

建議答案: 是,警察作出拘捕係因為襲警行為,與支持者的政治立場無關。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

renewdanny 發表於 19-7-16 17:40
哥仔, 好似你甘得閑唔洗煮飯咩, 甘長, 見到都唔想答啦. 真係弱能發電. ...

D連登文宣要攻陷BK嗎,咁得閒既

大宅

回覆樓主:

我覺得大部份人都只係想安居樂業,其實唔係咁多人理政治,就算出黎嗰二百萬人有幾多個係平時日日睇新聞日日睇下政局有咩發展? 你又唔見杜拜嗰啲人出嚟同你示威遊行話佢國家有問題! 民主呢啲嘢好虛幻, 嗰啲大有錢佬如果加埋一齊嘅話應該可以富可敵國肯畀錢大把軍火大把人肯出嚟,你又唔見佢地出嚟爭取民主? 有幾多個發達嘅國家係有真民主? 頭先睇有線新聞侵侵講得好啱, 唔鍾意自己嘅國家咪走囉! 28年之後未死又移民唔到嘅話,面對現實就係要守國家佢所定下嘅規矩! 深圳上海而家都好先進佢哋都好多人喺度住, 如果講到咁恐怖嘅話佢哋應該全部係監獄咁點解人哋又生活到?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

tibetlee13 發表於 19-7-16 17:59
新形式文宣
了解多點各 Jm 前,佢已經有晒立場

https://www.baby-kingdom.com/for ... amp;authorid=945583

侯爵府

回覆樓主:

https://youtu.be/Y3AUKmNorPQ
https://youtu.be/VSR9zgY1QgU
https://youtu.be/jvaXFwiTKVI
https://sites.google.com/site/sixfourevent/atvnews
https://www.facebook.com/446178005554107/posts/1236908699814363/?sfnsn=mo

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

blee427 發表於 19-7-16 18:23
D連登文宣要攻陷BK嗎,咁得閒既

暑期活動

水晶宮

7. 全世界無一個政府做既事係100%正確,就算有民主既政府都可能政策出問題,作為小市民係要同政府共渡難關。
8. 經過這個月的經歷,如果一國兩制下管唔到班示威者周周亂港,我會選擇一國一制還我安靜的社會。
9. 合理,宣誓有規條,唔遵守=無效。
10. 第2條已答。
11. 我不是住沙田區,但看到滿目瘡痍,我心也痛。
12.時代唔同,香港唔需要革命,也極度反感現在吹噓的義士、死士行為。

珍珠宮

calvin1230hk 發表於 19-7-16 18:18
暴徒就係暴徒,你點樣美化都唔會改變。
因為你地班暴徒,大家更了解64點解會去到流血收場。
暴徒領袖柴珍嘅 ...
係呀!柴玲小姐仲割埋雙眼皮;去左美國,仲話同咩出生入死老公封先生離婚,一去到外國就伸走封姓老公,好似從商同大陸做生意。。簡直柳暗花明,係中美生意合作伙伴。。64…管它的抱諸腦後,絕對人生大蠃家…你班儍仔就坐牢

侯爵府

TingTing 發表於 19-7-16 18:33
係呀!柴玲小姐仲割埋雙眼皮;去左美國,仲話同咩出生入死老公封先生離婚,一去到外國就伸走封姓老公,好似 ...

所以呢班卑鄙學運領袖係最衰格,叫佢衝,自己鬆。

大宅

回覆樓主:

我冇本事冇本錢所以都係要留返喺香港,但如果年輕人想有得揀 ,我真心覺得不如諗下點樣可以搵多啲錢仲實際 ,令自己有本事有本錢揸幾個外國護照,到時自己覺得邊度有民主有自由想去邊就去邊! 個社會就係咁樣玩法! 我相信就算平時支持示威者嗰啲議員, 或者都會有人揸其他外國護照! 我覺得佢哋都好正常! 因為個世界就係咁 ,大把人有幾手準備呢啲先長玩長有! 係世界迫你要現實!

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

2. 自己看:https://youtu.be/oNR7Zd_pURI

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

9. 自吃其果,DQ合情合理

首頁

尾頁

跳至