自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

男爵府

請問有無JM續咗期?係咪唔駛簽名?因為我喺網上申請,但唔見有位簽署?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔駛print出嚟?仲要比人副簽

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要PRINT 出黎, 寄掛號喎!!!

男爵府

stkyo 發表於 19-7-17 21:53
唔駛print出嚟?仲要比人副簽

副署果份我印咗出嚟同埋兩張相一齊比朋友簽咗,但係我喺網上填既申請表,好似無話要印出嚟比申請人簽名,唔知係咪我做漏咗?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yomin0718 發表於 19-7-17 22:45
副署果份我印咗出嚟同埋兩張相一齊比朋友簽咗,但係我喺網上填既申請表,好似無話要印出嚟比申請人簽名, ...

應該係成份申請表連副簽一齊打印出嚟,然後寄埋舊護照去英國申請

大宅

新系統唔洗印form簽名只寄需要文件,宜家online upload photo唔洗交相,如果要副簽先要印form找人加簽

象牙宮

virjoy88 發表於 19-7-18 00:36
新系統唔洗印form簽名只寄需要文件,宜家online upload photo唔洗交相,如果要副簽先要印form找人加簽
...

而家張相唔駛副簽?

大宅

stkyo 發表於 19-7-18 01:01
而家張相唔駛副簽?

唔洗,現在可upload 相

wcpcelia    發表於 19-7-18 10:25

大宅

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我岩岩申請左,文件都寄出左,但發現漏左自己張結婚證書冇寄去,會唔會影響申請?

男爵府

nicoleric 發表於 19-7-31 13:55
我岩岩申請左,文件都寄出左,但發現漏左自己張結婚證書冇寄去,會唔會影響申請?
...

好似無話要結婚証書喎,我無寄結婚証書呀。我20/7 speed post 寄出,琴日收到短訊已辨好續期及已DHL寄出新既passport, 好快呀

水晶宮

yomin0718 發表於 19-7-17 21:37
請問有無JM續咗期?係咪唔駛簽名?因為我喺網上申請,但唔見有位簽署?

其實有咩用呢?

大宅

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

yomin0718 發表於 19-7-31 14:14
好似無話要結婚証書喎,我無寄結婚証書呀。我20/7 speed post 寄出,琴日收到短訊已辨好續期及已DHL寄出新 ...

係咁就好啦,因為我今日手痕上網search 申請bno手續有咩update,見到有網站話要本人結婚證書,我冇寄到就驚會有影響,唔該哂^^

大宅

純粹好寄,bNO國籍會顯示咩架?british 嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

nicoleric 發表於 19-7-31 14:24
係咁就好啦,因為我今日手痕上網search 申請bno手續有咩update,見到有網站話要本人結婚證書,我冇寄到就 ...

唔需要寄結婚證書

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

Jen_Rowen 發表於 19-7-31 17:38
純粹好寄,bNO國籍會顯示咩架?british 嗎?

British National (Overseas)

伯爵府

nicoleric 發表於 19-7-31 14:24
係咁就好啦,因為我今日手痕上網search 申請bno手續有咩update,見到有網站話要本人結婚證書,我冇寄到就 ...

係要父母結婚証書 不是申請本人

別墅

依家有新系統咁方便?有冇link Share 出黎研究下?唔該(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

副簽要睇個別情況
如果過期太耐/前一本係兒童BNO/遺失前一本/樣貌同上一本上相片太大分別,大多數要副簽
新版係download 佢比你張form, 上面有你upload 的相,搵人簽完連所需文件寄去UK
依家新system網上一開始會問你一堆問題,你答晒,佢會話你知佢要你補咩document 同駛唔駛副簽

伯爵府

LadyBread 發表於 19-7-31 20:10
依家有新系統咁方便?有冇link Share 出黎研究下?唔該(emoji)(emoji)

我剛剛寄左申請表去英國

我係看呢條link:
https://youtu.be/kBo01-KviJs

大宅

馬明嫂 發表於 19-7-31 20:47
我剛剛寄左申請表去英國

我係看呢條link:

請問係咪要交埋父母文件?

首頁
12345...28

尾頁

跳至