時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

https://www.facebook.com/715611555/posts/10156114273076556?s=644530774&sfns=mo

3. 阿婆最大的威力係囉嗦,三個阿婆圍住一個警察喃嘸:「你咁打人唔啱㗎知唔知?」「你可以細細力咁打,唔可以大大力咁打,會痛㗎嘛。」「你個樣咁斯文無理由會打人嘅。」警察尷尷尬尬答:「我冇呀真係冇呀。」

我想回應:婆婆係年輕人打警察先喎,仲大大力咁打想打死人嗰隻。

我個人都十分專重和平遊行示威,我覺得連老年人都站岀來真係好欣賞,如果每一個遊行都咁和平,真係好美麗。但唔同意每次都要衝擊警方,好地地遊行唔得咩?日頭和平遊行警方都唔會無啦啦打人啦,有需要幫忙開路。

個人覺得如果每次

伯爵府

heily123 發表於 19-7-18 08:03
https://www.facebook.com/715611555/posts/10156114273076556?s=644530774&sfns=mo

3. 阿婆最大的威力係囉嗦,三個阿婆圍住一個警察喃嘸:「你咁打人唔啱㗎知唔知?」「你可以細細力咁打,唔可以大大力咁打,會痛㗎嘛。」「你個樣咁斯文無理由會打人嘅。」警察尷尷尬尬答:「我冇呀真係冇呀。」

我想回應婆婆:係年輕人打警察先喎,仲大大力咁打想打死人嗰隻。

我個人都十分專重和平遊行示威,我覺得連老年人都站岀來真係好欣賞,如果每一個遊行都咁和平,真係好美麗。但唔同意每次都要衝擊警方,好地地遊行唔得咩?日頭和平遊行警方都唔會無啦啦打人啦,有需要仲會幫忙開路。

大宅

想問遊行頭排持橫額,站葉德嫻旁的衣著,是宗教人士?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

公爵府

公公婆婆也被洗腦

公爵府

hkalilai 發表於 19-7-18 09:29

我覺得好似話支持青年,破壞香港

侯爵府

好媽媽勳章

多得呢班銀髮族,由港孩bb時開始,包庇縱容,過度溺愛,港孩終於長大,變成惡魔,周圍破壞生事,襲警打人,佢哋難辭其咎

hungng    發表於 19-7-18 22:55
開心每一天

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hkalilai 發表於 19-7-18 09:29
我淨係知綠圍巾係朱耀明, 佔中發起人

補充內容 (19-7-18 10:03):
朱耀明係牧師

男爵府

我一相情願地覺得, 呢班人1. 收左錢 / 當屋村旅行; 2.佢地既孫可能就係搞事俾警察拉左, 所以想放班暴徒. 如果唔係我真係接受唔到做人做左咁耐, 你地都覺得暴力行為係岩既? 個腦塞到咁, YT都幫唔到你.

子爵府

其實依9千人當中, 不論是在職或巳退休, 好多應該係唔駛為生活憂心的人. 基層銀髮, 重要為生活奔波勞碌. 如果佢地遊行純是支持那些年青人, 因為政府的不回應呀, 官員沒有承擔呀, 孩子比警察打呀之類而出來, 佢地真係枉為人父母, 完成漠視社會真實情況.

hungng    發表於 19-7-19 20:58

侯爵府

不割蓆,等同與暴徒並肩作戰,支持暴力。
https://www.facebook.com/groups/2350209435197074/permalink/2358202564397761/

SIRIABABY    發表於 19-7-18 15:32
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

子爵府

剛才聽港台葉冠霖, 有位呀伯打電話去說自己睇流膿牆知道有銀髮遊行, 我心想咪就係只識睇流膿牆, 只知黃人比打, 警察過份武力對待示威者, 究竟有冇睇到警察都比暴徒打? 用尖遮狂插?!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wylerC9 發表於 19-7-18 10:19
其實依9千人當中, 不論是在職或巳退休, 好多應該係唔駛為生活憂心的人. 基層銀髮, 重要為生活奔波勞碌. 如 ...
9千人? 警方話1500

子爵府

MsBusy 發表於 19-7-18 10:26
9千人? 警方話1500

是的, 但你同佢地講1500, 佢地點會認, 就當有9000, 配合吓佢地D 幻覺

SIRIABABY    發表於 19-7-18 15:33

禁止訪問

回覆樓主:

瑪瑙宮

咁各位公公婆婆, 請叫佢地整番好个立法會先.

補充內容 (19-7-18 10:34):
教埋佢地搭車要比車資

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔明葉得閒會大大聲講年輕人無錯, 係咪 立法會玻璃爛咗,。係玻璃錯, 地磚錯,鐵捅錯。被咬斷指警察錯。

咁大個人,。可以是非不分, 劉華, 究竟你唔知 得閒姐係d 咁既人? 心寒嗎?

SIRIABABY    發表於 19-7-18 15:35
klsabb    發表於 19-7-18 10:51

子爵府

好媽媽勳章

即銀髮果班都支持青年人暴力行為, 都活到咁大年紀, 是非黑白不分, 睇怕將來虐老案只會越來越多, 不會少, 到時真係自作自受

男爵府

開心吸收勳章

朱耀明哩個千古罪人!仲好意思出來游行?記住,上次占中案牠并不是無罪,只是緩刑咋?
哩條PK神棍聽天收呀!!!!借神之名,行魔鬼之道!!!!

縱容班年輕人違法的銀髪者都會雙手沾血!!!!
叫班年輕人去做暑期工呀.香港而家已經搞到千嗆百孔了!唔好再搞亂了!!!!!

男爵府

開心吸收勳章

wylerC9 發表於 19-7-18 10:30
是的, 但你同佢地講1500人, 佢地點會認, 就當有9000啦, 配合吓佢地D 幻覺

老花,有重影, 一個變六個!

wylerC9    發表於 19-7-18 11:04

首頁

尾頁

跳至