時政擂台

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

如果你覺得警民是敵對,咁搞事者已經成功
同警方敵對來來去去就得個一班搞事的人,不過佢地要做到好像全港都敵對D警察咁

珍珠宮

畀面勳章

karen_mama 發表於 19-7-17 11:08
政治 法治 分開係香港一直沿用既法則
不能破壞

班靚仔尋晚遇著班元朗叔父都鳥獸散啦,淨係識得圍落單警察,唔見佢地去打速龍小隊?

複式洋房

banbanmm 發表於 19-7-17 11:14
班靚仔尋晚遇著班元朗叔父都鳥獸散啦,淨係識得圍落單警察,唔見佢地去打速龍小隊?
...

612後 d 警察真係克制左好多
佢地要打有晒full gear 點會輸
就住黎拉, 你見個挖眼個見對眼少少傷都冇呀

珍珠宮

畀面勳章

karen_mama 發表於 19-7-17 11:20
612後 d 警察真係克制左好多
佢地要打有晒full gear 點會輸
就住黎拉, 你見個挖眼個見對眼少少傷都冇呀

係呀,但慘在一班心盲的人淨係睇Facebook 假新聞

男爵府

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:41
香港我屋企嚟㗎,走乜!
BK 我玩左好多年啦,睇住佢變成咁,你剩係識講埋依D椰榆說話?唔開心就走?
傻特 ...

玩左好多年既新account

珍珠宮

開心吸收勳章

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:53
不解釋,自己分析

成版充滿仇恨,香港人打香港人,為乜?

講真,打電話,點 verify佢身份?點證明佢真係警察家屬?個人認為極有可能係你地的離間計。

珍珠宮

Chowying 發表於 19-7-17 10:56
唔會講的

如果 掟磚打警察 整爛 政府啲野 喺香港四周圍搗亂, 就可以迫到特首收返,咁即係咩信息? 咁即 ...

好多人選擇性失明
或也想港獨
萬物皆空,因果不空

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:23
我講依版好兩極已經好比面,大家有眼睇偏向邊丫?

要歪嘅講到直係咪真係要圍人先。

其實個個科林都有唔同聲音,跌吉、兩登都一樣,唔會衹係bk咯,睇下連登,深黃到爛,又如何?
香港點解依家好似無法無天,你話呢?唔好話林鄭推班垃圾出黎,咁多日發生咩事,有良心既港人一定見到
唔駛再攬班暴徒,自己有眼見,沉默既到依家都逐步逐步出黎發聲,點解?忍無可忍咯

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

blee427 發表於 19-7-17 11:25
玩左好多年既新account

樓主11年到現在, 真係唔算新,
她意思也唔係咁極端,
唔係話撐暴行, 都係心痛香港遮。
可能心情唔好, 講野激左D.

我成日都話,人人都有唔同立場, 但自己的情緒可以自己控制,
唔開心行開吓其實真係無壞架。不過她就起晒弶,未得自己唔開心。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:41
香港我屋企嚟㗎,走乜!
BK 我玩左好多年啦,睇住佢變成咁,你剩係識講埋依D椰榆說話?唔開心就走?
傻特 ...

個個都係bk咁多年,變成點呢?
若果你真係認為時政唔啱睇,就唔好入黎,去下公海或者其他,bk又唔係得一區
不過經過呢兩星期,bk媽媽都越睇越清楚,就算公海有黃色jm出帖講有關呢排既事,9成回應都係一面倒,佢哋平時都唔係蒲慣時政既,咁點解呢?係咪民意反映?

大宅

林鄭落台,你上台好冇?

複式洋房

mcdullyiu 發表於 19-7-17 11:35
樓主11年到現在, 真係唔算新,
她意思也唔係咁極端,
唔係話撐暴行, 都係心痛香港遮。

Agree 體諒下
呢場運動大家可能多左同 朋友, 屋企人嘈 上黎呻下only
無左幾個fd, 我都唔開心

而且佢唔係扭曲事實同支持暴行
大家都係香港 心痛我地地方搞成咁

子爵府

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:01
成版充滿仇恨,香港人打香港人,為乜?

入時政真係好冒險,在 BK 咁多年都知依版好兩極。咁我為乜?就係愛 ...

好你條命,曱甴不打警察,人地會打你,你參加咁多次遊行,若和平理性,有人打你?頭髮也沒人動你一條! 你地仲出post , 只會更神憎鬼厭!

公爵府

nobodyfool 發表於 19-7-17 11:40
個個都係bk咁多年,變成點呢?
若果你真係認為時政唔啱睇,就唔好入黎,去下公海或者其他,bk又唔係得一區 ...

你講得岩,我以前唔蒲時政,係今次事件先入黎發聲,因為我愛香港,香港被破壞,所以先忍唔住發聲

珍珠宮

貓咪達人 發表於 19-7-17 11:54
你講得岩,我以前唔蒲時政,係今次事件先入黎發聲,因為我愛香港,香港被破壞,所以先忍唔住發聲
...

me too,除左佔中期我平時都少入黎

子爵府

姓賴的人,請去連X,一百毛,或殤台,好持平,好不一面倒,不用在此洗腦! 有理性同原則的人 不會buy!

侯爵府

貓咪達人 發表於 19-7-17 10:11
如果你都認為警察係受害者,請一齊譴責暴徒行為,我唔係盲目支持政府既市民,我愛香港,我認為和平理性亦 ...

侯爵府

始作俑者係嗰D將一條同99.9%人都無關係嘅修定,講到同99.9%人都有關係嘅「有心人」。不過依家都無須再提呢條法案,因為現屆政府講明已不會再實行,咁D人點解仲要咬住唔放?有乜居心?如果係真係擔心修定會翻生,咁咪到時先再出嚟嘈囉,呢樣嘢反對派最在行啦。有無必要事情都無發生過就整亂定香港先呀?!

男爵府

好媽媽勳章

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:37
講多次,暴徒唔啱,
林鄭政府始作俑者,政治問題政治解決,由佢惡化,推警察做磨心,可恥
...

沒有暴政,只有暴徒
沒有暴政,只有暴徒
沒有暴政,只有暴徒
●▽●●0●●﹏●●︿●

別墅

MandyLiu22 發表於 19-7-17 10:51
咁佢講撒回啦

睇怕佢講撒回都冇分別,d人會繼續咬住其他訴求,包括釋放暴徒。
就算撤回,之後唔可以重提嗎?而家已講到明唔會再搞呢條例啦,仲想點?

我都唔覺得林鄭做得好,政治智慧不足,任用一班庸官。但暫未諗到另一合適人選。可能香港能人之士都唔想做特首,咁落去係咪要派京官落嚟做?

人們總是有意見、冇建議。

首頁
23456...8

尾頁

跳至