自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

桃好高糖,好易生蟲。
而家天氣太熱,無防腐劑都好變壞。
麵包店同自家製麵包都要雪。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

天氣大熱la,運送途中一冷一熱,加上間激安冷氣又唔夠....吽出蟲唔奇。

大宅

teaspoon 發表於 19-7-19 10:16
桃好高糖,好易生蟲。
而家天氣太熱,無防腐劑都好變壞。
麵包店同自家製麵包都要雪。

麵包要雪

子爵府

2019勳章

回覆樓主:

桃一向都好易有蟲

大宅

siuling0119 發表於 19-7-19 10:46
桃一向都好易有蟲

加上天氣實在太熱果欄可能仲危險, 我見好多無雪

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咩生果都有蟲

食時真係要睇清楚

大宅

amyamy123 發表於 19-7-19 11:08
咩生果都有蟲

食時真係要睇清楚

男爵府

桃好易有蟲,買過大陸韓國都試過中招,好多時都係粒核附近

子爵府

2019新春慶豚圓

FTR603 發表於 19-7-19 09:50
火龍果都有蟲

係呀,啲蟲仲要白色唔係好覺

子爵府

回覆樓主:

釋迦,番鬼佬荔枝都易有蟲,我買過2次釋迦,外表好新鮮,第一次中間大力meet開,一大堆蟲湧出嚟,我放左報紙鋪係到,嚇到我即掉低連報紙即攞去垃圾房掉。第二次放入雪櫃諗住雪凍食,晚上攞出嚟時,有半邊蟲鑽左出嚟雪死左,再meet開望下,入面勁多蟲,不過已雪死,雖然我好鐘意食,但我以後唔敢再買嚟食啦
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

大宅

musiccisum 發表於 19-7-19 11:47
係呀,啲蟲仲要白色唔係好覺

食左都吾知

子爵府

MGM_DRAGON 發表於 19-7-19 10:04
水果有蟲又無表面傷痕
如果賣方即時接受換貨
我覺得無問題

咪係,唔通個店員會睇到個桃入面有冇蟲咩

男爵府

咁恐怖

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

桃一向係好易有蟲

大宅

Mrs.YeungMeh 發表於 19-7-19 11:52
咪係,唔通個店員會睇到個桃入面有冇蟲咩

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

咁真係好過份WO

男爵府

2019新春慶豚圓

FTR603 發表於 19-7-19 10:23
麵包要雪

雪。唔想食發霉包

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

mercurycc 發表於 19-7-19 09:35
桃係好易有蟲。

桃係易有蟲x2
覺得啲蟲似係在未結果,仍是花時,有蟲生了卵在花內。

試過在果欄買的日本桃,裡裡外外都冇爛,中間的果核內有條爬下爬下的蟲。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊