自由講場

跳至

首頁
23456...16

尾頁

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自己大肚果陣, 真係無人讓座的...唯有自己揾個好少少的位企

大宅

2019勳章

Macusmama 發表於 19-7-17 09:07
我見大肚婆好大個肚,都有9個月了...D人都唔讓..坐....坐係度D人係25-3X歲的人,全打開眼的...我望住佢地D視 ...

我自己如行左成日對腳好攰我又真係吾會讓坐 相對吾攰,就算大把位我吾吾會坐,自己做過兩次大肚婆呢,就真係一D都吾攰,衹覺自己是個大肚腩肥婆 我果時次次企埋一二邊D車Car暗角D人離遠都示意叫我黎坐 茶實個肚禁大坐左仲吾c服。我阿媽都近七十,一樣怕人讓,自己行得走得,佢都話企下吾洗死,又吾係渣拐杖,同腳震,話D老人老馮要人讓就真

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我8、9個月時,試過有個中學生同我爭位坐

又試過坐巴士由東涌去大澳都無人讓要企

不過我明白唔一定有人讓

又試過抱住朋友個b 時有婆婆讓我坐
我已經堅持唔駛
但佢堅持要我坐
我坐低時隔離另一個婆婆仲話有人讓你就坐啦
但其實我非常唔好意思要個婆婆讓位我坐

大宅

成日都講呢個話題煩唔煩呀,大肚婆想坐咪出聲囉,又唔係啞,出聲我唔信冇人讓

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我見大肚婆好大個肚,都有9個月了...D人都唔讓..坐....坐係度D人係25-3X歲的人,全打開眼的...我望住佢地D視 ...
我坐巴士chop到暈都冇人讓,不過我好瘦,行得又好靈活,可能人地望一眼都唔覺我係大緊肚,而且巴士個個都想坐我都明,我企一陣又冇咩所謂。

伯爵府

thankyou201020 發表於 19-7-17 10:41
又是這種要世界就你一個,你點知人地想唔想坐,你點知人地有無見到,你點知人地有無需要,大家都付了錢,只 ...
我真係見今天的情況,眼見D人係望住個大肚婆姐...D人係打開哂D眼...

男爵府

哈哈 我下個月就生, 我由中環企到太子都無人讓, D人上車仲會撞我, jap我...

伯爵府

yurijm 發表於 19-7-17 10:48
好慘
當時佢冇睇到你大肚?
有冇人幫你口?
無人幫口,係甘架啦...

伯爵府

只不過,而家D人唔會好似以前甘好人士了...SPECIALLY 中年男人,又係穿西裝的.

珍珠宮

2019新春慶豚圓

yurijm 發表於 19-7-17 10:48
好慘
當時佢冇睇到你大肚?
有冇人幫你口?
有見到我大肚呀,果陣就快7個月啦,同賽跑婆婆同行的仲有幾位婆婆,無人幫我口,咁我企陣啦

最離譜果次係8個月果陣,我隻腳突然啪左一聲,企吳穩,咁岩關愛座有人落車我就坐左落去,兩個站之後有個中氣十足的阿婆行埋黎叫我起身比個位佢坐,我無理佢,同時見到其他乘客對依個婆婆指指點點

伯爵府

唔係真係個個大肚婆都後生陀BB的...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Macusmama 發表於 19-7-17 11:19
只不過,而家D人唔會好似以前甘好人士了...SPECIALLY 中年男人,又係穿西裝的.

反而著地好似藍領果d就會讓

珍珠宮

2019新春慶豚圓

S_family 發表於 19-7-17 10:49
所以唔搭MTR, 搭巴士,巴士都未必,9個月時要搭MTR 由觀塘企到尖沙咀,對腳腫到爆,企係人面前都當你透明 ...
見你講巴士,上次坐巴士,人好滿,有個男人鬧個坐緊關愛座的阿伯無黎醒目,見到佢老婆抱住個女棟係佢面前都吳識得讓座

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

水晶宮

2019新春慶豚圓

講真果句,HK 都好常遇到哩D 問題
習慣下啦,保持平常心,人地讓既咪心中讚下
唔讓既,心中Question一下

咁咪算囉

禁止訪問

伯爵府

Smallraindrop 發表於 19-7-17 11:29
講真果句,HK 都好常遇到哩D 問題
習慣下啦,保持平常心,人地讓既咪心中讚下
唔讓既,心中Question一下
係呀,我只係係度呻下姐...見到甘既情況...
就好似好多人唔行入去MTR中間企,個個喜歡企門口位一樣,中間係好空的,佢地應見到中間有好多鬼...

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

兩胎都少人讓 ,通常菲佣,中年男人讓多。放工6-7點 個個都理得你死,全部低頭睇電話。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多人無同理心

我“幸運”
晨早搭mtr有位女士話見我大肚讓座比我
我連聲謝謝

但其實係肚腩黎

#要減肥
#不解釋 我照坐了
#謝謝讓出你的座位

子爵府

2019勳章

有咩問題,大家有比錢就有權坐、讓坐係要自願的吾係老馮、坐地䥫有幾危險、咁危險同想坐就搭的士啦。我大過肚亦覺得吾需要讓坐,

首頁
23456...16

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊