時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔可以係商場行街既人覺得好驚或唔舒服報警架咩?一定係新地既職員報?咩邏輯?

侯爵府

karshing 發表於 19-7-17 16:36
連登話今晚8點再圍沙田!

三白眼今晚唔敢再去啦掛

大宅

oran04 發表於 19-7-17 17:02
影到是保安帶防暴警察入場的,警方亦爆響口話事先通知過商場,在商戶同顧客角度講,商場明知將會有沖突發 ...

不如你話俾我哋,你係心盲定眼盲,點解你咁支持班暴徒? 定還是你都係佢哋嘅一份子?

係嘅,唔該你去自首;唔係嘅,都等我哋知吓支持暴徒嘅人諗乜

oran04    發表於 19-7-17 19:10

大宅

華華子 發表於 19-7-17 17:16
商場公契寫左警方可以進入商場範圍, 仲要交代? 唔信, 不如直接走去田土廳查下公契啦~~
唔交代就要圍人? ...

冷靜D先, 我明係大條道理, 學你話事齋, 公契有寫, 對不? 商場其實大可以拎份公契出黎當面quote返你依段說話出黎咪平息晒囉, 大大方方

都係想件事好姐 遲D又可以開心行商場喇

水晶宮

BB_Baby 發表於 19-7-17 16:10
真係多得啲暴徒,好好地一個花圃景點,暑假啱晒一家大細去嘅,就咁就冇咗

職員巡邏都要驚,啲暴 ...

希望新鴻基搬去另一個商場佈置,唔好浪費左d花

侯爵府

sandylaw 發表於 19-7-17 17:39
希望新鴻基搬去另一個商場佈置,唔好浪費左d花

本來好期望, 班暴徒攪到冇得再set

男爵府

Vincent_papa 發表於 19-7-17 17:38
冷靜D先, 我明係大條道理, 學你話事齋, 公契有寫, 對不? 商場其實大可以拎份公契出黎當面quote返你依段說 ...

問題係班人咩身份...憑咩要人地交代?

你答我佢地邊位先啦...再討論要交待咩

男爵府

回覆樓主:

我估佢地應該係話,點解商場明知警察將會清場,而唔通知客人和商戶疏散,要佢地受警。。。
但我會咁講,新聞都有播出面d人已經分緊鐵通頭盔,預備打仗,同埋警方已經多次呼籲,盡量唔好去該區,你自己唔夠醒覺,仲要怪責人地,真是好唔講道理囉。咁大個人自己去衡量風險啦,有咩事就大喊拾咁去圍人。。真係

大宅

唔明喎,就算冇人報警,警方見到咁多乞衣人聚集在商場內,又棍又刀又遮,為保障市民同商戶週全,入去係理所當然喎!咁都唔比,黃屍D思想真係奇怪

瑪瑙宮

真係好笑, 唔知交代 D 乜, 警員要巡邏, 係私人地方唔入得姐, 商場唔入得, 咁街都唔應該有警察喇, short ge , 格硬黎就大晒. 商場係消費地方, 你班野又唔係幫襯, 又唔係租戶, 你成棚人入得點解? 叫人開咩冷氣, 你班人比錢呀? 商場有 close 時間, 做咩又唔走响度牙住? 搭地鉄又唔比錢, 大晒牙? 應該你班人交代下囉.

大宅

Vincent_papa 發表於 19-7-17 17:38
冷靜D先, 我明係大條道理, 學你話事齋, 公契有寫, 對不? 商場其實大可以拎份公契出黎當面quote返你依段說 ...

人哋咪清清楚楚回覆左你地囉,冇報警冇要求警方協助,係你地死牛一邊頸,唔信咋嘛

公契內容依家啲暴徒都清清楚楚知道,點解仲要一而再,再而三咁圍人哋商場呢

水晶宮

影到是保安帶防暴警察入場的,警方亦爆響口話事先通知過商場,在商戶同顧客角度講,商場明知將會有沖突發 ...

商場店舖都落唒閘仲通知咩?係咪要商場廣播通知暴徒警察入黎,到時班暴徒情緒激動打爛唒d店點算?仲有警察未入商場,班暴徒已經毀壞cctv,咁商場係咪要由得人破壞唔理?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

無暴徒死入去商場, 防暴警察根本唔需要入場, 仲有呀死暴徒走入商場, 意圖用市民做擋箭牌, 令市民置身危險, 仲卑鄙無恥到極點呀

大宅

BB_Baby 發表於 19-7-17 17:46
人哋咪清清楚楚回覆左你地囉,冇報警冇要求警方協助,係你地死牛一邊頸,唔信咋嘛

公契內容依家啲暴徒都 ...

因為佢地係人治,政治凌駕所有法律同公契,公契有寫又點,總之佢地話警察唔入得就唔入得

子爵府

kikikay 發表於 19-7-17 17:27
為咗一個好荒謬嘅理由:
保護啲暴徒,唔好讓警察入內拘捕。

都係個句喇
入立法會,無警察,所以要交代
入新城市廣場,有警察,所以又要交代

都係借口要黎攪事咁囉

瑪瑙宮

根本以往遊行响街, 响公園, 唔會搞入商場, 有道義有規矩好多, 尼班人亂黎, 唔明重有人撐?

男爵府

其實班人點解可以日日都有時間去搞事,唔洗返工返學?有冇連登文宣bb可以解答下

水晶宮

fayefa 發表於 19-7-17 17:51
都係個句喇
入立法會,無警察,所以要交代
入新城市廣場,有警察,所以又要交代

不如我出果5毫子,俾個膠代佢啦

大宅

可以係市民報警,可以係商戶報警,憑物野咬定係商場管理人員報警,警察到場自然揾管理人員帶路,你估個個都熟悉個場。用下腦啦。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

只要班暴徒人渣唔好再出嚟攪攪振市民就自然可以安全自由地行商場

首頁

尾頁

跳至