自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

asa2012 發表於 19-7-18 11:24
鼎爺話佢隻狗狗由佢餵飼,10多歲先壽終正寢,又話點配搭令狗狗的皮膚,便便好些,好似好有實戰經驗咁:quest ...

鼎爺真係有養狗架

伯爵府

Maggie518 發表於 19-7-18 11:45
鼎爺真係有養狗架

所以我覺得值得參考,當然要不要跟足,就自己衡量,始終最清楚狗狗的係主人。

男爵府

昨晚話除左條大骨要起,其他骨無問題,仲話自己D狗識縲返D骨我自己狗狗食飯係快快呑,聴佢咁教真係好危險

男爵府

我睇左幾集呀,我都覺鼎爺教果d犬食好有問題同意你地講法,就係睇Eric 正好多。教狗好有氣場,外型仲要型好多 tbb果幾個就麻麻,尋晚果集patter 就好d

男爵府

啲人跟佢咁餵就大件事
你隻狗食左好彩冇事唔代表其他狗都冇事㗎大佬。

伯爵府

2024勳章

Aley1204 發表於 19-7-18 11:49
我睇左幾集呀,我都覺鼎爺教果d犬食好有問題同意你地講法,就係睇Eric 正好多。教狗好有氣場,外型 ...

Eric個感覺完全唔同, 可能靚仔同型D

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢個d係老派餵狗法!

水晶宮

mickeyeva 發表於 19-7-18 11:11
我已轉台睇Error肥仔去台灣!

又味係9588.....

公爵府

我都覺得Eric好好多. 我隻貓都唔識食簡D魚骨出來, 何況狗狗. 這一PART, 我真係有保留,

子爵府

鼎爺自己養果d可能係大狗/唐狗,細骨仔吞哂都無事 如果係細狗仔喉嚨咁幼,屎左好耐。
我細個跟阿媽返鄉下,見阿婆都係餵鼎爺果d好似餸頭餸尾比佢d唐狗食(魚骨/雞骨/煲湯豬骨嘜都有)。我問阿婆有骨喎,阿婆答我,唐狗用黎看門口姐,係食呢d大架啦。

水晶宮

cy101 發表於 19-7-18 11:54
佢個d係老派餵狗法!

yes, 但我信佢對狗好好、自己食咩狗食咩果d囉

大宅

minniechoy 發表於 19-7-18 11:07
回覆 蛋花湯 的帖子

已經冇睇TxB好耐

我劇果D都會追下, 不過我已經唔睇佢新聞, 近排發現太唔全面同埋有立場

Mm233    發表於 19-7-18 13:12

男爵府

蛋花湯 發表於 19-7-18 11:53
Eric個感覺完全唔同, 可能靚仔同型D

係呀,睇佢教狗個感覺好唔同。Eric 會好有心咁教埋個主人。佢贏左Cesar Millen 個比賽後,比佢之前主持的寵物狗救星唔同左,strong 左

伯爵府

2024勳章

Aley1204 發表於 19-7-18 12:13
係呀,睇佢教狗個感覺好唔同。Eric 會好有心咁教埋個主人。佢贏左Cesar Millen 個比賽後,比佢之前主持的 ...

D狗好似真係明白佢咁, 有溝通同互動

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

蛋花湯 發表於 19-7-18 11:26
我睇咁多集好少見佢不停用零食教狗

Eric係好有power...有時候好似一個眼神已控制到d狗狗

男爵府

我睇到佢話落鹽都呆左

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Aley1204 發表於 19-7-18 12:13
係呀,睇佢教狗個感覺好唔同。Eric 會好有心咁教埋個主人。佢贏左Cesar Millen 個比賽後,比佢之前主持的 ...
原來佢win 咗,係cable 台睇咗一集,跟著搵唔到定我miss 咗結果個集,佢係個比賽都好突出!

伯爵府

2024勳章

o水玲瓏o 發表於 19-7-18 12:22
我睇到佢話落鹽都呆左

用油煎魚添

伯爵府

2024勳章

cy101 發表於 19-7-18 12:22
原來佢win 咗,係cable 台睇咗一集,跟著搵唔到定我miss 咗結果個集,佢係個比賽都好突出!
...

呢個

首頁

尾頁

跳至